Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Meningkatkan prestasi anda sebagai pemimpin dan pengurus dengan program perniagaan yang luas yang anda boleh belajar semasa anda bekerja.

Melangkah ke kedudukan dalam pengurusan kanan dengan kelayakan eksekutif yang menguatkan ketegasan analitik dan kecerdasan strategik anda. Eksekutif Eksekutif Pentadbiran Perniagaan (MBA Eksekutif) adalah sarjana intensif, berstruktur pada tiga kursus setiap trimester.

Ambil kerjaya anda ke peringkat seterusnya

MBA Eksekutif menghantar mesej kepada rakan-rakan profesional anda dan majikan masa depan-tentang keupayaan intelektual anda, pengalaman profesional, berkaliber eksekutif, dan pemahaman inovasi dalam perniagaan.

Belajar dari pemimpin akademik dan profesional dan membina rangkaian berkuasa dengan rakan-rakan anda. Anda akan menguasai alat dan model yang meningkatkan pemikiran strategik, membuat keputusan, dan kepimpinan.

Membangunkan kemahiran praktikal yang boleh anda gunakan dengan serta-merta dalam kehidupan profesional anda, dan membina sebuah bank pengetahuan yang akan memaksimumkan potensi kerjaya anda.

Anda akan menerapkan pembelajaran anda dalam projek konsultasi langsung - bekerja di luar negara dengan perniagaan antarabangsa, atau di sini dengan organisasi New Zealand.

Pengiktirafan antarabangsa

Program pentadbiran perniagaan kami diiktiraf kepada Persatuan MBA yang berpusat di Inggeris (AMBA) , sebuah piawaian global yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk semua program MBA.

Sekolah Perniagaan dan Kerajaan Wellington adalah antara sekumpulan kecil sekolah perniagaan di seluruh dunia yang memegang 'Triple Crown' akreditasi pendidikan perniagaan antarabangsa. Anda boleh yakin kelayakan anda akan menentang yang terbaik di seluruh dunia.

Belajar semasa anda bekerja

Belajar sambilan sambil bekerja. Kursus diadakan setiap dua minggu sekali pada hari Jumaat dan Sabtu, dan anda akan dapat menerapkan apa yang anda pelajari pada kehidupan profesional anda dengan segera.

Struktur keluarga kelayakan

MBA Eksekutif mempunyai keluarga kelayakan yang bertingkat. Ini adalah tangga supaya kursus yang diselesaikan untuk setiap kelayakan boleh dikira ke arah langkah seterusnya.

Sijil Pascasiswazah dalam Pentadbiran Perniagaan boleh membawa kepada MBA Eksekutif.

Pilih kelayakan dengan keperluan kemasukan, komitmen masa dan faedah kerjaya yang sesuai dengan anda.

Apa yang akan anda pelajari

MBA Eksekutif 180 mata boleh diselesaikan dalam satu tahun pengajian sepenuh masa (empat trimester) atau sehingga empat tahun pengajian sambilan.Bahagian 1 Dalam Bahagian 1 anda akan melengkapkan lapan kursus teras, memberikan anda landasan yang kukuh dalam peluang dan isu-isu perniagaan utama. Ini termasuk topik teori organisasi seperti struktur, budaya dan perubahan, analisis ekonomi untuk keputusan perniagaan, pengurusan kewangan korporat, pemasaran strategik, dan transformasi digital.

Anda juga akan mempunyai peluang untuk melancong ke peringkat antarabangsa, meletakkan kemahiran baru anda untuk digunakan dengan baik sebagai perunding kepada organisasi di luar negara.

Bahagian 2 Dalam Bahagian 2 anda akan memilih pilihan dari kursus yang meliputi topik termasuk inovasi dan keusahawanan, rundingan dan penyelesaian pertikaian, dan pengurusan strategik.

Atau pilih untuk memberi tumpuan kepada bidang yang paling berkaitan dengan anda, dengan kursus terpilih dari sekolah perniagaan Universiti.

Komuniti

Anda akan memulakan kajian anda dengan orientasi program terperinci.

Anda juga akan mempunyai peluang untuk menghadiri acara, bengkel, fungsi sosial dan seminar. Persatuan Pelajar Pascasiswazah boleh memberi anda maklumat dan memberikan suara untuk anda di kampus.

Kembali ke pengajian

Ramai pelajar mengambil pengajian pascasiswazah selepas beberapa tahun lagi, atau mereka belum belajar di peringkat tertiara sebelum ini. Jika sudah seketika sejak anda belajar, pegawai penghubung kami dapat membantu anda masuk ke dalam kehidupan universiti.

Kerjaya

Tetapkan pandangan anda mengenai peranan seperti ketua eksekutif, ketua pegawai operasi, ketua pegawai kewangan, ketua pegawai pemasaran, ketua pegawai maklumat, dan pengurus besar.

Banyak graduan pentadbiran perniagaan Victoria University of Wellington kini merupakan eksekutif perniagaan dan eksekutif sektor awam , baik di New Zealand dan luar negara.

Peningkatan prestasi dan peluang untuk promosi yang menawarkan kelayakan MBA dengan ketara dapat meningkatkan kuasa pendapatan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Well ... Baca lebih lanjut

Get a world-class education as an international student at Victoria University of Wellington—New Zealand's globally-ranked capital city university. Victoria University of Wellington is located in Wellington – New Zealand’s second largest city – in the geographic, political and cultural heart of the country. We’re number one in New Zealand for research quality. Baca Ringkas
Wellington , Wellington , Wellington + 2 Lagi Kurang