Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) - sambilan

Umum

Penerangan Program

Sebab untuk memilih program induk ini

 • Kerjaya anda mendapat peningkatan hebat dengan ijazah MBA;
 • MBA kami sangat tertumpu pada amalan profesional dan berkongsi amalan terbaik dengan pensyarah berpengalaman dari bidang dan akademik;
 • MBA kami memberi banyak perhatian kepada pengembangan kepimpinan peribadi dan kemahiran profesional anda;
 • MBA kami menghargai SDG PBB dan menawarkan topik seperti ekonomi pekeliling, kelestarian, model perniagaan inovatif dan pengurusan yang bertanggungjawab.

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Hari ini, perniagaan menghadapi banyak cabaran global seperti perubahan iklim, urbanisasi, migrasi, digitalisasi, krisis kesihatan dan peralihan kekuatan ekonomi. Oleh itu, lulusan MBA diharapkan dapat dilengkapkan sepenuhnya untuk menghadapi pelbagai cabaran perniagaan dan pengurusan di luar bidang ekonomi dan kewangan, dan mereka harus dapat menghasilkan penyelesaian yang berkesan tetapi juga bertanggungjawab dan berkesinambungan. Oleh itu, Sekolah Siswazah Hague telah menerapkan fokus yang kuat terhadap kelestarian, tanggungjawab dan keusahawanan sosial dalam program induk kami. Selain menjadi pemimpin yang bertanggungjawab, lulusan MBA dari The Hague Graduate School juga merupakan pemimpin yang yakin, dapat menerapkan pengetahuan perniagaan dan teori pengurusan yang digabungkan dengan amalan terbaik terkini. Lulusan MBA kami harus dapat menganalisis dan menyelesaikan masalah pengurusan dengan berkesan dan mencari penyelesaian strategik yang boleh dilaksanakan dalam situasi yang mencabar. Mereka juga dapat memulakan perniagaan atau inovasi dengan berkesan dan akan memperoleh pengetahuan yang relevan dan terkini mengenai semua aspek menjalankan perniagaan di dunia korporat moden.

Mengapa anda mesti memilih MBA sepenuh masa di The Hague Graduate School?

Anda memilih untuk mengikuti tuan ini dengan kami untuk sekurang-kurangnya empat sebab penting: fleksibiliti dalam memilih program anda, orientasi praktikal, lokasi, rangkaian, dan fokus khas kami.

Anda sangat komited untuk program induk sepenuh masa intensif ini dan tidak digalakkan bekerja sambilan. Kami meminta sepenuh perhatian anda untuk program ini selama satu tahun.

Lihat Soalan Lazim untuk semua soalan anda mengenai coronavirus.

Pilihan program

Semua program induk yang diajar bahasa Inggeris kami juga ditawarkan dalam bahasa Belanda. Sebagai profesional yang bekerja, anda mempunyai pilihan untuk MBA sepenuh masa atau separuh masa, atau MBA sambilan Belanda. Anda memilih pilihan terbaik yang sesuai dengan keadaan anda:

 • Program intensif sepenuh masa selama 1 tahun, untuk pelajar yang kebanyakannya memulakan kerjaya dengan purata 2-5 tahun pengalaman bekerja;
 • Program separuh masa dua tahun untuk profesional yang bekerja, yang menyasarkan pelajar antarabangsa dan Belanda dengan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dan yang sudah tinggal dan bekerja di Belanda, kebanyakannya dari peringkat pertengahan hingga senior;
 • Pilihan sambilan lain adalah belajar mengikut kadar anda sendiri dengan modul-modul berasingan yang merupakan sebahagian daripada program biasa. Pilihan ini hanya untuk pelajar yang sudah tinggal dan bekerja di Belanda. Sekiranya anda berminat dengan kelas master ini, sila klik di sini.

Sangat praktikal

Sama ada anda memilih MBA sepenuh masa atau sambilan, dalam bahasa Inggeris atau Belanda, program induk itu sendiri akan tetap sama. Sebagai contoh, kedua-dua pilihan mempunyai penekanan praktikal dan fokus pada kepemimpinan dan pengembangan keusahawanan anda, tentu saja dengan mempertimbangkan tahap kepakaran anda. Semua aspek menjalankan perniagaan akan diajar, dari Strategi hingga Pemasaran dan Inovasi, dari Ekonomi hingga Kewangan. Dalam setiap modul, anda akan belajar mengenai masalah perniagaan sebenar dan berkongsi amalan terbaik. Anda akan aktif menganalisis dan menyelesaikan kes perniagaan semasa. Pada akhirnya, anda akan menyampaikan projek integrasi dengan kerjasama syarikat sebenar. Oleh itu, semua modul MBA kami akan menyokong anda untuk berkembang menjadi pemimpin yang fleksibel di peringkat senior dengan pandangan mendalam mengenai isu-isu global, faktor persekitaran dan inovasi perniagaan.

Lokasi

Bandar Den Haag adalah Bandar Damai dan Keadilan Antarabangsa - pusat politik dan budaya Belanda. Ini adalah rumah bagi Istana Perdamaian, Mahkamah Keadilan Antarabangsa, parlimen Belanda, 115 kedutaan, syarikat multinasional seperti Shell, Siemens dan ING dan banyak NGO antarabangsa.

Sekolah Siswazah Hague bekerjasama erat dengan organisasi-organisasi di rantau ini untuk pengalaman 'kehidupan sebenar', input program dan untuk memastikan program terus berinovasi. Organisasi antarabangsa berada dalam jangkauan anda.

Kampus Universiti Hague terletak di tengah-tengah bandar, bersebelahan dengan pengangkutan awam, kemudahan perumahan dan berdekatan dengan pantai dan alam semula jadi.

Pembelajaran dan rangkaian

Sarjana Pentadbiran Perniagaan di The Hague Graduate School menawarkan lebih banyak daripada topik berkaitan perniagaan dan pengurusan. Program MBA mempunyai fokus perniagaan, keusahawanan dan kemampanan antarabangsa. Belajar dari dan dengan profesional lain adalah fokus utama lain, kerana MBA secara tradisinya berdasarkan perkongsian amalan terbaik dengan rakan pelajar dari pelbagai industri. Dengan bilik darjah yang terdiri daripada pelbagai bangsa dan latar belakang budaya dari seluruh dunia, anda akan menjadikan diri anda sebagai pemimpin serba boleh dengan perspektif perniagaan global yang tegas.

Tumpuan khas

The Hague University of Applied Sciences adalah Sekolah Bersekutu UNESCO, kami memberi banyak perhatian kepada perkembangan peribadi anda serta persekitaran dan SDG PBB. Kami sangat menghargai tanggungjawab sosial korporat dan keusahawanan sosial, sehingga kami telah membuat modul khas dalam MBA untuk topik ini. Pembangunan Kepimpinan Peribadi dijalankan sepanjang program. Modul Integrasi pada akhir program menggabungkan semua teori dan kemahiran dari modul sebelumnya dalam projek perundingan sebenar.

Untuk anda?

Pelajar biasa di program sepenuh masa kami adalah warganegara dunia. Anda komited untuk pindah ke Belanda selama satu tahun dan meninggalkan pekerjaan anda (buat sementara waktu), atau mungkin anda baru sahaja menamatkan pengajian sarjana muda anda di Belanda dalam Perniagaan Antarabangsa atau topik pengajian yang berkaitan. Anda pernah bekerja di syarikat antarabangsa atau industri global, atau mungkin anda sudah menyebut diri anda sebagai usahawan atau perunding bebas. Bahasa profesional anda adalah Bahasa Inggeris. Tahap minimum pendidikan anda adalah pada peringkat sarjana muda. Anda mempunyai sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman bekerja, lebih baik memegang peranan utama atau menguruskan perniagaan anda sendiri, dan anda berminat dengan topik perniagaan dan pengurusan global. Anda bersedia mengusahakan tingkah laku kepemimpinan anda dan mengembangkan kecekapan profesional anda ke tahap yang lebih tinggi. Anda mahu memanfaatkan lebih banyak diri, pekerjaan dan organisasi anda. Sarjana ini dengan perspektif perniagaan antarabangsa akan memberi anda semua alat yang anda perlukan untuk berjaya.

Kursus Program

Suku 1

 • Strategi: pembuatan keputusan strategik berdasarkan kajian kes dan model perniagaan
 • Kewangan 1: perakaunan dan kawalan kewangan dan pengurusan
 • Pengurusan Operasi: sistem operasi, rantaian bekalan, peningkatan proses perniagaan

Suku 2

 • Pengalaman Manusia: tingkah laku organisasi, HRM dan pengurusan bakat
 • Ekonomi: ekonomi pengurusan, pasaran global, ekonomi makro dan mikro
 • Pemasaran: asas pemasaran, pemasaran digital

Suku 3

 • Kewangan 2: kewangan korporat
 • Inovasi Perniagaan: keusahawanan dan inovasi, kanvas model perniagaan
 • Pembangunan Kepimpinan Peribadi: bengkel kepimpinan dan projek perundingan akhir
 • Kaedah Penyelidikan Perniagaan: bengkel tesis, analisis kualitatif dan kuantitatif, statistik

Suku 4

 • Tesis: cadangan tesis, tesis penyelidikan gunaan dan pertahanan lisan

Pelaburan anda

Dalam masa:

 • Kuliah setiap minggu: 12-15 jam (hari kerja)
 • Belajar sendiri seminggu: 24 jam
 • Beban belajar seminggu: 36 jam
 • Tempoh keseluruhan kajian: 12 bulan

Di The Hague Graduate School, kami memberi tumpuan untuk menawarkan pendidikan berkualiti dengan perhatian peribadi dalam suasana yang sebati. Pendidikan kami ditawarkan dalam gabungan ceramah dan perjumpaan dalam talian dan dalam kampus. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai pendidikan campuran di The Hague Graduate School, sila periksa maklumat tambahan di halaman ini.

Dalam wang:

 • Bayaran sekali sahaja: € 21,999
 • Bayaran dari segi: € 22.499
 • Buku: € 800
 • Jumlah pelaburan: € 22.799 keseluruhan € 23.249

Senang mengetahui:

 • Biasiswa mungkin berlaku. Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai biasiswa.
 • Pelajar Belanda dikecualikan daripada PPN (btw).
 • Sebahagian daripada kos program dapat dikurangkan. Untuk maklumat lebih lanjut, sila periksa: belastingdienst.nl.

Keperluan kemasukan

Ini adalah syarat untuk master yang diajar Bahasa Inggeris Sepenuh Masa & Separuh Masa:

 • Ijazah Sarjana Muda
 • Transkrip akhir
 • Skor ujian tahap Bahasa Inggeris (skor minimum IELTS 6.0 pada setiap sub skor dan skor minimum keseluruhan 6.5; atau ujian setara)
 • 2 tahun pengalaman kerja profesional yang relevan (MBA PT 3 tahun)
 • Temu ramah pengambilan mandatori
 • Pernyataan Motivasi
 • Surat cadangan
 • Resume / Kurikulum Vitae

Keperluan bahasa Inggeris

Oleh kerana program Sarjana antarabangsa kami diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris, calon mesti menunjukkan penguasaan bahasa Inggeris yang baik, baik lisan maupun tulisan. Anda boleh melihat keperluan bahasa Inggeris dalam dokumen ini.

Hubungi pejabat kemasukan (masters-admission@hhs.nl) untuk maklumat lebih lanjut.

Apabila selesai

Apabila anda berjaya menyelesaikan master ini:

 • Anda akan mendapat ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang diiktiraf;
 • Anda boleh menggunakan tajuk Master Pentadbiran Perniagaan (MBA);
 • Anda mahir dalam semua aspek menjalankan perniagaan untuk memulakan syarikat anda sendiri;
 • Anda dapat menganalisis, menerapkan dan membuat strategi perniagaan global yang inovatif untuk meningkatkan kecekapan syarikat;
 • Anda mampu menggunakan kaedah penyelidikan perniagaan untuk amalan profesional.

Ulasan

MBA dengan hati dan fikiran

“Kami sangat berbangga menawarkan MBA dengan tujuan mengembangkan pemimpin yang bertanggungjawab dan usahawan inovatif pada masa depan. Program kami menawarkan topik perniagaan dan pengurusan tradisional bersama tema global semasa. Kami berhasrat untuk memberikan graduan MBA dengan kemahiran profesional yang kuat dan tahap kendiri yang tinggi agar dapat menjadi berkesan di mana-mana organisasi. Penekanan antarabangsa kami, perspektif warganegara global dan fokus rangkaian dengan demikian merupakan aspek penting dalam program master kami. Saya dengan bangga menawarkan anda gelaran terhormat ini untuk meningkatkan karier profesional anda dengan bersedia sepenuhnya untuk masa depan. "

Dr MY Pieper-Zwaanstra
MBA Pengurus Program

Hubungi

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lebih lanjut mengenai syarat kemasukan, pendaftaran atau kandungan program, sila periksa soalan yang sering diajukan atau hubungi kami:

E-mel: masters-admission@hhs.nl
Telefon: + 31 (0) 70 445 8900
(Isnin-Jumaat dari 8:30 pagi hingga 5 petang)

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Looking at the world around you with open eyes: at The Hague Graduate School, part of The Hague University of Applied Sciences, that is simply the norm. After all, it is by keeping its eyes wide open ... Baca lebih lanjut

Looking at the world around you with open eyes: at The Hague Graduate School, part of The Hague University of Applied Sciences, that is simply the norm. After all, it is by keeping its eyes wide open that a university of applied sciences can claim its place at the centre of society. That it can develop distinctive curricula to help students function confidently in a global society that is changing faster every day. Baca Ringkas