Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program Siswazah di Kolej Pentadbiran Perniagaan

Sambungkan, capai, dan maju karier anda dengan program siswazah bertaraf nasional dan terakreditasi dalam perniagaan yang sesuai dengan kehidupan anda.

Kenapa Akron?

Sama ada anda mengikuti jalan kerjaya baru atau maju seperti yang anda jalani, College of Business Administration (CBA) akan mempersiapkan anda menghadapi cabaran ekonomi global dan membantu anda menonjol di pasaran yang terus berkembang dan berubah.

Terhubung dengan individu berbakat dari seluruh dunia, membina dan mempertajam kemahiran profesional anda, dan mencapai matlamat anda, semuanya dengan harga yang berpatutan.

Program ijazah siswazah

Program bertaraf nasional dan bertauliah yang sesuai dengan kehidupan anda.

Ijazah siswazah dari College of Business Administration (CBA) adalah salah satu kaedah terbaik untuk mempersiapkan diri menghadapi cabaran ekonomi global, sama ada anda mempunyai ijazah sarjana muda dalam perniagaan atau disiplin lain. Kami menawarkan program malam yang fleksibel, lokasi yang mudah, badan pelajar yang pelbagai, dan tenaga pengajar yang berpengetahuan, mudah diakses dan fokus pada arahan pelajar. Program Siswazah CBA menyediakan program siswazah berkualiti tinggi yang diperingkat nasional dan diakreditasi.

Dapatkan perspektif strategik dan integratif

Di CBA, pelajar melaporkan bahawa mereka memperoleh:

 • Kemahiran membuat keputusan yang beretika,
 • Perspektif multidisiplin yang strategik dan bersepadu,
 • Kemahiran berfikir kritikal, analitis, dan membuat keputusan,
 • Kebolehan inovatif dan kreatif yang lebih kuat, dan
 • Selesa dengan perubahan.

Datanglah ke sekolah siswazah yang sesuai dengan aspirasi dan kesibukan anda.

Sertailah kami di The University of Akron

Kualiti akademik

Fakulti bertaraf dunia. Pengiktirafan untuk kecemerlangan.

Kolej Pentadbiran Perniagaan di University of Akron digolongkan sebagai Sekolah Perniagaan 50 Teratas oleh Bloomberg BusinessWeek.

Kami mempunyai tahap akreditasi sekolah perniagaan tertinggi oleh AACSB International, kami hanya satu daripada 3 peratus di seluruh dunia yang memegang jawatan tersebut.

Fakulti kami yang dihormati adalah pakar dengan pengalaman di dunia nyata. Penyelidikan mereka diterbitkan dalam jurnal terkemuka, dan setiap hari mereka menunjukkan minat untuk belajar dan berjaya pelajar.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) di College of Business Administration (MBA) membantu pelajar bersiap sedia untuk membuat perbezaan dalam mana-mana organisasi. Dengan menyelesaikan kerja siswazah dalam perniagaan, anda akan bersedia untuk memahami sebab dan akibat dari pelbagai fungsi perniagaan dan menguruskan ketidakpastian pasaran. Program MBA kami disusun sehingga pelajar mengikuti pelbagai kursus umum di seluruh disiplin perniagaan, kemudian fokus pada bidang yang diminati, melalui konsentrasi MBA yang berkaitan dengan pasaran. Kepekatan kami merangkumi:

 • Kewangan
 • Inovasi Teknologi Global
 • Interdisciplinary
 • Pengurusan
 • Pengurusan Risiko dan Insurans
 • Pemasaran Strategik
 • Pengurusan rantaian bekalan

Format Kursus dan Pilihan Penjadualan

Format kursus MBA yang fleksibel merangkumi kursus dalam talian 100% atau kursus hibrid yang menawarkan gabungan kerja dalam talian dan orang.

 • Untuk menyelesaikan ijazah, pelajar boleh mendaftar secara sepenuh masa atau separuh masa dan boleh memilih kombinasi kelas dalam talian dan hibrid ATAU memilih untuk mendaftar hanya dalam kelas dalam talian atau hibrid.
 • Sebilangan besar kelas ditawarkan dalam kedua-dua format sekurang-kurangnya sekali setahun. Pelajar sambilan yang memilih hanya dalam talian atau pilihan hibrid mungkin memerlukan dua hingga tiga tahun untuk menyelesaikan program bergantung pada pilihan kursus.
 • Kelas biasanya ditawarkan dalam sesi lapan minggu berturut-turut. Ini membolehkan profesional bekerja untuk fokus pada satu kelas pada satu masa dan masih menyelesaikan enam kredit dalam satu semester. Pelajar boleh mengambil lebih banyak kelas pada setiap sesi jika mereka mahu.
 • Kelas hibrid diadakan satu petang setiap minggu, Isnin hingga Khamis, dari jam 6 hingga 8:30 dengan kerja kursus tambahan dilakukan dalam talian.
 • Beberapa kursus tumpuan masih ditawarkan dalam satu sesi 15 minggu. Sebilangan besar kursus akan ditukar kepada jadual hibrid selama 8 minggu.
 • Setiap tiga kelas profesional satu kredit ditawarkan pada satu atau dua sesi kelas pada hari Sabtu setiap semester.

Anda tidak memerlukan ijazah perniagaan sarjana untuk mengikuti MBA!

Program MBA Sabtu

Lengkapkan MBA dalam Dua Tahun Menghadiri Kelas Setiap Sabtu Lain

Kumpulan kami yang seterusnya akan ditawarkan pada bulan Ogos 2020, di kampus utama kami di pusat bandar Akron. Tarikh akhir permohonan adalah pada 1 Ogos 2020.

College of Business Administration (CBA) memungkinkan para profesional yang bekerja di luar Akron untuk menamatkan ijazah dalam dua tahun. Pelajar mengikuti kursus yang diajar oleh fakulti pakar yang sama yang merupakan sebahagian daripada MBA sambilan (peringkat kebangsaan.) Sebagai tambahan, University of Akron menawarkan salah satu kadar tuisyen yang paling berpatutan di Northeast Ohio untuk MBA yang diiktiraf AACSB.

The Saturday MBA adalah program berasaskan kohort, di mana sekumpulan pelajar bermula pada masa yang sama dan menyelesaikan program bersama dengan menghadiri sesi Sabtu. Format ini menyediakan persekitaran pasukan yang kondusif untuk belajar.

Ciri program merangkumi:

 • Kelas bertemu setiap hari Sabtu yang lain, dari jam 8 pagi hingga 5:30 petang
 • Pelajar mengambil tiga kursus setiap semester, satu demi satu, untuk menyelesaikan ijazah mereka dalam enam semester, termasuk musim panas.
 • Pelajar mengambil satu kursus pada satu masa selama 3-4 sesi Sabtu.
 • Semua pelajar didaftarkan dalam Kepekatan MBA Interdisipliner, yang terdiri daripada tiga kursus elektif yang diluluskan oleh Pengarah Program Siswazah untuk menyediakan pelajar dengan kandungan yang berkaitan dengan pasaran.
 • Setiap pelajar menyelesaikan projek yang menerapkan pengetahuan dan kemahiran mereka ke bidang minat peribadi dan / atau kerjaya atau mengambil bahagian dalam kajian di luar negara.
 • Untuk kemudahan pelajar, jadual kelas dibuat lebih awal, dan kakitangan kami menangani semua keperluan pendaftaran kursus.
 • Kadang-kadang, eksekutif perniagaan tempatan mengadakan sesi soal jawab tidak rasmi untuk pelajar MBA Sabtu.
 • Makan tengah hari disediakan semasa sesi kelas di lokasi.
 • Tempat letak kenderaan percuma.

Tuisyen dan yuran

 • $ 33,000 kadar keseluruhan program, dibahagikan kepada pembayaran semester

Bayaran tambahan mungkin dikenakan untuk penduduk bukan Ohio.

Mula Tarikh

 • Kejatuhan - Ogos: 24/8/2020
 • Musim bunga - Januari: 1/11/2021
 • Persimpangan Musim Panas dan 8 minggu 1: 17/5/2021
 • Musim panas 5 minggu 1 dan 8 minggu 2: 6/7/2021
 • Musim panas 5 minggu 2: 7/12/2021

CATATAN: Musim panas mempunyai pelbagai istilah: Sebilangan besar kelas musim panas ditawarkan dalam talian. Oleh itu, pelajar antarabangsa yang ingin memulakan pada musim panas boleh mengikuti kelas tersebut dalam talian sebelum datang ke Amerika Syarikat untuk semester Musim Gugur. Keperluan ICE AS mengharapkan pelajar antarabangsa mengikuti kursus secara langsung pada semester pertama di Amerika Syarikat yang tidak dapat dilakukan di UA pada musim panas.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to be ... Baca lebih lanjut

Historically, our focus has been on having strong programs and experiences to attract quality students and faculty. Today, this focus remains as we carry out our mission: To prepare our students to become competent and responsible business professionals and leaders. This mission is guided by the belief that business is an applied, global discipline, which is reflected in our extensive partnerships with the business community through numerous Advisory Boards, class projects, and internships, as well as through diverse learning opportunities. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited