Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam Pengurusan Kelestarian

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Inovatif, praktikal dan disesuaikan dengan dunia sebenar, MBA dalam Pengurusan Kemapanan bertujuan untuk memberi kesan kepada kerjaya masa depan anda.

Ia disampaikan oleh fakulti luar biasa yang datang dari lapangan dengan pengalaman yang ketara dalam projek lestari dan strategi perniagaan.

MBA adalah program untuk pelajar yang bertujuan untuk mencapai pengalaman yang bersesuaian untuk memenuhi keperluan antarabangsa untuk pengurusan kemampanan.

Pelajar-pelajar FASIN sentiasa terlibat dalam projek-projek berorientasikan amalan yang dipandu oleh ahli akademik, perunding, dan profesional. Projek-projek ini adalah sebahagian daripada metodologi pengajaran inovatif SUMAS yang merangkumi persidangan video dengan penceramah utama dalam organisasi dan persembahan syarikat kelas. Aktiviti ini bukan sahaja menggalakkan perkongsian pengetahuan tetapi juga memberikan peluang yang berharga untuk rangkaian untuk meningkatkan perkembangan kerjaya anda.

Organisasi Program:

Panjang: 1 tahun (Sepenuh Masa) / 2 Tahun (Sambilan)

Kandungan: 9 modul teras, 5 modul utama, Projek Capstone Akhir dengan kerjasama eksekutif.

Tarikh Mula: Februari dan September.

Keperluan untuk Program MBA:

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar yang berjaya melengkapkan ijazah Sarjana Muda. Sebaik sahaja anda telah memohon, pasukan kemasukan kami akan berhubung dengan anda untuk sebarang keperluan selanjutnya.

 • Yuran permohonan CHF 200.
 • Transkrip dan diploma bersertifikat rasmi pengajian Sarjana Muda, dengan terjemahan yang diperakui (jika tidak pada asalnya dalam bahasa Inggeris).
 • CV / Resume menunjukkan kedua-dua pendidikan lengkap dan pengalaman kerja dalam urutan kronologi terbalik.
 • Surat Motivasi yang menunjukkan mengapa anda ingin belajar di Switzerland di Sustainability Management School .
 • Jika anda bukan seorang penceramah bahasa Inggeris asli atau anda tidak menghabiskan 3 tahun terakhir dalam sekolah yang diajar oleh Inggeris atau dalam persekitaran kerja bahasa Inggeris.
 • Salinan passport atau ID yang sah.
 • Dua gambar pasport.
 • Permohonan dari calon bukan darjah akan dinilai untuk Executive-MBA kami berdasarkan pengalaman kerja selama 3-4 tahun.

Kos Program Siswazah (Switzerland)

 • Yuran permohonan (tidak boleh dikembalikan, disebabkan permohonan permohonan) CHF 200
 • Pembayaran tuisyen lanjutan (tidak boleh dikembalikan, disebabkan penerimaan surat penerimaan) ** CHF 3'000
 • Yuran tuisyen lanjutan untuk pelajar dengan permintaan VISA (dikembalikan jika berlaku keengganan VISA) ** CHF 10'000
 • Tuisyen untuk program CHF 39'545
 • Perbelanjaan dan Bahan * CHF 650
 • Pilihan Latihan Magang & Pembangunan Profesional Tahun Kedua CHF 9'900

Kos Program Siswazah (Itali)

 • Yuran pendaftaran € 4000
 • Perbelanjaan dan Bahan * € 450
 • Tuisyen untuk program € 13'500

* Perbelanjaan dan bahan termasuk bab e-buku dan eJurnal. Aplikasi untuk perisian permainan simulasi, batu permata, dan perjalanan pelajar adalah kos tambahan dan tidak termasuk dalam harga keseluruhan.

** Deduksi dari bayaran awal tuisyen.

SUMAS tidak menawarkan sebarang program biasiswa atau geran.

Kem Experiential

Kem pengalaman kami yang berpusat di seluruh dunia akan membantu meningkatkan kesedaran anda terhadap kehidupan yang mampan dan akan membolehkan anda mengembangkan penyelesaian praktikal kepada cabaran alam sekitar.

GNH (Kebahagiaan Kebangsaan Kebangsaan) - Bhutan

Ketahui pandangan unik Bhutan tentang keberlanjutan dan kebahagiaan holistik sambil menikmati landskap indah negara yang unik ini.

Eko-pelancongan - Iceland

Ceramah tentang trend eko-pelancongan negara dan lawatan ke pengendali pelancongan utama mereka untuk mengetahui bagaimana Iceland memimpin pelancongan yang mampan hari ini.

Pemuliharaan Alam - Costa Rica

Temui pemuliharaan alam semulajadi di Costa Rica dan cari tahu bagaimana negara Amerika Tengah yang subur ini memerangi isu-isu pemuliharaan setiap hari.

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The aim of the SUMAS is to educate socially responsible global decision makers of the future who will make a real difference in the world. Its purpose is to deliver an innovative mix of sound business ... Baca lebih lanjut

The aim of the SUMAS is to educate socially responsible global decision makers of the future who will make a real difference in the world. Its purpose is to deliver an innovative mix of sound business knowledge and a deep understanding of sustainable development. Baca Ringkas
Kelenjar , Switzerland Online , Milan + 2 Lagi Kurang