Baca keterangan rasmi

Program MBA kami akan melengkapkan anda dengan kemahiran kepemimpinan praktikal dan pengetahuan canggih untuk berkembang dalam kedudukan pengurusan.

Ekonomi berorientasikan perkhidmatan hari ini membawakan para pengurus dengan pelbagai produk baru, membangunkan teknologi, dan pasaran baru muncul. Dunia global ini memupuk lebih banyak perkongsian antarabangsa dan penggabungan berbanding sebelum ini. Kami telah mengembangkan pengkhususan kami untuk memenuhi perubahan bagaimana, dan di mana, kami menjalankan perniagaan.

Kami akan membantu anda membangunkan pemahaman yang nuanced tentang peluang dan cabaran terkini dalam persekitaran perniagaan global.

Kursus Pengajian

Kebanyakan pelajar menyelesaikan program 42 kredit kami dalam 2-3 tahun pada jadual sambilan. Kami menawarkan tujuh bidang pengkhususan:

 • Keusahawanan
 • Perakaunan forensik
 • Pengurusan am
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan Kesihatan
 • Kewangan Perniagaan Antarabangsa
 • Pemasaran

Semua pengkhususan bermula dengan kursus utama yang memberikan pandangan luas tentang konsep perniagaan asas. Pelajar kemudian mengambil kursus lanjutan dalam pengkhususan mereka yang dipilih, dan selesai dengan kursus batu permata.

Kami juga menawarkan Kursus Persediaan Perniagaan Siswazah (GBP 600, 6 kredit) untuk pelajar yang belum melengkapkan prasyarat siswazah.

Keusahawanan

Pengkhususan dalam keusahawanan memberi asas kepada usahawan yang berjaya dengan mengkaji konsep utama organisasi dan pengurusan. Pelajar menemui cara baru menggabungkan sumber, melancarkan projek-projek solo dan usaha besar, mencari modal teroka dan pendanaan malaikat, dan strategi inisiatif keusahawanan.

Perakaunan forensik

Pengkhususan dalam perakaunan forensik membantu pelajar mengembangkan kemahiran teras yang diperlukan untuk mencegah, mengenalpasti, dan mengesan penipuan. Ijazah yang berorientasikan pengamal ini membiasakan pelajar dengan penyiasatan, pencegahan, dan amalan pelaporan asas kepada perakaunan forensik.

Pengurusan am

Pengkhususan dalam pengurusan umum menyediakan pelajar untuk menguruskan inisiatif perniagaan, organisasi dan budaya dalam persekitaran perniagaan global yang semakin kompleks. Program ini menggabungkan teori asas, model, dan amalan terbaik dari pelbagai disiplin, termasuk antropologi, psikologi, dan sosiologi, untuk membangunkan perspektif global pelajar dan pemahaman praktikal mengenai menguruskan orang dan produktiviti dalam persekitaran global.

Pengurusan Sumber Manusia

Pengkhususan dalam pengurusan sumber manusia menyediakan pelajar sebagai penyumbang perniagaan melalui kurikulum pengurusan perniagaan dan sumber manusia bersepadu. Pengkhususan ini membangunkan pengurusan sumber manusia dan kemahiran berorientasikan perniagaan yang berkaitan dengan mencapai matlamat organisasi dan budaya.

Pengurusan Kesihatan

Pengkhususan dalam pengurusan penjagaan kesihatan menawarkan profesional kurikulum multidisiplin yang mengintegrasikan konsep, model, dan amalan terbaik dari perniagaan, pengurusan penjagaan kesihatan, dan kurikulum bersekutu. Program ini memberi tumpuan kepada penjagaan kesihatan dan trend dan isu kesihatan awam, seperti penjagaan terurus, undang-undang dan etika, pengurusan dan ekonomi, dan entrepreneurialism dan pemasaran.

Kewangan Perniagaan Antarabangsa

Pengkhususan dalam kewangan perniagaan antarabangsa direka untuk pelajar yang ingin meneruskan kajian intensif mengenai isu-isu perniagaan global atau yang merancang kerjaya dalam bidang seperti perdagangan antarabangsa, usaha sama antarabangsa, atau kewangan antarabangsa. Pengkhususan ini memberikan pengetahuan mendalam mengenai pelbagai disiplin perniagaan, pemahaman pengaruh multikultur dalam perusahaan antarabangsa, dan kesedaran isu-isu etika dalam ekonomi global.

Pemasaran

Pengkhususan ini menyediakan latihan dalam teori pemasaran maju dan kreativiti serta pengetahuan canggih dalam media digital dan sosial. Graduan bersedia untuk memasuki dan mengurus di jabatan pemasaran, organisasi keusahawanan serta memasarkan diri ke pasaran pekerjaan yang sentiasa berubah.

Kursus Teras

 • MBAN 601 - Perakaunan untuk Pengurusan Strategik dan Membuat Keputusan
 • MBAN 602 - Teknologi Maklumat untuk Pengurusan Berkesan
 • MBAN 603 - Pemasaran: Penjenamaan dan Pembezaan
 • MSBN 604 - Mengurus di Millennium Baru
 • MSBN 605 - Etika di Global Marketplace
 • MBAN 606 - Analisis Kuantitatif
 • MBAN 607 - Mengurus Perubahan
 • MBAN 608 - Kewangan Pengurusan
 • MBAN 609 - Pengurusan Modal Manusia dalam Multi-Budaya
Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini January 7, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
2 - 3 
Sambilan
Price
775 USD
- setiap kredit
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date