Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam Kewangan dan Pelaburan Bertanggungjawab

Umum

Penerangan Program

Matlamat MBA dalam Kewangan dan Pelaburan Bertanggungjawab adalah untuk menawarkan pendidikan yang berorientasikan profesi yang berorientasikan profesional yang membahas kewangan korporat dan agenda kemampanan yang lebih luas untuk pelaburan yang bertanggungjawab.

Setelah program selesai, anda akan dapat menerapkan dan mempamerkan kesedaran mengenai teori-teori maju tentang kewangan korporat dan kemapanan, mengurus secara autonomi projek-projek kewangan, membangunkan sikap pengurusan terhadap ekonomi rendah karbon dan juga akan mempunyai satu set etika yang kukuh dengan mengenai pengurusan pelaburan.

Pelajar-pelajar FASIN sentiasa terlibat dalam projek-projek berorientasikan amalan yang dipandu oleh ahli akademik, perunding, dan profesional.

Projek-projek ini adalah sebahagian daripada metodologi pengajaran inovatif SUMAS yang merangkumi persidangan video dengan penceramah utama dalam organisasi dan persembahan syarikat kelas.

Aktiviti ini bukan sahaja menggalakkan perkongsian pengetahuan tetapi juga memberikan peluang yang berharga untuk rangkaian untuk meningkatkan perkembangan kerjaya anda.

Organisasi Program:

Panjang: 3 istilah (program sepenuh masa) atau 6 istilah (program separuh masa).

Kandungan: 9 modul teras, 5 kursus utama termasuk projek yang bekerjasama dengan rakan kongsi tempatan dan antarabangsa kami dan kursus batu tulis akhir. Kelas kecil.

Tarikh Mula: Januari, April dan September.

Keperluan untuk Program MBA:

  • Transkrip dan diploma bersertifikat rasmi Sarjana Muda atau Pengajian Sarjana, dengan terjemahan bersertifikat, jika tidak pada asalnya dalam bahasa Inggeris.
  • TOEFL (skor minimum 550 PBT atau 80 IBT), atau IELTS (skor minimum 5.5), atau Peperiksaan Penempatan Bahasa Inggeris yang lain.
  • Surat Motivasi yang menunjukkan mengapa anda ingin belajar di Switzerland di Sustainability Management School .
  • Salinan Pasport atau ID.

Lihat lagi alumni di sini

Kos Program Siswazah

  • Bayaran permohonan tidak dapat dikembalikan - 200 CHF
  • Perbelanjaan
  • Kos program 1 tahun: 39,545 CHF (Yuran Pengajian) (tahun kedua OPTIONAL dengan internship, tambahan 7,600 CHF)

SUMAS tidak menawarkan sebarang program biasiswa atau geran.

Peluang kerjaya

Program ini akan menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya yang memerlukan keupayaan untuk menganalisis operasi perniagaan yang kompleks dan untuk mencapai penyelesaian yang mampan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The aim of the SUMAS is to educate socially responsible global decision makers of the future who will make a real difference in the world. Its purpose is to deliver an innovative mix of sound business ... Baca lebih lanjut

The aim of the SUMAS is to educate socially responsible global decision makers of the future who will make a real difference in the world. Its purpose is to deliver an innovative mix of sound business knowledge and a deep understanding of sustainable development. Baca Ringkas
Kelenjar , Switzerland Online + 1 Lagi Kurang