SARJANA PENTADBIRAN PERNIAGAAN

Umum

Penerangan Program

Tinjauan dan Misi Program

Program Master of Business Administration (MBA) Western diakreditasi oleh Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB, https://www.aacsb.edu/about). Program MBA Western berfokus pada mempersiapkan pelajar untuk jawatan pengurus dan peranan kepemimpinan dalam organisasi kontemporari. Pelajar memperoleh pengetahuan penting mengenai fungsi dan aktiviti perniagaan dan organisasi. Pelajar dicabar untuk berfikir secara strategik dan mengasah kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran yang kompetitif.

MBA Western direka dengan fleksibiliti untuk memenuhi keperluan pelajar kami:

Profesional Bekerja: Pelajar boleh mengikuti satu atau dua kursus pada musim gugur, musim bunga, musim panas dan intersesi, menyelesaikan ijazah dalam masa dua tahun.

Pelajar Sepenuh Masa: Bagi pelajar yang dapat membuat komitmen sepenuh masa termasuk musim panas dan intersesi, program ini dapat diselesaikan dalam 12-14 bulan bergantung pada prasyarat yang diperlukan. Penjadualan kami juga memenuhi keperluan lulusan Perakaunan yang memenuhi syarat 150 jam kredit Connecticut sebelum bergabung dengan firma perakaunan.

Sebilangan besar kelas siswazah bertemu satu malam dalam seminggu pada hari Isnin hingga Khamis pada jam 5:25 petang. Beberapa kursus boleh ditawarkan dalam format dalam talian atau hibrid dan kadang-kadang pada pukul 8 malam atau pada hujung minggu. Kelas kecil, biasanya kurang daripada 25 pelajar, mendorong interaksi dan persahabatan di antara pelajar.

Matlamat dan Hasil Pembelajaran Program

1. KOMUNIKASI: Pelajar akan dapat berkomunikasi dengan berkesan.

Hasil Pembelajaran 1 (bertulis): Pelajar akan menunjukkan kemahiran komunikasi bertulis profesional yang berkesan semasa menyiapkan rancangan perniagaan, menganalisis kes, dan menyampaikan perkara sehari-hari.

Hasil Pembelajaran 2 (lisan): Pelajar akan menunjukkan kemahiran komunikasi lisan profesional yang berkesan semasa membuat persembahan persuasif dan pemindahan pengetahuan.

2. KEPIMPINAN DAN PASUKAN: Pelajar akan menunjukkan tingkah laku kepemimpinan dan keahlian pasukan.

Hasil Pembelajaran 1: Pelajar akan menunjukkan kecekapan kepemimpinan dengan menerangkan dan mengenal pasti sifat kepemimpinan dan dengan menjalankan tingkah laku kepemimpinan dalam tugasan kumpulan.

Hasil Pembelajaran 2: Pelajar akan menunjukkan kecekapan keahlian pasukan dengan bertindak sebagai ahli pasukan yang berkesan semasa tugasan dan simulasi kumpulan dan dengan menerangkan dan mengenal pasti sifat yang dimiliki oleh ahli pasukan yang berkesan.

3. PEMIKIRAN KRITIKAL / ETIKA: Lulusan MBA akan menunjukkan pemikiran kritis dan kepekaan yang kuat terhadap isu-isu etika.

Hasil Pembelajaran 1: Pelajar akan menunjukkan kemahiran berfikir kritis yang kuat melalui pengiktirafan andaian, penilaian atau hujah, dan membuat kesimpulan yang sesuai.

Hasil Pembelajaran 2: Pelajar akan menunjukkan pengetahuan mengenai masalah etika yang mempengaruhi keputusan perniagaan.

4. PENGETAHUAN GLOBAL: Pelajar akan menunjukkan pengetahuan mengenai masalah perniagaan global.

Hasil Pembelajaran: Pelajar akan menunjukkan pengetahuan mengenai masalah perniagaan global yang mempengaruhi pembuatan keputusan oleh organisasi perniagaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

University Mission Western Connecticut State University changes lives by providing all students with a high quality education that fosters their growth as individuals, scholars, professionals, and lea ... Baca lebih lanjut

University Mission Western Connecticut State University changes lives by providing all students with a high quality education that fosters their growth as individuals, scholars, professionals, and leaders in a global society. To achieve this, we Offer undergraduate and graduate programs that weave together liberal arts and professional education and instill a desire for life-long learning. Sustain a vibrant, inclusive campus that connects individuals through co-curricular programs, cultural events, and service to the community. Attract student-centered faculty who are passionate teachers and accomplished scholars. Establish partnerships that create opportunities for internships, research, and experiential learning. Values Excellence. We value outstanding achievement realized through persistence, effort, honest feedback, and self-reflection. Curiosity. We value the questions that drive learning, innovation, and creativity, which serve as the beginning and the desired outcome of education. Dialogue. We value the conversations that explore diverse perspectives and encourage shared understanding. Engagement. We value the interactions with ideas, peers, and community that are essential to a vibrant university environment. Opportunity. We value the possibilities created by affordable, accessible educational environments in which students can grow into independent thinkers and confident leaders. Respect. We value the right of all people to be treated with dignity and fairness and expect this in our policies, classrooms, and community. Vision Western Connecticut State University will be widely recognized as a premier public university with outstanding teachers and scholars who prepare students to contribute to the world in a meaningful way. Baca Ringkas