Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) menyediakan latihan dalam perniagaan untuk pelajar yang berminat dalam memahami sifat kerja perniagaan dalam persekitaran yang kompetitif. Kursus-kursus dalam program MBA yang mengintegrasikan maklumat dan teori dari pelbagai disiplin, termasuk perakaunan, ekonomi, kewangan, pemasaran, operasi pengeluaran, dan pengurusan strategik.

Objektif program ini adalah untuk membangunkan pelajar ke pengurus perniagaan meluas berpendidikan dan eksekutif yang memahami sifat perniagaan secara keseluruhan, dengan alat-alat dan teknik yang boleh digunakan untuk pelbagai situasi perniagaan.

The capstone untuk program MBA memberikan pelajar peluang untuk membawa bersama-sama semua teori-teori, kemahiran dan alat-alat yang dikaji semasa program ini dan mengintegrasikan mereka ke dalam pengalaman pembelajaran yang menonjolkan sifat persaingan dan jenis muslihat strategik yang perlu dilakukan untuk berjaya. Selain itu, kurikulum teras MBA adalah selaras dengan bidang kandungan yang dinyatakan untuk pemeriksaan Bertauliah MBA (CMBA) yang baru.

ijazah ini memerlukan disiapkan dengan memuaskan 27 jam kredit kurikulum MBA dan 9 jam kredit elektif siswazah untuk sejumlah 36 jam kredit, atau jika kawasan seluas penekanan dipilih untuk sejumlah tidak kurang daripada 48 jam kredit. Pelajar yang memerlukan kursus pra-syarat mungkin perlu menyelesaikan lebih daripada 36 atau 48 jam kredit untuk menerima MBA.

Kursus-kursus yang diperlukan dalam program MBA adalah:

 • MRKT 5000 Marketing
 • Mngt 5590 Gelagat Organisasi
 • FINC 5000 Kewangan
 • FINC 5880 Advanced Kewangan Korporat
 • BUSN 5760 Statistik Perniagaan Applied
 • BUSN 6070 Perakaunan Pengurusan
 • Operasi dan Pengurusan Projek BUSN 6110
 • BUSN 6120 Ekonomi Pengurusan
 • BUSN 6140 Analisis Penyelidikan Perniagaan *
 • BUSN 6200 Strategi dan Pertandingan

Prasyarat:

 • BUSN 5000 Perniagaan
 • BUSN 5600 Teori dan Amalan Perakaunan
 • BUSN 5620 Analisis Ekonomi Semasa

Pelajar juga perlu mengambil 2 kursus elektif dari persembahan-persembahan perniagaan siswazah, pengurusan, dan / atau kursus hubungan antarabangsa.


The MBA memerlukan kemajuan untuk pencalonan dan disiapkan dengan memuaskan sekurang-kurangnya 36 jam kredit MBA ijazah kursus, atau 48 untuk 54 jam kredit ijazah MBA dan bidang yang diberi penekanan kursus.


Pelajar yang memerlukan kursus pra-syarat mungkin perlu menyelesaikan lebih daripada 36 atau 48 untuk 54 jam kredit untuk menerima MBA.

Maklumat lanjut di: http://webster.ac.at/MBA

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

With its home campus in St. Louis, Missouri (USA), Webster University is a worldwide institution committed to delivering high-quality learning experiences that transform students for global citizenshi ... Baca lebih lanjut

With its home campus in St. Louis, Missouri (USA), Webster University is a worldwide institution committed to delivering high-quality learning experiences that transform students for global citizenship and individual excellence. Founded in 1915, Webster offers undergraduate, graduate, and MBA degree programs, as well as a global network of more than 100 campuses in 8 countries (Austria, China, Ghana, Greece, Switzerland, Thailand, The Netherlands, United States) on 4 continents. Its 20,000-plus student population represents almost 150 nationalities. Webster is one of the most diverse and global universities in the world. Baca Ringkas