Sarjana Antarabangsa dalam Pentadbiran Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Sekolah Perniagaan dan Pemasaran ESIC (ESIC) dan Universiti Pengajian Antarabangsa Shanghai (SISU) telah bergabung untuk mencipta MBA antarabangsa perintis yang unik untuk ahli perniagaan / lelaki yang direka untuk meningkatkan kemahiran pengurusan dan kepimpinan mereka dan memberikan mereka kepakaran untuk menyelesaikan cabaran yang rumit dalam persekitaran yang semakin global.

Perkongsian kuat antara dua institusi Cina dan Eropah terkemuka adalah suar untuk profesional yang berfokus secara global untuk memperoleh wawasan, kepakaran, rangkaian, dan pemikiran untuk menjadi eksekutif dan pengurus yang berjaya dalam persekitaran perniagaan esok.

Pilar


Tempat untuk Barat dan Timur untuk bertemu/>

Pemahaman mendalam tentang amalan perniagaan Timur dan Barat untuk merebut peluang perniagaan dalam persekitaran global yang semakin kompleks.

Satu program yang direka untuk pengurusan tanpa sempadan dan elit global

Penekanan kuat terhadap pengurusan antara budaya dan merentas sempadan dalam kumpulan multi-nasional untuk mempertajam visi perniagaan peserta.

Pengalaman perniagaan antarabangsa global yang pertama

Para peserta menjadi fasih dengan realiti dan kerumitan menjalankan perniagaan di Barat dan Timur.

IMBA sekilas


Tempoh pengajaran:/>

55% di Madrid dan 45% di Shanghai.

Projek terakhir:

Projek akhir memberi para peserta peluang untuk menerapkan pengetahuan dan pengalaman yang mereka peroleh semasa program ini, baik di Eropa dan China, kepada masalah dunia nyata. Disokong oleh fakulti dari ESIC dan SISU, para peserta akan merancang, mengembangkan, dan mempersembahkan satu pelan perniagaan sebenar di China pada akhir program.

Penyerahan berlaku pada bulan September dan persembahan pada pertengahan April tahun berikutnya. Calon boleh kembali ke negara asal mereka setelah menamatkan tempoh pengajaran pada akhir bulan Jun, mengemukakan projek tersebut melalui pos, dan membentangkannya menerusi Internet.

Darjah yang diberikan setelah selesai:

MBA Antarabangsa dari Sekolah Perniagaan dan Pemasaran ESIC dan MBA dari Universiti Pengajian Antarabangsa Shanghai.

Profil pelajar:

Usahawan yang ingin memperluaskan pengetahuan mereka mengenai amalan perniagaan antarabangsa, mengorientasikan semula kerjaya mereka atau mengemas kini pengetahuan pengurusan mereka dengan fokus global. Di samping itu, para peserta perlu bersemangat mengenai peluang yang dibawa oleh globalisasi dan perubahan dalam persekitaran perniagaan yang sedang dibuat.

Kaedah pengajaran:

Pembelajaran berpusatkan pelajar berpandukan pendidik, tutor, dan mentor untuk memahami, mengamalkan, mencerminkan dan mengaplikasikan kedua-dua pengetahuan khusus subjek dan kemahiran yang boleh dipindahmilik. Matlamatnya adalah untuk mencipta kitaran tindakan tindakan-maklum balas-analisis untuk peserta. Semua penghantaran dalam bahasa Inggeris. Sepanjang tempoh di Shanghai, peserta akan menyertai program MBA di SISU.

Kursus Bahasa Cina:

Program ini merangkumi kursus bahasa Cina semasa menginap di Shanghai.

Pilihan darjah berganda:

Setelah melengkapkan blok pengajaran di Shanghai, para peserta dapat meneruskan pengajian mereka selama 6 bulan di Florida International University (dikenakan biaya tambahan) dan menerima Master of Business International.

Perkongsian yang kuat antara sekolah perniagaan utama


Sekolah Perniagaan dan Pemasaran ESIC/>

Sekolah Perniagaan dan Pemasaran ESIC adalah sekolah perniagaan terkemuka khusus dalam pemasaran di Sepanyol dan sekolah perniagaan utama di Eropah. Ia menawarkan penyelesaian pembelajaran dari perspektif antarabangsa, bersepadu, komprehensif dan global. Sekolah Perniagaan dan Pemasaran ESIC telah membangunkan kehadiran yang kuat di China dengan tujuan memperkukuhkan kurikulum programnya dan juga meningkatkan prospek kerjaya graduannya.

Universiti Pengajian Antarabangsa Shanghai - SISU MBA

SISU diletakkan di antara "200 universiti terkemuka di negara-negara BRIC" oleh QS dalam "Peringkat Universiti QS 2014", dan juga salah satu "100 universiti utama untuk Abad 21" di China. Dalam konteks ini, SISU MBA bertujuan untuk memupuk generasi elit global baru berdasarkan falsafah oriental. Profesional ini dijangka mempunyai kecekapan yang berbeza dan mampan, minda global, dan keupayaan untuk mengintegrasikan pengetahuan perniagaan dengan pengalaman dunia semasa mematuhi etika perniagaan dan profesionalisme.


Dua destinasi di pusat kewangan utama/>


Sepanyol dan Madrid/>

Sepanyol adalah rumah kepada tujuh syarikat FT Global 500 dan enam Euro Stoxx 50 Di samping itu, negara menawarkan peluang untuk membangun dan mengukuhkan hubungan perniagaan dengan China dan Amerika Latin berkat hubungan erat dengan kawasan-kawasan ini. Madrid adalah bandar kosmopolitan yang mempunyai kepentingan budaya dan sejarah yang hebat. Ia juga merupakan salah satu bandar terbesar di Eropah dan sebuah pusat perniagaan dan kewangan utama.

China dan Shanghai

China, bersama-sama dengan ekonomi sedang pesat membangun yang lain, adalah matlamat strategik utama kebanyakan syarikat multinasional kerana telah diterima secara meluas bahawa mereka akan menjadi pemacu pertumbuhan dalam dekad yang akan datang. Di Shanghai, bandar terbesar di China, para peserta akan mendapat pengetahuan langsung mengenai cabaran dan peluang yang terdapat di Asia, terutamanya di China. Ia adalah sebuah bandar yang pelbagai budaya dan pusat kewangan utama dan dianggap sebagai pintu masuk untuk perniagaan di China.


Kurikulum/>


Rangkaian Global dan Dimensi Antarabangsa/>/>


Rangkaian global yang unik/>
ESIC dan SISU mempromosikan rangkaian sebagai satu bentuk maklum balas yang aktif antara dunia perniagaan dan akademia. Ini menjadi ketara dalam organisasi persidangan, ceramah, mesyuarat, lawatan kebudayaan, dan sebagainya yang menyokong perkembangan hubungan untuk meningkatkan karier profesional peserta. Dalam konteks ini, program ini menawarkan akses kepada rangkaian alumni gabungan dari ESIC dan SISU, sebuah laman web pelajar antarabangsa yang luar biasa, profesional dan ahli akademik terkenal di seluruh dunia.
Dimensi antarabangsa untuk kerjaya profesional
Peserta akan mendapat manfaat daripada perkhidmatan kerjaya profesional dari kedua-dua institusi. ESIC dan SISU menyediakan perkhidmatan dan sumber kerjaya kepada para peserta dan membantu mereka memenuhi aspirasi kerjaya mereka; ini menawarkan peluang keemasan untuk mengakses pasaran buruh global.


Proses Kemasukan/>


Pakej permohonan pada awal tahun akademik, ideal 6 hingga 9 bulan sebelum permulaan program. Proses kemasukan adalah aplikasi yang ketat dan hanya lengkap yang dinilai. Proses kemasukan ke peringkat 4 dijelaskan di bawah:
1. PERMOHONAN
Pakej permohonan lengkap hendaklah dihantar kepada ESIC untuk memulakan proses kemasukan.
Bersama dengan pemohon borang ini perlu mengemukakan:
 • Salinan pasport,
 • Dua foto bersaiz pasport,
 • CV,
 • Transkrip ijazah yang memberikan hasil ijazah akhir dan pecahan subjek dan gred individu (dalam bahasa Inggeris atau Sepanyol). Salinan hendaklah disahkan / disahkan,
 • Skor GMAT (hanya untuk IMBA). Pemohon yang tidak mempunyai skor GMAT akan dijemput untuk mengambil peperiksaan kemahiran dan pengetahuan yang dibangunkan oleh ESIC. Individu Cina bukannya skor GMAT harus memberi keputusan Peperiksaan Masuk Negara untuk program MBA yang ditubuhkan oleh kerajaan China, untuk maklumat lanjut dan keperluan minimum Peperiksaan Masuk Negara untuk program MBA di China sila hubungi admission@shisu.edu.cn.
 • Bukti perintah bahasa Inggeris, terutamanya keputusan IELTS atau TOEFL IBT (minimum 6.5 dan 95). Pemohon yang tidak memiliki mana-mana bukti ini boleh melakukan ujian bahasa di ESIC (sila nyatakan ini dengan pejabat kemasukan), dan
 • Dua surat rujukan. Huruf-huruf ini dijangka akan memberikan rujukan eksplisit kepada potensi pemohon untuk mengembangkan kerjaya profesional dalam perniagaan dan untuk mengikuti pengajian peringkat Sarjana.
Kriteria utama adalah prestasi profesional dan akademik masa lalu, kesesuaian untuk program, dan kenyataan pengadil.
2. LEMBAGA ADISIS
Lembaga Kemasukan menilai setiap pakej aplikasi dan membuat cadangan berdasarkan keperluan akademik dan kesesuaian keseluruhan calon untuk program ini (sila lihat brosur program untuk maklumat lanjut).
3. Essen dan Tinjauan
Calon yang disyorkan oleh Lembaga Kemasukan dijemput untuk temuduga. Temu bual dengan calon antarabangsa boleh diatur di negara asal mereka.
Pemohon perlu mengemukakan dua esei perkataan berikut sebelum wawancara:
Pernyataan peribadi: analisis kritikal mengenai potensi sumbangan program kepada pembangunan peribadi dan profesional pemohon;
Kenyataan profesional: pejabat kemasukan akan menyediakan garis panduan pada saat undangan untuk wawancara.
Wawancara akan berlangsung selama 30 minit dan akan diatur dengan pengarah program.
Struktur temu duga berikut:
 • Dalam 10 minit pertama wawancara, pemohon akan membuat persembahan dua esei.
 • Baki 20 minit akan menjadi perbincangan mengenai kesesuaian pemohon untuk menyertai program ini.
4. TAWARAN KEMASUKAN
Calon yang berjaya menerima surat yang menawarkan kemasukan. Proses lengkap mungkin mengambil masa sehingga 30 hari.
Perniagaan ESIC


Pembiayaan/>

Melengkapkan jenis program ini merupakan pelaburan penting.

Di ESIC, kami menyediakan pembiayaan untuk pelajar dan calon yang memenuhi keperluan semua program pemberian. Selain itu, kami menganugerahkan geran dari Yayasan Tripartit kepada kakitangan syarikat.
Program Hibah Khas
 • Program Grant untuk Pelajar Amerika Selatan dari Yayasan Carolina
 • Program Sarjana Sarjana Muda
 • Beasiswa ESIC-EXPIGA "Mengukuhkan Pemimpin Sosial.
 • Biasiswa Kepelbagaian
 • Pemberian untuk Perniagaan

Pentauliahan

Melatih profesional yang dituntut oleh komuniti perniagaan selama lebih dari 50 tahun: ini telah dan akan terus menjadi misi kami sebagai pendidik.

Memimpin dalam Latihan Perniagaan dan Pemasaran

Kami adalah salah satu sekolah perniagaan terkemuka di Sepanyol, dengan pengalaman lebih daripada lima puluh tahun perniagaan latihan dan profesional pemasaran. Kami berusaha untuk memberi insentif, mempromosikan, dan mengekalkan hubungan langsung dengan persekitaran perniagaan untuk memberi anda latihan akademik praktikal yang menumpukan kepada keperluan pasaran buruh. Kami menawarkan latihan dengan nilai-nilai untuk berjaya melibatkan diri anda sebagai profesional yang berkelayakan tinggi dengan arahan yang sangat baik dan pengetahuan tentang trend terkini.
Kami diiktiraf dan diperakui oleh agensi-agensi kualiti utama dan merupakan ahli perniagaan utama dan persatuan perdagangan sektoral.
MBA Antarabangsa ESIC menerima akreditasi EPAS dari Yayasan Eropah untuk Pengurusan Pembangunan (EFMD) pada Februari 2016.
Dengan ESBA ini IMBA menyertai elit program yang diiktiraf oleh EFMD yang mengukuhkan kedudukannya di peringkat antarabangsa dan meningkatkan kebolehpasaran graduannya. EPAS mengiktiraf dan mengakui kualiti dan tahap program perniagaan dan pengurusan antarabangsa.
Kualiti program kami diiktiraf oleh pentauliahan dan pensijilan kebangsaan dan antarabangsa.

Kedudukan

MBA Antarabangsa ESIC (IMBA) muncul dalam kedudukan ke-27 di kalangan MBA Antarabangsa.

MBA ESIC dimasukkan dalam program 170 MBA teratas di dunia, di kedudukan nombor 61 di luar Amerika Syarikat.

EMBA ESIC muncul dalam ranking 100 EMBA teratas di dunia, menduduki kedudukan ke-29 di Eropah.

Graduan ESIC yang dikehendaki oleh majikan antarabangsa

(# 1 dalam kebolehpasaran di Eropah (QS 2015)

(# 1 dalam Pulangan Pelaburan (QS 2015)

(1 daripada 7 sekolah perniagaan "Top-Tier Employability" di Eropah (QS 2017).

ESIC disenaraikan dalam 100 MBA teratas di dunia, dan yang lebih penting dalam 50 teratas untuk Pemasaran, Kewangan, dan untuk EMBA

MBA ESIC muncul ke-18 dalam ranking 49 program terbaik untuk pelajar Amerika Latin.

MBA dari ESIC dimasukkan dalam 77 program antarabangsa teratas, menduduki tempat ke-52 dalam kedudukan ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

ESIC is a group of leading business schools in Spain, with an experience of over fifty years training business and marketing professionals. We strive to incentivize, promote, and maintain a direct rel ... Baca lebih lanjut

ESIC is a group of leading business schools in Spain, with an experience of over fifty years training business and marketing professionals. We strive to incentivize, promote, and maintain a direct relationship with the business environment in order to provide you with a practical academic training which focuses on the needs of the labor market. We offer training with values, to engage successfully as a highly qualified professional with excellent command and knowledge of the latest trends. Baca Ringkas
Madrid , Barcelona , Valencia , Seville , Zaragoza , Marbella , A Coruña , Pamplona , Bilbao , Granada , Vigo , Sepanyol dalam talian + 11 Lagi Kurang

Akreditasi

EFMD Epas Accredited