Sambilan mba

The Chinese University of Hong Kong, CUHK Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Sambilan mba

The Chinese University of Hong Kong, CUHK Business School

Kami Separuh masa MBA Programs direka untuk individu yang bermotivasi tinggi untuk mempercepatkan kerjaya mereka melalui pelbagai latihan kepimpinan dan peluang pembelajaran global.

Mengapa CUHK

1. Paling Lama Ditubuhkan Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan di Asia

Sejak tahun 1966, CUHK MBA telah dipupuk hampir 6,000 alumni, bertindak balas kepada permintaan dengan program sambilan dilancarkan pada tahun 1977 dan program EMBA pada tahun 1993.

2. fleksibel Kajian Mod

Mod malam di Central dan Mod Weekend di kampus Shatin menawarkan garis masa fleksibel dari 24 hingga 48 bulan.

3. Antarabangsa Pendedahan

Kami menawarkan pelajar pengalaman pembelajaran benar-benar antarabangsa termasuk peluang pertukaran dan lawatan sambil belajar di seluruh dunia.

4. Perintis Keusahawanan Track

Sebagai program MBA 1st dalam Hong Kong dengan kepekatan keusahawanan, kami menawarkan pelbagai kursus yang memberi tumpuan kepada pelaburan modal teroka dan startups.

5. khusus Kerjaya Kejurulatihan

Pengurusan Pusat Kerjaya kami menyediakan direka khas pembangunan kerjaya dan bimbingan profesional untuk profesional yang bekerja.

MBA sambilan

Kurikulum MBA sambilan terdiri daripada teras dan kursus elektif. Setiap tahun kalendar dibahagikan kepada tiga penggal tetap dan tempoh musim panas. Untuk siswazah, calon sambilan dikehendaki melengkapkan 48 unit.

Kurikulum sambilan biasanya mengambil masa 24 bulan untuk disiapkan pada waktu malam dan hujung minggu mod.

Syarat Kemasukan

  • Mempunyai ijazah sarjana muda yang diiktiraf dengan Kepujian (tidak lebih rendah daripada kelas kedua bahagian atau B lebih rendah gred) atau kelayakan profesional diiktiraf setaraf dengannya;
  • Sekurang-kurangnya tiga tahun sepenuh masa pengalaman kerja pasca kelayakan diperlukan
  • Memenuhi Kemahiran Bahasa Inggeris Requirement1
  • Menyediakan GMAT score2 memuaskan
  • pengecualian GMAT boleh dipertimbangkan bagi pemohon Program sambilan dengan pengalaman kerja yang lebih tujuh tahun, termasuk lima tahun dalam kedudukan pengurusan, tertakluk kepada kelulusan daripada Jawatankuasa Kemasukan.

Pengurusan Kerjaya

CUHK MBA Career Management Center menjalankan yang baik berstruktur Kemajuan Kerjaya & Program Pengurusan (CAMP) untuk pelajar MBA sepanjang pengajian mereka, memudahkan kerjaya mereka seterusnya bergerak melalui penghayatan kepentingan kerjaya dan kebolehan mereka, serta pembangunan kemahiran pengurusan dikehendaki memenuhi aspirasi kerjaya mereka.

Biasiswa & Bantuan Kewangan

CUHK MBA menawarkan pelbagai biasiswa berasaskan merit kepada pelajar-pelajar yang masuk. Mereka diberi berdasarkan pencapaian akademik dan profesional pemohon, pencapaian peribadi, prestasi temuduga dan sumbangan yang berpotensi untuk program MBA.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
24 
Sambilan
Price
Harga
356,400 HKD
Locations
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat