Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) membuka pintu kepada peluang kerjaya jauh di luar sektor kewangan. Malah, teknologi maklumat, tenaga, farmaseutikal, dan penjagaan kesihatan adalah antara industri yang menyaksikan pertumbuhan dua angka dalam MBA menyewa tahun lepas dan prospek pekerjaan bagi graduan MBA di seluruh dunia, menurut Penyiasatan GMAC 2014.

Kolej Pengurusan menawarkan program MBA yang fleksibel dan disesuaikan yang menyokong kepentingan individu dan objektif kerjaya pelajar kami yang luas. Kelas-kelas petang yang mudah membolehkan anda mengejar gelar anda pada tahap anda sendiri, sama ada penuh atau separuh masa. Pelajar dalam program MBA kami mewakili gabungan tanggungjawab profesional-dari pengurus kanan kepada mahasiswa baru-baru ini-latar belakang budaya, kerjaya, dan pengalaman hidup. Kepelbagaian ini juga tercermin dalam fakulti kami, memberikan pengalaman pembelajaran yang diperkaya, di dalam dan di luar kelas, dan mencerminkan persekitaran perniagaan yang semakin global. Semua program MBA dan perniagaan kami diiktiraf oleh AACSB International.

Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah program kredit komprehensif, bersepadu, 36-ke-48, yang menggabungkan tahap ketekunan akademik dan perkaitan dunia nyata. Etika disematkan di seluruh program. Diiktiraf oleh AACSB International, Program MBA menawarkan beberapa pilihan fleksibel untuk menyokong kepentingan individu, objektif kerjaya, dan jadual sibuk.

Pelajar boleh meneruskan pendidikan mereka secara penuh atau separuh masa dalam Program Kampus dengan semua kelas yang mudah ditawarkan semasa waktu pekan dan beberapa kelas yang ditawarkan pada hari Sabtu atau dalam talian. Pada bulan Mei 2018, kohort pertama MBA Global Dipercepat Satu Tahun yang lulus dan tawaran MBA ini terus berkembang. Pelajar memperoleh ijazah MBA yang sama dan mengambil kursus teras di Kampus LIU Post, tetapi berpeluang untuk mengambil pilihan di Eropah, Amerika Utara dan Asia. Kohort pertama pelajar tinggal di Cambridge, England (UK) dan Shanghai, China ketika menerima arahan dari fakulti di institusi akademik yang terkenal di dunia dan terlibat dengan syarikat-syarikat sebenar di setiap zon masa.

LIU Post juga menawarkan Program Dual JD / MBA dan Program MBA Korporat, di mana kelas-kelas dibentangkan di tapak penajaan pejabat korporat. Program BS / MBA dan BA / MBA dipercepatkan membolehkan pelajar yang berkelayakan melengkapkan ijazah Sarjana Muda Sains atau Sarjana Muda dan MBA dalam masa lima tahun sahaja.112937_112911_LIUPostHumanitiesHall2.jpg

Keperluan Kemasukan

Program Perniagaan Kolej Pengurusan telah menetapkan kriteria berikut sebagai yang paling kritikal dalam penilaian calon-calon untuk pengajian siswazah:

 • Pencapaian skolastik dan keinginan untuk cemerlang seperti yang dibuktikan oleh karya akademik terdahulu.
 • Aptitude untuk pengajian siswazah seperti ditunjukkan oleh markah pada Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT).
 • Motivasi, potensi kepemimpinan dan kedewasaan yang dibuktikan oleh pengalaman kerja terdahulu dan kegiatan kurikulum.

Pemohon untuk Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) mestilah menyerahkan item berikut untuk kemasukan.

 • Permohonan Kemasukan
 • Yuran permohonan: $ 50 (tidak boleh dikembalikan)
 • Ijazah Sarjana Muda dengan IPK minimum 2.75 dari kolej atau universiti yang diiktiraf. Pelajar yang tidak memenuhi syarat ini adalah dialu-alukan untuk membincangkan pilihan mereka untuk kemasukan dengan penasihat siswazah. Tiada majoriti sarjana yang diperlukan untuk permohonan. Pemohon yang berada dalam tahun kanan mereka di institusi siswazah boleh memohon kemasukan ke Kolej Pengurusan, tetapi penerimaan akan dibuat semasa penyerahan gred akhir dan penerimaan gelar sarjana muda. Pemohon yang telah menghadiri institusi di luar Amerika Syarikat mesti memegang ijazah setara dengan ijazah sarjana muda AS.
 • Salinan rasmi transkrip sarjana dan / atau siswazah anda dari mana-mana kolej atau universiti yang telah anda hadiri.
 • Ujian terperinci berikut boleh digunakan untuk kemasukan ke program MBA: GMAT, GRE, dan LSAT. Nilai GMAT (Ujian Pengakuan Pengurusan Siswazah) skor 400 diperlukan untuk kemasukan penuh. Skor yang lebih tinggi diperlukan sekiranya IPTA keseluruhan adalah antara 2.5-2.7499. Peperiksaan GRE diterima jika diambil menggunakan skala 130-170 (Ogos 2011 hingga sekarang) dengan skor setara bersamaan GMAT sebanyak 400. Peperiksaan LSAT yang diambil dalam tempoh lima (5) tahun yang lalu dengan skor minimum 141 juga diterima. Calon pelajar dikecualikan daripada ujian standard jika mereka memenuhi kriteria berikut: memegang lesen CPA, atau sama ada JD, doktor atau ijazah Sarjana dalam kepekatan Kejuruteraan (paling).
 • Dua surat pengesyoran profesional dan / atau akademik di kepala syarikat yang menangani potensi pemohon dalam profesion dan keupayaan untuk melengkapkan program siswazah.
 • Pernyataan Peribadi yang membahas sebab anda berminat dalam mengejar pekerjaan siswazah dalam bidang pengajian ini.
 • Résumé semasa.
 • Pelajar yang berbahasa Inggeris adalah bahasa kedua mesti mengemukakan keputusan ujian rasmi Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL). Skor TOEFL yang boleh diterima minimum adalah: 85 berasaskan Internet (213 berdasarkan komputer atau 550 berasaskan kertas) atau skor IELTS minimum: 7.0.

Pelajar yang belum mencapai kelayakan ujian piawaian dijemput untuk mendaftar dalam Program Pengayaan Peribadi sebagai pelajar yang tidak bermastautin dan boleh mendaftar untuk maksimum dua (2) mata pelajaran teras MBA 500 peringkat. Pelajar dijangka berjaya melepasi salah satu ujian standard yang disenaraikan tidak lewat dari kursus kedua untuk meneruskan program MBA mereka.

Keperluan Ijazah

Pelajar dijangka mengekalkan sekurang-kurangnya 3.00 mata purata gred kumulatif dalam Program MBA. Pelajar yang tidak mengekalkan piawaian ini akan diletakkan pada masa percubaan. Mana-mana pelajar yang menerima gred di bawah B minus (B-) dalam dua kursus siswazah dianggap mempunyai kekurangan akademik. Sekiranya pelajar menerima gred ketiga di bawah minus B, salah satu daripada kursus ini mesti diulang. Seorang pelajar yang mendapat gred ketiga di bawah B minus (B-) mungkin kehilangan statusnya yang matrikulasi atau mungkin diberhentikan daripada program siswazah. Jawatankuasa Tetap Akademik akan membuat cadangan kepada Dekan berkenaan potensi pelajar untuk menyempurnakan Program MBA. Dekan akan membuat pelupusan akhir kes itu.

Peperiksaan GMAT

Peperiksaan Pengakuan Pengurusan Siswazah (GMAT) Peperiksaan mengukur kemahiran penulisan, matematik dan lisan analisis asas yang telah dibangunkan dalam persekitaran pendidikan dan kerja seseorang. Peperiksaan bermula dengan Penilaian Penulisan Analitikal, yang memerlukan dua tugas menulis berasingan. Bahagian seterusnya adalah bahagian Kuantitatif, yang terdiri daripada tugas menyelesaikan masalah. Bahagian Verbal termasuk pemahaman membaca dan soalan-soalan pemikiran kritikal. Pelbagai skor untuk ujian ialah 200-800.

Walaupun pelajar MBA biasa kami telah mencetak sekurang-kurangnya 500 orang di GMAT, LIU Post memerlukan skor minimum 400 ke atas GMAT untuk kemasukan ke program MBA (lebih tinggi jika keseluruhan IPK sarjana adalah antara 2.5-2.75). Walau bagaimanapun, pelajar yang belum mengambil GMAT atau menjaringkan dalam lingkungan yang boleh diterima dijemput untuk mendaftarkan diri dalam Program Pengayaan Peribadi sebagai pelajar yang tidak bermatematik dan mengambil kursus teras MBA 500 tingkat. Diharapkan pelajar menyelesaikan Peperiksaan GMAT dan mencapai skor yang boleh diterima tidak lewat dari kursus kedua.

GMAT tidak diperlukan sekiranya pelajar telah mengambil Peperiksaan LSAT dalam tempoh lima (5) tahun yang lalu dan telah menerima skor minimum 141. Pelajar yang memegang lesen CPA, gelaran JD, ijazah kedoktoran, atau Ijazah Sarjana Kejuruteraan juga dikecualikan daripada GMAT. GRE tidak diterima untuk masuk ke program MBU Post MBA.112936_112910_humanitiesfountain.jpg

Program MBA

Kolej Pengurusan di LIU Post menawarkan program MBA yang kaya dan fleksibel yang menyokong kepentingan individu dan objektif kerjaya pelajar kami yang luas. Ijazah MBA diiktiraf oleh setiap industri dan menyediakan alat persaingan yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran yang dinamik. Sebagai pengiktirafan terhadap kualiti pendidikan perniagaan yang hebat yang ditawarkan, semua MBA Kolej Pengurusan dan program perniagaan diiktiraf oleh AACSB International.

Program MBA Kampus

Program MBA Kampus adalah tawaran utama Kolej Pengurusan. Kedua-dua pelajar sepenuh masa dan sambilan menghadiri program ini dan mewakili gabungan tanggungjawab profesional yang menarik, mulai dari pengurus kanan hingga mahasiswa baru-baru ini yang baru memulakan kerjaya profesional mereka. Pelajar datang dari latar belakang domestik dan antarabangsa dengan pelbagai usia, kerjaya dan pengalaman hidup. Kepelbagaian ini juga digambarkan dalam fakulti kami, menyediakan pengalaman pembelajaran yang diperkaya, di dalam dan di luar kelas, dan mencerminkan dunia yang semakin global di mana kita hidup.

Program MBA Kampus adalah kursus pengajian 48 kredit. Pelajar dengan kursus siswazah yang sesuai boleh memenuhi syarat untuk pengurangan kepada program kredit 36-45.

Kelas-kelas petang yang selesa menawarkan fleksibiliti yang tinggi untuk pelajar melanjutkan pelajaran mereka mengikut tahap mereka sendiri, baik secara sepenuh masa atau separuh masa. Dua sesi kelas ditawarkan setiap petang, Isnin hingga Khamis: pertama dari pukul 6:40 petang hingga 8:30 petang dan petang kedua dari 8:40 malam hingga 10:30 malam

Pelajar juga boleh mengambil kursus dalam Program MBA Sabtu untuk sama ada mempercepatkan kemajuan mereka, menambah beban kursus mereka, atau menghadiri kelas yang mungkin lebih mudah untuk jadual mereka.

Program MBA Sabtu

Program ini direka untuk pelajar yang memilih untuk mengambil kelas mereka pada hari Sabtu. Kebanyakan kursus dijadualkan selama lima hari berturut-turut, dari 9 pagi hingga 3:30 petang dengan rehat tengahari 1/2 jam. Pelajar yang ingin mengikuti kursus Sabtu sahaja boleh melengkapkan ijazah MBA dalam tempoh 23 bulan.

Jika anda memperoleh ijazah sarjana muda dalam perniagaan dalam tempoh lima tahun yang lalu dan mengekalkan purata B dalam kursus perniagaan anda, anda mungkin layak untuk mengetepikan sehingga 12 kredit dalam program MBA Sabtu. Sila hubungi Cyndy Cataudella, Pengurus Perekrutan Siswazah, pada 516-299-2098 untuk mengetahui sama ada anda layak.

Pelajar juga boleh menggabungkan kelas Sabtu dengan Program MBA Kampus Isnin - Khamis.

Program 5 Tahun

BS dalam Pentadbiran Perniagaan / MBA

Kredit 5 tahun, 159, BS yang bertauliah AACSB-Antarabangsa dalam program ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan / MBA menawarkan pengalaman pembelajaran yang baik dan kos efektif. Anda memperoleh ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Pentadbiran Perniagaan dengan kepekatan pilihan dalam Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, Pengurusan dan / atau Pemasaran, kemudian beralih ke kursus siswazah untuk mengejar Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA).

BS dalam Perakaunan / MBA dan BS / MS dalam Perakaunan

Program 5 tahun, 159 kredit, BS dalam program Perakaunan / MBA menawarkan pengalaman pembelajaran yang sangat bulat dan kos efektif. Anda mendapat ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Perakaunan, kemudian lulus dengan lancar dalam kursus siswazah dalam mengejar Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA). Program ini membolehkan anda memasuki dunia perniagaan dengan lebih cepat, bersenjata dengan dua darjah permintaan tinggi.

Program 5 tahun, 153 kredit, BS / MS dalam program Perakaunan menawarkan pengalaman pembelajaran yang sangat bulat dan berkesan. Anda mendapat ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Perakaunan, kemudian beralih ke kursus siswazah untuk mengejar Sarjana Sains dalam Perakaunan (MS), dengan pilihan sama ada Perakaunan Profesional atau Kepekatan Percukaian.

Kedua-dua BS dalam Akauntan / MBA dan BS / MS dalam Akauntan melayakkan anda untuk keperluan jam 150 kredit untuk lesen CPA di New York State dan mengurangkan keperluan pengalaman praktikal anda dengan satu tahun.

BA dalam Pengajian Antarabangsa / MBA

Program percepat BA dalam Program Pengajian Antarabangsa / MBA menggabungkan kelebihan kurikulum sarjana muda sarjana kajian dengan penyediaan profesional MBA. Sebahagian darjah sarjana muda ini menekankan ekonomi dan hubungan antarabangsa yang disokong oleh kajian budaya, bahasa, geografi, dan sejarah. Pelajar mempunyai pilihan untuk belajar di luar negara melalui pusat-pusat di seluruh dunia LIU Global pada tahun junior mereka.

Program JD / MBA

Program ini menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam firma undang-undang, syarikat, organisasi bukan keuntungan dan firma perundingan. Ijazah MBA, yang dianugerahkan oleh LIU Post, diiktiraf oleh AACSB International dan ijazah JD, yang ditawarkan oleh Touro Law Center di Central Islip, New York, adalah akreditasi ABA. Bilangan kredit yang diperlukan antara 109 hingga 118, dan sehingga 9 kredit dari setiap program boleh dipindahkan ke yang lain. Ijazah JD dan MBA dianugerahkan secara berasingan oleh institusi masing-masing apabila berjaya memenuhi keperluan. Pelajar mesti memohon dan diterima masuk ke setiap institusi secara berasingan.

Program MBA Korporat

Kolej Pengurusan menggabungkan kemudahan kelas di lokasi korporat dengan program MBA berasaskan kampus yang sangat dihormati. Beratus-ratus pelajar telah mendapat manfaat daripada program ini daripada firma-firma seperti Symbol Technologies, Verizon, Olympus America dan Northrop Grumman serta kerajaan Nassau County. Kurikulum mengimbangi teori dan amalan pengurusan kontemporari yang terbaik dan menyesuaikan diri dengan keperluan khusus syarikat klien.

Pelajar maju melalui program sebagai satu pasukan. Struktur ini melengkapi pengalaman korporat kolaboratif dan memperkuat pengalaman pendidikan yang mencabar dari program ini.

Program Jambatan MBA

Program ini direka untuk pelajar antarabangsa yang memperoleh ijazah sarjana muda tiga tahun, dan ingin mendapatkan MBA. Tahun pertama program ini direka bentuk untuk mempelbagaikan kajian sarjana siswazah dengan kerja kursus sarjana yang sesuai. Berikutan kejayaan tahun pertama kajian ini dan skor GMAT yang layak, pelajar secara formal diterima masuk ke dalam program MBA untuk mengikuti program pilihan tertentu mereka. Semua syarat kemasukan MBA mesti dipenuhi untuk kemasukan ke program ini.

Program Pengayaan Peribadi

Program Pengayaan Peribadi menawarkan peluang kepada pelajar yang tidak berurutan untuk mengambil kursus MBA ketika mereka menyelesaikan semua bahan aplikasi yang diperlukan untuk penerimaan matrikulasi. Ia juga memberi manfaat kepada calon pemohon yang mungkin tidak pasti jika mereka ingin melakukan program pengajian MBA, tetapi ingin mengambil satu atau dua kursus Teras untuk membantu proses membuat keputusan mereka. Ramai pelajar telah menemui pilihan ini untuk menjadi sangat membantu dalam memutuskan untuk mendaftar secara rasmi dalam program ini.

Program ini membenarkan bakal pemohon untuk mendaftar sehingga dua kursus dan memperoleh kredit siswazah berdasarkan asas yang tidak dimuliakan. Sebelum tamat kursus kedua mereka, pelajar mesti mengemukakan semua bahan permohonan yang diperlukan dan diterima sebagai pelajar yang berurutan untuk meneruskan pengajian mereka. Setelah menerima program, kredit yang diperolehi di bawah Program Pengayaan Peribadi akan diterapkan ke arah kursus pengajian mereka.

Untuk mendaftar untuk kelas di bawah Program Pengayaan Peribadi, pelajar perlu mengemukakan Permohonan Pengayaan Peribadi (lihat pautan di bawah) ke Pejabat Program Siswazah, Roth Hall, Bilik 300. Ini akan membolehkan pelajar mendaftar di kelas sebagai seorang pelajar yang tidak bermastautin.

Peluang kerjaya

Profesional dengan MBA mendapat pekerjaan dalam setiap sektor ekonomi, termasuk syarikat swasta, organisasi bukan untung, dan agensi kerajaan. Beberapa contoh industri yang memerlukan ijazah lanjutan untuk pekerja dan perunding termasuk runcit mewah, pemasaran, pengiklanan, perhubungan awam, organisasi bukan untung, perniagaan antarabangsa, media dan hiburan, sukan, penjagaan kesihatan, teknologi, dan tenaga.

Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Long Island University (L.I.U.) was founded in 1926 in Brooklyn, N.Y., under the guiding principle of educating and empowering men and women from all walks of life. L.I.U. has grown into one of the na ... Baca lebih lanjut

Long Island University (L.I.U.) was founded in 1926 in Brooklyn, N.Y., under the guiding principle of educating and empowering men and women from all walks of life. L.I.U. has grown into one of the nation’s largest private Universities and remains committed to the educational needs and interests of its diverse student body. L.I.U. offers more than 500 undergraduate, graduate, and doctoral degree programs and certificates, educating more than 20,000 students each year across multiple campuses. The University continuously strives to cultivate and expand academic, professional, artistic, and co-curricular opportunities. Baca Ringkas
Brookville , Shanghai , London + 2 Lagi Kurang