Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Salah satu program yang paling terkenal di rantau ini, MBA UMW tidak lebih daripada memberikan pengetahuan - ia mengubah fikiran dan melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang penting dalam dunia perniagaan hari ini.

Sama ada anda sedang membangunkan kemahiran pengurusan, mencari kemajuan kerjaya, atau memupuk kelebihan keusahawanan, ijazah sarjana dalam pentadbiran perniagaan akan meletakkan anda pada jalan menuju kejayaan. Menggabungkan teori dengan amalan, ijazah perniagaan siswazah UMW akan membolehkan anda memperoleh pemahaman yang menyeluruh tentang amalan terbaik dalam persekitaran perniagaan yang kompetitif dan menyediakan anda untuk kedudukan tanggungjawab dan kepimpinan yang canggih.

Adakah program MBW UMW sesuai untuk saya?

Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Kolej Perniagaan UMW adalah pilihan yang tepat untuk profesional baru dan berpengalaman yang ingin memegang jawatan pengurusan dan kepimpinan dalam pelbagai pengaturan organisasi. Calon harus - tetapi tidak dikehendaki - mempunyai dua atau lebih tahun pengalaman kerja profesional atau teknikal.

Apa yang akan saya pelajari?

Program MBA direka untuk menghasilkan pemimpin kreatif dan difasilitasi oleh fakulti dengan pengalaman perniagaan yang luas dan kelayakan akademik. UMW memberikan anda pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengurus aspek teknikal dan manusia organisasi. Kami menggabungkan kursus teras yang memupuk kepimpinan, kerja berpasukan, dan menyelesaikan masalah dengan pilihan yang memajukan matlamat peribadi anda. Anda akan mendapat pemahaman amalan terbaik dalam persekitaran perniagaan yang kompetitif. Peluang lain termasuk rangkaian dalam komuniti Fredericksburg / Stafford melalui rakan sekelas dan penceramah tetamu yang ditampilkan sepanjang program.

Apa kerjaya yang akan saya bersedia?

Graduan program MBA UMW disediakan dengan pelbagai kedudukan kepimpinan dalam syarikat Fortune 500, agensi kerajaan, bukan keuntungan, dan usaha keusahawanan. Lulusan baru program MBA UMW telah mendarat dengan organisasi seperti Boeing, Booz Allen Hamilton, Citibank, Geico, General Dynamics, Intuit, Lockheed Martin, JP Morgan Chase, dan Northrop Grumman.

Apakah lulusan kami berkata tentang program MBA UMW?

Program MBA University of Mary Washington menawarkan cara mudah untuk membangunkan kemahiran perniagaan di bilik darjah pada waktu malam dan meletakkan mereka bekerja pada hari berikutnya. MBA UMW saya akan memberikan kelebihan saya dalam perniagaan dan kerjaya saya.

- Peter O'Hara, PE, perkhidmatan perunding kejuruteraan VP senior, Mid-Atlantic

Program MBA University of Mary Washington mencabar saya untuk menjadi pemimpin berwawasan dan memberi saya peluang untuk segera menggunakan prinsip perniagaan di tempat kerja saya. Saya juga mendapat rangkaian individu yang berkualiti dan tidak ternilai yang merupakan rakan sekelas saya dan profesor.

- Larry Andrews '11, pengarah kewangan / perakaunan, Rappahannock Electrical Cooperative

Berapa lama masa yang diambil untuk melengkapkan program ini?

UMW menawarkan kursus dalam program MBA dalam pelbagai format dan lokasi, termasuk program petang di kampus Stafford dan Dahlgren kami yang direka dengan mereka yang mempunyai tanggungjawab pekerjaan dan keluarga. Kebanyakan kelas bertemu satu malam seminggu selama lapan minggu. Ambil beban kursus penuh untuk menyelesaikan dalam masa dua tahun atau kurang, atau mengambil satu kursus pada satu masa. Anda dibenarkan enam tahun untuk melengkapkan ijazah.

Kapan dan bagaimana saya memohon untuk menerima program?

Untuk mendaftar pada semester musim gugur, tarikh pemfailan yang disyorkan adalah pada 1 Ogos. (Semua pelajar yang memohon untuk kedudukan penolong siswazah mesti memohon untuk kemasukan jatuh pada 1 Mac). Untuk musim bunga, tarikh pemfailan yang dicadangkan adalah pada 15 Nov. Untuk musim panas Jangka masa, ia adalah 1 April. UMW menerima permohonan tarikh akhir pemfailan di atas dasar penggulungan dan ruang yang tersedia.

Kami menggalakkan pemohon untuk menghubungi Pejabat Pengambilan Siswazah di 540-286-8030 atau email graduate@umw.edu untuk membincangkan tarikh akhir aplikasi untuk setiap program tertentu.

Dapatkan permulaan di kursus anda dengan mendaftar untuk sesi lapan minggu semester kejatuhan yang bermula pada bulan Oktober, atau semester musim bunga, yang bermula pada bulan Mac. Atau menyertai program MBA sebagai pelajar yang tidak bersekolah.

Bagaimanakah saya boleh mengetahui lebih lanjut mengenai program MBA UMW?

Maklumat perhubungan:

David Harger

Penolong Pengarah Pengajian Siswazah

Kemasukan Siswazah UMW

540-286-8088

dharger@umw.edu atau graduate@umw.edu

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Mary Washington is one of Virginia’s outstanding public liberal arts universities, providing a superior education that inspires and enables our students to make positive changes in t ... Baca lebih lanjut

The University of Mary Washington is one of Virginia’s outstanding public liberal arts universities, providing a superior education that inspires and enables our students to make positive changes in the world. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited