Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

3 lokasi tersedia

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Southern States University adalah program dua tahun yang direka untuk membantu mempersiapkan para pelajar untuk berurusan dengan dunia perniagaan dan industri yang sentiasa berubah dan berkembang. Dengan penekanannya dalam menyediakan asas perniagaan akademik dan teori pepejal yang digabungkan dengan kemahiran pengurusan moden, program ini berstruktur untuk memastikan para pelajar memperoleh pemahaman yang mendalam tentang struktur ekonomi global, serta kemahiran membuat keputusan perniagaan yang praktikal diperlukan untuk mengatasi kerumitan aktiviti perniagaan yang semakin meningkat dalam ekonomi global ini. Sebagai tambahan kepada tumpuan pendidikannya terhadap globalisasi dan pengetahuan dan kemahiran perniagaan antarabangsa, SSU diposisikan secara unik untuk menawarkan program MBA yang menyatukan aspirants dari negara-negara di seluruh dunia untuk belajar semangat kolaboratif. Sebagai balasan jadual dan tanggungjawab pelajar yang ketat, kursus MBA SSU ditawarkan pada waktu petang pada hari Sabtu dan petang Sabtu dan petang.

Tempoh

2 tahun

Kos

Penerangan Bayaran

Bayaran Insidental

Penerangan Bayaran
 • Harga baru berkuatkuasa untuk pelajar memulakan pengajian mereka di Winter Quarter 2010 (bermula pada Januari 2010). Pelajar semasa terikat dengan harga dan terma yang termasuk dalam Perjanjian Pendaftaran mereka.

Syarat kemasukan

Pelajar yang memohon kemasukan ke program MBA siswazah dikehendaki memenuhi syarat kemasukan berikut:

 • Selesaikan dan serahkan Permohonan Kemasukan
 • Hantar yuran permohonan yang tidak dikembalikan sebanyak $ 100
 • Menyediakan pengesahan penyempurnaan Ijazah Sarjana Muda dalam bentuk transkrip rekod rasmi dari institusi yang diiktiraf diiktiraf USDE, dan mengemukakan transkrip rasmi dari semua universiti atau institusi lain yang pernah dihadiri; transkrip dari luar AS mesti dinilai oleh organisasi yang diluluskan NACES (http://www.naces.org/members.htm);
 • Serahkan satu esei bertulis dan satu sekurang-kurangnya sekurang-kurangnya 1000 perkataan yang memperincikan sejarah pendidikan dan kerja, matlamat yang berkaitan dengan pendidikan dan sejarah kerja dan hubungan antara matlamat ini dan aspirasi kerjaya masa depan
 • Hantar dua Surat Cadangan rasmi (dari pengadil profesional atau akademik sahaja)
 • Sediakan resume semasa

Selain barangan di atas, pelajar antarabangsa dan pemegang kad hijau yang memohon kemasukan ke program MBA mesti menyerahkan perkara berikut:

 • Dokumentasi kewangan mengesahkan bahawa pelajar mempunyai sumber yang mencukupi untuk memastikan bahawa mereka dapat memenuhi semua kewajipan sepanjang tempoh pengajian.
 • Penyata bank rasmi, tidak lebih daripada tiga bulan yang mencerminkan baki positif minimum mesti dikemukakan sama ada dalam nama peribadi pelajar atau nama penaja kewangan pelajar (yang mana Affidavit of Financial Support juga diperlukan). Baki minimum yang diperlukan ditentukan oleh pilihan program, pemilihan pilihan pembayaran, dan sejumlah tanggungan.
 • Jika anda tidak dapat memberikan penyata atau surat rasmi dalam Bahasa Inggeris, Universiti boleh merujuk anda kepada penyedia perkhidmatan bahasa profesional yang akan menampung keperluan penterjemahan anda. Untuk perkhidmatan ini menterjemah penyata atau surat rasmi ke bahasa Inggeris, sila hubungi Wakil Kemasukan.
 • Salinan pasport, termasuk halaman maklumat, Visa, dan I-94 laman sah;
 • Pelajar antarabangsa mesti menunjukkan bukti insurans perubatan apabila ketibaan di Amerika Syarikat. Kegagalan untuk menghasilkan bukti insurans yang sah akan mengakibatkan ketidakupayaan untuk mendaftar dalam kelas dan mengekalkan status imigresen.
 • Hasil ujian TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing) sebanyak 61 atau ke atas pada IBT (Ujian Berasaskan Internet), 500 atau ke atas pada PBT (Ujian Berdasarkan Kertas), ATAU IELTS (Sistem Pengujian Bahasa Inggeris Antarabangsa) hasil dari 5.0 atau atas. Skor ujian lebih dari dua tahun tidak akan diterima.

Pengecualian Peperiksaan TOEFL / IELTS akan diberikan kepada pelajar yang:

 • datang dari negara yang menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa utama dalam sistem pendidikannya;
 • sebelum ini mengkaji program peringkat universiti yang diiktiraf sebagai USDE-diiktiraf untuk sekurang-kurangnya satu tempoh akademik dan mengekalkan IPG kumulatif 3.0 terkumpul minimum sepanjang masa;
 • telah mencapai skor sekurang-kurangnya 80% pada Ujian Penempatan Bahasa Inggeris SSU (EPT).

Ujian ini terdiri daripada mendengar, bercakap, membaca, dan menulis bahagian.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Southern States University (SSU) is becoming a leader in executive business education by providing its students with the skills necessary for managing a small business or advancing into senior managem ... Baca lebih lanjut

Southern States University (SSU) is becoming a leader in executive business education by providing its students with the skills necessary for managing a small business or advancing into senior management positions in a large company. Baca Ringkas
Pantai Newport , San Diego , San Diego + 2 Lagi Kurang