Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Penerangan Program

Mengenai

Satu program untuk profesional yang membangun kemahiran perniagaan penting

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan mencerminkan kepercayaan Husson bahawa pendidikan yang baik adalah lebih daripada sekadar teori dan buku. Program siswazah kami direka untuk membangunkan dan mengukuhkan kemahiran anda dalam analisis, membuat keputusan, dan kepimpinan. Bilik kelas yang aktif, kursus yang terikat dengan pengalaman pengurusan sebenar, dan pelbagai badan pelajar yang mewakili pelbagai latar belakang akademik dan industri menyumbang kepada pendidikan yang lebih berguna dan lebih berguna. Program kami dibezakan oleh yang berikut:

Membangunkan Kemahiran Perniagaan Perlu

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan ialah tiga puluh enam kurikulum pengurusan lepasan kredit yang dirancang untuk membangun dan mengukuhkan kemahiran dalam analisis, membuat keputusan, dan pelaksanaan. Program ini mengimbangi kekuatan dalam bidang perakaunan, kewangan, operasi, dan pemasaran tradisional dengan perhatian yang teliti terhadap perkembangan kemahiran dalam komunikasi, hubungan interpersonal, dan kepimpinan yang penting untuk prestasi yang berkesan dalam organisasi.

Pelajar dari Pelbagai Latar Belakang

Dalam Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan, tidak ada prasyarat ijazah untuk kursus kursus siswazah. Pakar bekerja dengan ijazah sarjana muda dari pelbagai bidang mendapati program ini sesuai untuk pembangunan profesional yang berterusan.

Program untuk Profesional

Program kami dirancang di sekitar anda, dengan pilihan waktu malam, hujung minggu, dan pilihan kursus dalam talian yang memudahkan anda mengimbangi pekerjaan dan kehidupan rumah semasa anda memperolehi MBA anda. Pelajar separuh masa boleh melengkapkan program ini dalam masa dua tahun tanpa gangguan kerjaya. Program ini ditawarkan di kampus Husson di Bangor, di lokasi Maine Selatan dan Maine Utara di Universiti, dalam talian, dan di lokasi luar kampus terpilih lain.

Konsentrasi yang ditawarkan di luar program Sarjana Pentadbiran Perniagaan am ialah:

 • Pentadbiran Atletik
 • Bioteknologi
 • Analitis Data
 • Ketua / Korporat
 • Pengurusan Kesihatan
 • Pengurusan Hospitaliti dan Pelancongan
 • Pengurusan Organisasi
 • Pengurusan Risiko

Objektif Program MBA

Program MBA Husson University adalah program perniagaan siswazah yang sesuai untuk pelajar dari pelbagai latar belakang. Pengalaman pembelajaran hands-on digabungkan dengan arahan kelas praktikal menyediakan pelajar dengan kemahiran perniagaan penting yang diperlukan untuk mengurus dan memimpin organisasi secara berkesan.

Setelah selesai program MBA, pelajar akan:

 • memaparkan kecekapan dan pengetahuan dalam bidang perniagaan utama termasuk perakaunan, kewangan, pemasaran, dan pengurusan
 • Mempunyai kemahiran untuk berkomunikasi secara berkesan, secara lisan dan secara bertulis
 • bekerja secara berkesan dan profesional dalam pasukan
 • membangunkan pemahaman tentang persekitaran perniagaan global yang pelbagai dan cepat berubah
 • Mempunyai kemahiran untuk mengenal pasti isu-isu profesional dalam pelbagai konteks
 • menggunakan teknik membuat keputusan, menggunakan analisis kuantitatif dan kualitatif, kepada isu pengurusan
 • menganalisis dan menilai masalah etika yang berlaku di semua peringkat pengambilan keputusan perniagaan
 • menjalankan analisis strategik menggunakan kedua-dua aplikasi teori dan praktikal
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Husson University, it’s all about you. You won’t be lost in a crowd. You’ll learn from professors who care about you. You’ll learn hands-on, earning a degree and skills that will prepare you for a ... Baca lebih lanjut

At Husson University, it’s all about you. You won’t be lost in a crowd. You’ll learn from professors who care about you. You’ll learn hands-on, earning a degree and skills that will prepare you for a rewarding, successful career. Best of all, Husson’s reputation for a first-class education and affordability mean you’ll be making a smart investment. Husson University... our mission is your success. Baca Ringkas