MBA dalam Keusahawanan

Butiran Kursus

 • Nama Kursus: MBA dalam Keusahawanan
 • Jenis Kursus: MBA - Sarjana Pentadbiran Perniagaan (Sepenuh Masa)
 • Sektor Kursus: Perniagaan
 • Tempoh Kursus: 18 bulan
 • Kredit: 180 UK CATS / 90 EU EU
 • Tempat Masuk Setiap Tahun: 6 x kemasukan setiap tahun
 • Ijazah atau Kelayakan: Sarjana Pentadbiran Perniagaan yang diiktiraf oleh FIBAA
 • Lokasi: Amsterdam
 • Yuran Pengajian: € 18,300- (Program lengkap, € 9,150- setahun)

Anugerah Biasiswa

Wittenborg Graduan: € 3.000- Institut Mitra: € 2.000 - Anugerah Emas: € 1.500-

Pengenalan

Jika anda ingin memajukan karier anda dalam pengurusan atau memulakan Pathway Keusahawanan baru, atau membaca karier dalam sektor inovasi dan pengurusan perubahan strategik atau jabatan sebuah syarikat, maka MBA dalam Keusahawanan

MBA dalam Keusahawanan adalah salah satu pengkhususan dalam program MBA antarabangsa kami yang ditawarkan di Wittenborg kepada pelajar sepenuh masa dan sambilan dari Belanda dan di seluruh dunia.

Pasukan antarabangsa pensyarah dan pemimpin perniagaan telah merangka MBA ini untuk mereka yang bersedia membuat pendirian sebagai peranan pengurusan, sama ada dari pekerjaan atau lepasan yang ada dengan beberapa pengalaman kerja yang bercita-cita untuk menjadi pengurus. Bersama blok bangunan MBA tradisional, MBA ini dalam Keusahawanan

Sepanjang MBA Wittenborg, kami mengambil perspektif strategik mengenai perniagaan dan pengurusan, selalu dari sudut pandang antarabangsa, dan membantu anda mengembangkan kemahiran untuk menyumbang kepada keputusan utama yang dibuat oleh organisasi semasa atau masa depan anda yang akan membantu membentuk masa depan mereka.

Kami mengalu-alukan pelajar dari latar belakang disiplin akademik atau kerja untuk memohon program ini. Ramai peserta dalam program MBA Wittenborg kami berbuat demikian dengan latar sains atau teknologi - tidak perlu anda belajar perniagaan atau pengurusan sebelum - semester pertama melengkapkan anda dengan semua alat yang anda perlukan untuk mengkhususkan diri lebih lanjut pada MBA dalam Keusahawanan

 • Selanjutnya mengembangkan kemahiran dan pengalaman semasa anda ke peringkat pengurusan;
 • Memperluaskan minat anda dalam membuat keputusan kewangan;
 • Membangunkan perspektif strategik mengenai perniagaan;

Kandungan kursus

Struktur kursus

MBA Wittenborg disampaikan dalam format blok, dengan 2 modul diliputi setiap 6 minggu. Kelas-kelas adalah antara disiplin - anda belajar modul bersama dalam semester 1 dengan pelajar MBA dari pengkhususan perniagaan yang berbeza. Kerana kumpulan kemasukan (6 kali setahun) adalah dinamik, sangat antarabangsa dan pelbagai.

Modul disampaikan secara intensif selama hari berturut-turut dalam format blok 'yang disebut', yang bermaksud setiap modul mempunyai 6 hari pengajaran berpecah menjadi dua blok 3 hari. Kaedah pengajaran termasuk kerja kumpulan, kajian kes, persembahan, dan projek langsung. Kursus ini disampaikan melalui pelbagai pendekatan termasuk kuliah, persembahan, tutorial dan kajian kes, dengan penekanan pada pembelajaran interaktif. Setiap modul diajar oleh dua orang pensyarah, sering pensyarah Wittenborg sepenuh masa dan pensyarah tetamu dari universiti rakan kongsi. Modul termasuk penceramah tetamu tetap dari industri.

Bidang pengajian

Subjek pengurusan menangani isu utama strategi, pemasaran, operasi, sumber manusia, perakaunan dan perancangan kewangan, dikaji secara serentak dengan modul kewangan dan pelaburan korporat antarabangsa yang lebih mendalam. Pilihan termasuk perundingan dan pengurusan pelbagai unit. Pelajar memperoleh kemahiran penyelidikan, yang mana mereka boleh memohon kepada projek akademik atau perindustrian.

Silibus

Semester 1

• Pengurusan Sumber Manusia

• Pengurusan pemasaran

• Pengurusan Perakaunan

• Pengurusan Operasi

• Pengurusan Antarabangsa

• Pengurusan Maklumat

Semester 2

• Keusahawanan

• Keusahawanan, Inovasi

• Perundingan

• Globalisasi, Persatuan

• Statistik Perniagaan

• Pengurusan strategik

Sepanjang program ini: Kaedah Penyelidikan, 3 minggu Projek, yang membawa kepada Projek Akhir

Industri ini

Profil Profesional

Seorang usahawan dalam perniagaan dapat memenuhi dua fungsi utama; pemacu usaha perniagaan baru itu sendiri (usahawan), atau pemacu inovasi dan perubahan dalam perniagaan sedia ada (intrapreneur). Profil hanya pada asasnya berbeza antara kedua-dua peranan ini dalam keperluan tahap keupayaan untuk mengambil risiko dan kebolehan untuk mengambil kesempatan. Kedua-dua keupayaan untuk menilai risiko dan menyedari peluang adalah kompetensi yang diperlukan di kedua-dua hujung spektrum profil ini.

Pengusaha memerlukan keupayaan untuk memimpin dan memotivasi orang. Ini adalah semasa permulaan perniagaan dan pelancaran projek, tetapi juga pada masa perubahan dan pelaksanaan inovasi. Usahawan akan memahami keperluan untuk kemahiran komunikasi yang baik dan mempunyai pemahaman yang baik tentang masyarakat, ekonomi dan kemampanan. Usahawan akan mempunyai kemahiran menjual idea dan produk, memenangi komitmen, dan menyampaikan dan melaksanakan rancangan perniagaan. Memahami keperluan pengurusan yang stabil dan mantap dalam syarikat, besar atau kecil adalah penting. Orang perniagaan keusahawanan di Eropah moden perlu dapat berkomunikasi dengan orang di seluruh benua dan di seluruh dunia dan memerlukan keupayaan untuk memahami kesan kerajaan-kerajaan kebangsaan dan antarabangsa mengenai usaha perniagaan yang mereka terlibat. Usahawan dan Intrapreneur perlu keupayaan untuk melihat masalah dan risiko dari sudut pandangan holistik dan mencari penyelesaian dan menguruskan risiko melalui inovasi. Mereka perlu mempunyai pemahaman yang baik tentang perkara kewangan dan fiskal dan dapat berkomunikasi dengan baik dengan orang yang menyokong mereka melalui perakaunan, atau sumber manusia atau perkhidmatan maklumat, dan dapat memimpin orang-orang ini.

Usahawan dan usahawan usahawan berjaya kerana mereka dapat dengan cepat memahami situasi kompleks yang memerlukan mereka merancang dan membuat keputusan strategik dan mengerjakan pelbagai idea dan projek perniagaan pada masa yang sama. Mereka mempunyai pemahaman yang kukuh mengenai reka bentuk dan pelaksanaan pemasaran. Mampu membina idea perniagaan serentak memerlukan keupayaan untuk menentukan dan memahami butiran penting, menentukan alternatif dan terus menilai dan mengkaji semula proses perniagaan. Ciri-ciri usahawan adalah mereka mempunyai keupayaan untuk menumpukan sepenuhnya dan komitmen diri mereka untuk mencapai matlamat dan matlamat perniagaan jangka panjang mereka dan bahawa tenaga ini juga diterjemahkan langsung ke dalam objektif jangka pendek.

Graduan MBA dalam Keusahawanan

"Seorang profesional pentadbiran perniagaan antarabangsa akan berkembang menjadi seorang kerjaya yang mampu menganjurkan, membangunkan produk, perkhidmatan, dan dasar, menghasut dan melaksanakan dasar, melaksanakan tekanan, proses kawalan, menganalisis sifat organisasi, menggunakan sumber manusia dan merancang pengurusan, motivasi kakitangan dan kakitangan, menguruskan maklumat kewangan, menggunakan maklumat dengan berkesan, merancang dan menganjurkan kempen, memahami pasaran dalaman dan luaran, berinteraksi dengan persekitaran, rangkaian, menguruskan rantai, berkomunikasi dengan berkesan, menunjukkan kemahiran kepimpinan, menguruskan mesyuarat, idea dan produk, bercakap dan menulis sekurang-kurangnya bahasa Inggeris, mengambil bahagian dalam membuat keputusan syarikat dan organisasi dan memahami budaya tempatan dan antarabangsa serta kesannya terhadap organisasi dan individu. "

"Pentadbir Perniagaan boleh beroperasi dalam persekitaran kewangan atau teknikal tetapi juga pengaturan pengurusan dan kepimpinan dan gabungannya. Mereka mesti memahami keperluan untuk kepimpinan dan mendorong orang. Mereka mesti memahami kesan perubahan dan keperluan inovasi. Pentadbir Perniagaan akan memahami keperluan untuk kemahiran komunikasi yang baik dan mempunyai pemahaman yang baik tentang masyarakat, ekonomi dan kemampanan. Memahami keperluan pengurusan yang mantap dan padat dalam syarikat, besar atau kecil adalah penting. Seorang ahli perniagaan di Eropah moden perlu dapat berkomunikasi dengan orang di seluruh benua dan di seluruh dunia, dan memerlukan keupayaan untuk memahami kesan kerajaan-kerajaan kebangsaan dan antarabangsa mengenai usaha perniagaan yang mereka terlibat. "

"Pentadbir Perniagaan berkelayakan MBA secara khusus dapat menguruskan beberapa operasi perniagaan yang kompleks dan bersepadu dalam lingkungan antarabangsa atau tempatan, di peringkat taktikal dan strategik, menggunakan kemahiran dan kecekapan yang memerlukan kemampuan berfikir antara disiplin. Mereka akan menunjukkan keupayaan untuk menggabungkan penyelidikan pepejal dan kemahiran analisis kritikal untuk membangunkan strategi korporat organisasi dalam perniagaan dan budaya domainnya. "

Prospek kerjaya

MBA Meningkatkan Kerjaya Anda!

Graduan MBA sering dipantau ke jawatan pengurusan kanan dan program MBA ini telah direka untuk mereka yang ingin meneruskan jawatan pengurusan kanan atau sebagai persiapan untuk melanjutkan pelajaran dalam perniagaan, seperti DBA, atau Ph.D.

MBA akan meneruskan kerjaya

 • Belanda atau lepasan EU lain yang bekerja dalam organisasi, menguruskan orang atau proses, dan ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka dalam kedudukan pekerjaan mereka sekarang. Pelajar-pelajar ini disokong oleh majikan mereka dan boleh belajar program sambilan;
 • Belanda, atau siswazah EU lain yang telah bekerja di organisasi, menguruskan orang atau proses, dan mencari program MBA sepenuh masa yang akan meningkatkan peluang pekerjaan mereka di pasaran antarabangsa;
 • Lulusan antarabangsa di Belanda, yang telah menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda dan telah bekerja di sebuah organisasi dengan tanggungjawab menguruskan orang atau proses, yang ingin meningkatkan peluang kerjaya mereka, sama ada pada majikan mereka sekarang atau mencari peluang baru;
 • Pelajar antarabangsa di seluruh dunia, dari bidang perniagaan atau bukan perniagaan, dengan bilangan tahun yang terbukti menguruskan orang atau proses dalam organisasi. Pelajar-pelajar ini sedang mencari program MBA berorientasikan bahasa Inggeris yang diajarkan dalam Bahasa Inggeris yang membolehkan mereka meningkatkan prospek kerjaya mereka di pasaran kerja sama ada di rumah atau di Belanda, sama ada di majikan mereka sekarang atau di organisasi baru, dan mungkin meneruskan belajar pada tahap yang lebih tinggi.

Profesi - MBA yang bertauliah Usahawan / Intrapreneur

Wittenborg melihat profesion yang mungkin dari seorang siswazah dari Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Keusahawanan

Usahawan (Serial)

Ini dilihat sebagai seseorang yang komited untuk memulakan perniagaan dan syarikat dari awal dan membuat mereka berjaya.

Orang Perniagaan Sendiri Bebas Sendiri

Ini dilihat sebagai orang yang mengarahkan dan menguruskan syarikat, sebuah PKS. Ini boleh menjadi pemilik perniagaan yang didorong oleh keluarga, atau orang perniagaan yang membeli dan mengambil alih perniagaan yang sedia ada. Ini juga boleh menjadi seorang usahawan yang telah memulakan perniagaan melalui inovasi dan tetap mengarahkan dan menguruskan syarikat itu, tanpa menjual atau pergi untuk memulakan usaha baru.

Yang kedua dalam perintah dalam SME

Ini, usahawan yang sangat penting adalah usahawan bukan eksekutif yang paling biasa dalam perniagaan kecil. Usahawan, kerana nombor 2 dalam SME adalah kedudukan penting kerana ia membolehkan syarikat berkembang dengan cara yang berorientasi dan berorientasikan matlamat, dengan risiko dan peluang yang seimbang. Intrapreneur semacam ini adalah seseorang yang mempunyai pengalaman dalam perniagaan atau projek permulaan dan pengurusan projek dan kini telah mencapai masa di mana pengalaman dan pengetahuan yang diperoleh dapat digunakan untuk menyokong usahawan lain.

Intrapreneur Korporat

Peranan keusahawanan ini menjadi semakin penting dalam syarikat dan organisasi, serta organisasi bukan keuntungan dan kerajaan, kerana mereka terpaksa mengubah, mengembangkan dan berinovasi dalam ekonomi moden dan persekitaran perniagaan. Korporat memerlukan pemimpin perniagaan keusahawanan yang bersama-sama dengan kualiti kepimpinan mereka mempunyai pelbagai kemahiran dan kecekapan perniagaan dan pengetahuan pentadbiran perniagaan.

Syarat kemasukan

 • ijazah Sarjana Muda atau kelayakan yang diiktiraf setaraf;
  • Pemohon diminta memberikan rujukan akademik dari institut pendidikan terdahulu;
  • Tidak perlu mendapatkan ijazah Sarjana Muda dari bidang Pentadbiran Perniagaan, namun di peringkat ijazahnya pelajar mesti menyelesaikan karya akademik (projek akhir atau disertasi) yang menunjukkan satu tahap pengalaman akademik dan penyelidikan.
 • Pengalaman profesional selama 3 tahun;

Pemohon diminta memberikan rujukan dari syarikat atau organisasi yang telah mereka kerjakan;

Keperluan Bahasa Inggeris

 • IELTS 6.5 atau TOEFL Setaraf. Klik di sini untuk mendapatkan gambaran keseluruhan skor bersamaan.
 • Kod TOEFL Wittenborg ialah 4889.

Dengan keperluan pengalaman kerja, keperluan kemasukan mencerminkan keperluan negara di Belanda untuk masuk ke Master profesional seperti MBA Wittenborg. Keperluan tahap kemahiran berbahasa Inggeris adalah ½ titik lebih tinggi dari persyaratan nasional minimum di Belanda.

Prosedur pemilihan

Tidak ada prosedur pemilihan khusus untuk pelajar yang ingin memasuki MBA, walau bagaimanapun, pelajar bukan EU (visa) "ditapis" mengikut latar belakang mereka, agar institusi dapat menjamin status imigresen mereka.

Penyaringan terdiri daripada wawancara, pengumpulan dan korelasi semua dokumen IND yang diperlukan, termasuk bukti dana yang mencukupi, dengan mengambil kira sebarang beasiswa yang diberikan oleh Wittenborg (Beasiswa Orange Tulip, misalnya) atau oleh pihak ketiga (NUFFIC, EU, dll).

Pemohon dikehendaki memberikan surat motivasi di mana mereka menerangkan sebab-sebab memilih program Wittenborg, serta alasan untuk belajar di Belanda (pelajar antarabangsa). Motivasi pelajar adalah penting kerana program menuntut dan terutama untuk pelajar antarabangsa. Terdapat kriteria bahawa mereka menyelesaikan sekurang-kurangnya 50% daripada semua kredit mereka dalam setahun.

Deadlines Permohonan

Pelajar antarabangsa yang tidak tinggal di Kesatuan Eropah (EU) mesti memohon 6-8 minggu sebelum tarikh pilihan masuk.

Pelajar yang tinggal di EU mesti memohon 2-4 minggu sebelum tarikh kemasukan pilihan.

Sekiranya anda tidak memohon sebelum tarikh akhir, permohonan anda akan secara automatik ditukar menjadi permohonan untuk pendaftaran ke blok seterusnya melainkan jika anda inginkan sebaliknya.

Program diajar dalam:
English
Wittenborg University of Applied Sciences

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Wittenborg University of Applied Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini June 26, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
18,300 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date