Romanian - program mba canadian

Umum

Penerangan Program

1

Program MBA

Yang Romanian - Program MBA Kanada adalah salah satu program yang paling berprestij terdapat di Romania dan MBA benar-benar antarabangsa. Tenaga pengajar terdiri daripada guru Kanada dan Romania dua kali ganda oleh usahawan yang berjaya dan pakar perniagaan sebagai penceramah jemputan. dengan kurikulum dan membaca antarabangsa bahan tidak lebih dari 3 tahun program yang membawa maklumat terkini dari pasaran tempatan dan global dan menyumbang kepada pengalaman MBA antarabangsa sebenar. jadual ini telah dicipta dengan keperluan pelajar dalam fikiran dan kepentingan pekerjaan mereka dan pelan pembangunan kerjaya. Kuliah diprogramkan dua kali seminggu, pada hari Rabu waktu petang (6 petang hingga 9 malam) dan Sabtu (9:00-04:30) maka mereka tidak akan campur tangan begitu banyak dengan waktu perniagaan.

kampus kami terletak di tengah-tengah Bucharest dan mempunyai semua kemudahan moden yang anda harapkan daripada program MBA dan banyak lagi. Kami mengambil minat yang besar dalam pendapat dan keperluan pelajar-pelajar kita dan juga cuba untuk memenuhi tuntutan mereka.

Setiap generasi menyumbang kepada pengalaman Roca MBA dan kami berharap bahawa setiap tahun datang dengan sesuatu yang baru dan membawa kita lebih dekat kepada pelajar dan rakan kongsi kami.

Sejarah ringkas

Ditubuhkan pada tahun 1993, Program MBA Romania-Kanada adalah hasil daripada perkongsian hasil antara kerajaan kedua-dua negara. Mempunyai kepakaran kewangan dan teknikal murah hati yang ditawarkan oleh bahagian Kanada dan pengetahuan pasaran dalaman dan kemudahan tempatan dari sebelah Romania program itu lebih awal daripada masa dan ia tidak lama lagi diakui sebagai MBA yang berdaya saing dan performant.

Bermula dari tahun 2006 sehingga hari ini program ini telah dibangunkan oleh Bucharest Universiti Pengajian Ekonomi dan Telfer School of Management membentuk University of Ottawa.

silibus

Membina kurikulum yang kuat adalah satu-satunya cara untuk memastikan bahawa para pelajar akan didedahkan dengan semua maklumat yang diperlukan untuk mencapai kecemerlangan dan mendapatkan yang terbaik daripada pengalaman MBA. Satu kajian multi-tahunan yang komprehensif dijalankan sejak tahun 1 program kami untuk memastikan pakej kelas terkini dan berpusat kepada keperluan sebenar persekitaran perniagaan moden.

Kelas dikumpulkan ke dalam 4 semester (ikuti pautan di setiap kelas untuk sukatan pelajaran yang lengkap) untuk masa yang 1 dan tahun 2 pengajian:

 • Kemahiran Pengurusan dan Gelagat Organisasi
 • The World of Pengurus Besar dan Pengurusan Strategik
 • Analisis Data Pengurusan
 • Pengurusan pemasaran
 • Pengurusan Mikro dan Ekonomi Makro
 • Perniagaan antarabangsa
 • KEWANGAN DAN PERAKAUNAN PENGURUSAN
 • Pengurusan Kewangan
 • Operasi dan Pengurusan Rantaian Bekalan
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Risiko, Pelaburan dan Korporat Managements Kewangan
 • Keusahawanan dan Kepimpinan
 • Pembangunan Mampan dan responsability Sosial Korporat
 • Strategik dan Penyelidikan Isu-isu dalam Pemasaran
 • Undang-undang dan Cukai Isu-isu dalam Perniagaan / Pengurusan Projek
 • Pengurusan Strategik Teknologi Maklumat
 • Pengurusan perubahan
 • Strategi Perumusan dan Pelaksanaan
 • simulasi Perniagaan
 • PROJEK AKHIR

Kemudahan

kampus kami terletak di tengah-tengah Bucharest, Mudah untuk akses dengan kereta, pengangkutan awam atau kereta bawah tanah (5 minit berjalan kaki dari stesen Piata Romana). Tempat letak kereta yang tidak terjamin tetapi beberapa lot tempat letak kenderaan persendirian boleh didapati berdekatan kampus.

Kelas-kelas yang diadakan di sebuah bangunan bersejarah baru-baru ini telah dibaikpulih, yang pertama di Romania mendapat manfaat daripada teknologi gempa penstabil revolusioner yang mengasingkan bangunan sepenuhnya dari bumi.

Bilik-bilik kuliah dibungkus sepenuhnya dengan semua teknologi yang diperlukan untuk pengalaman kuliah lengkap (sistem bunyi, sistem kawalan suhu dengan menyegarkan udara, papan interaktif, kontras tinggi video projektor, 5 sistem persidangan video kamera sudut lebar, PC, pencetak laser, kelajuan tinggi Wi-Fi dan soket kuasa individu).

Pelajar juga boleh mengakses bilik belajar untuk projek-projek individu atau pasukan dan makmal IT sentiasa tersedia untuk simulasi perniagaan dan mata pelajaran yang berkaitan dengan komputer.

Oleh kerana semua bahan bacaan adalah antara penerbitan bahagian global undian dan tidak lebih dari 3 tahun pelajar dijemput untuk mengakses perpustakaan MBA di mana mereka boleh membaca buku-buku yang dikehendaki bijih pinjaman mereka untuk belajar di rumah.

kopi yang kuat segar dibru, teh dan air sejuk sentiasa disediakan semasa kelas.

Pasangan

Sejak 20 tahun yang lepas syarikat-syarikat nasional dan multinasional kuat aktif di pasaran Romania dipercayai program kami dengan latihan pakar mereka dan kami gembira untuk mengatakan bahawa tidak seorang pun daripada mereka tidak kurang daripada berpuas hati dengan keputusan.

Seperti tahun-tahun berlalu syarikat-syarikat ini bertukar menjadi pelanggan tradisional, dengan sekurang-kurangnya seorang pelajar di setiap generasi, dan kini dianggap sebagai rakan kongsi kami. Setiap tahun maklum balas yang dikumpulkan daripada para pelajar dan syarikat-syarikat mereka dianalisis dengan teliti dan digunakan sebagai sumber data utama untuk meningkatkan kedua-dua kurikulum dan pendekatan pengajaran.

Romania-Kanada Program MBA Kelebihan

Program MBA Romania-Kanada adalah unik di pasaran tempatan, membawa pengalaman MBA yang lebih dekat dengan pelajar terima kasih kepada konfigurasi tertentu, yang dibina kepada keperluan persekitaran perniagaan. Bagi kedua-dua syarikat dan profesional dalam perjalanan untuk sampai ke atas. kemungkinan untuk mendapatkan MBA sementara masih dapat bekerja adalah lebih daripada keutamaan yang mudah, ia adalah satu keperluan.

Mempunyai pakar tidak dapat bekerja selama 14 minggu / tahun, 2 tahun berturut-turut tidak lagi menjadi pilihan bagi kebanyakan syarikat-syarikat rakan kongsi kami dan pelajar yang berpotensi, oleh itu program MBA kami datang dengan jadual yang berpatutan petang (Rabu 06:00-09:00) dan hujung minggu (sabtu 9:00-04:30) kelas.

Satu lagi kelebihan utama program kami adalah pasukan pengajaran campuran terdiri daripada guru-guru terkenal antarabangsa Kanada dan Romania dan penceramah jemputan dari syarikat yang kukuh dan usahawan berjaya. Pendekatan ini menawarkan anda semua sudut mengenai perkara ini dan menyumbang kepada nilai maklumat yang telah dikumpulkan.

program ini dibina di atas satu pendekatan yang sangat-undang yang bertujuan untuk membawa pelajar sehampir mungkin dengan pengalaman kehidupan sebenar. Pendekatan amali telah diterima dengan tangan terbuka oleh rakan-rakan kami dan digalakkan dengan penglibatan mereka dalam menawarkan projek perundingan kehidupan sebenar untuk pelajar kami.

Alumni adalah salah satu ciri-ciri kuat kami, rangkaian antarabangsa 1.000+ graduan menyokong usaha dan menyumbang terima kasih kepada pengalaman pelajar dan pembangunan kerjaya.

Komuniti kami

MBA Programs adalah semua tentang rangkaian dan membina komuniti multinasional yang kukuh dan program Romania-Kanada MBA adalah tidak terkecuali. Salah satu ciri-ciri utama program kami Satukan dikatakan Romania dan Kanada profesor, usahawan berjaya, pakar perniagaan, syarikat multinasional, alumni dan pelajar.

Setelah subjek yang diterokai dari banyak sudut pandangan yang berbeza hanya boleh menjana prestasi dan pengalaman hidup sebenar berharga.

pelajar

Sebagai pelajar dalam tempoh 24 bulan kami program hak dan manfaat anda melanjutkan jauh di luar menghadiri kelas. Teras pengalaman MBA adalah tentang pasukan projek, kontrak perundingan kepada organisasi yang sebenar, sesi jaringan dan aktiviti-aktiviti lain di luar kurikulum.

Pelajar-pelajar kita secara kekal digalakkan untuk terlibat dalam seberapa banyak aktiviti yang mungkin dan untuk mendapatkan maksimum daripada dua tahun kelas MBA. Tenaga pengajar, profesor bersekutu antarabangsa dan perunding sentiasa merancang pengalaman baru untuk menguji pelajar dalam pelbagai dan cara-cara inovatif dan menyediakan mereka untuk perkara yang sebenar.

Ramai pelajar kami memilih untuk terlibat dalam projek-projek yang mencabar dengan menawarkan perundingan dalam sektor bukan keuntungan atau untuk PKS yang mempunyai potensi pertumbuhan yang tinggi, untuk menguji kebolehan mereka dan membentangkan kertas kerja akhir yang hanya menonjol melalui keputusan dan kesan sosial.

Kemasukan

Ijazah MBA dan pengetahuan dan pengalaman bertugas pasti mewakili booster kerjaya dan keputusan untuk mendaftar dalam Program Romania-Kanada hanya boleh menjadi salah satu keputusan yang paling penting dalam kehidupan profesional anda. Hanya bercakap dengan graduan dan mengikuti kenaikan kerjaya mereka.

Di sini, di Romania-Kanada MBA, melakukan yang terbaik untuk sentiasa membawa program itu lebih dekat dengan pelajar masa depan kita dan keputusan bercakap dari diri mereka sendiri. Kami sentiasa di sini untuk anda dan dengan senang hati akan membimbing anda melalui peringkat dokumentasi dan proses permohonan.

Beyond formal prosedur kemasukan undang-undang, proses menjadi salah seorang pelajar kami adalah mudah dan logik. Hanya mula dengan mengambil hubungan dengan kami. Melawat kampus, mesyuarat guru, menghadiri kelas terbuka atau latihan untuk ujian kemasukan sentiasa pilihan yang terbuka untuk anda dan hasrat kami adalah untuk membuat anda berasa di tahap seberapa selesa yang mungkin dengan pengalaman pelajar MBA sebelum menyertai kami.

kemasukan Kalendar

Bagi-Kanada Romania Program MBA sesi kemasukan dibuka dari Februari hingga September. Fail boleh dikemukakan dalam tempoh dan kemasukan ini ujian dan temu bual dijadualkan untuk kemudahan pelanggan.

Calon-calon boleh menjadualkan lawatan kampus 1-to-1, mengambil bahagian di bebas ujian kemasukan seminar penyediaan dan menghadiri kelas terbuka di kampus.

Kriteria penilaian

Setiap calon akan membentangkan fail dengan dokumen kemasukan diperlukan, yang akan dinilai untuk gred calon dan sekarang mereka dalam senarai disusun berdasarkan skor yang diperoleh.

Fail kemasukan setiap calon akan dinilai oleh dua penilai bebas pada sistem maksimum 60 mata. Rata-akhir akan menjadi purata dua penilaian dan akan disimpulkan dengan GMAT Ujian penilaian / Kemasukan maksimum 40 mata.

The 60 mata penilaian fail terdiri daripada yang berikut:

 • 10 mata - purata gred kursus ijazah;
 • 10 mata - gred purata dari ijazah sarjana muda;
 • 20 mata - kerja dan pengalaman pengurusan (10 mata);
 • 10 mata - motivasi;
 • 10 mata - dua surat cadangan (5 mata setiap satu).

Calon yang mempunyai jumlah skor di bawah 60 mata akan gagal penilaian dan permohonan mereka akan dibuang.

kemasukan Fail

Oleh itu undang-undang Romania pendidikan semua calon mesti memenuhi 3 syarat formal penting untuk layak untuk memohon untuk program MBA:

 • ijazah universiti yang diiktiraf oleh undang-undang antarabangsa (Romania atau setara);
 • Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja;
 • Penguasaan bahasa Inggeris.

Semua kelayakan ijazah perlu diterjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris / Romania dan lulus pengesahan dari kementerian atau pendidikan Romania.

Jika syarat-syarat ini dipenuhi calon-calon perlu menyediakan fail dengan dokumen-dokumen berikut:

 • Diisi dalam borang permohonan;
 • Bidang lembaran latar belakang peribadi;
 • lampiran terperinci mengenai pengalaman kerja;
 • Dua surat cadangan sulit dalam sampul surat yang tertutup;
 • Sarjana Muda diploma (salinan disahkan);
 • transkrip akademik (salinan disahkan);
 • Sijil kelahiran (salinan disahkan);
 • Sijil perkahwinan berkenaan (salinan disahkan);
 • sijil kesihatan (yang membuktikan bahawa calon tidak mempunyai penyakit berjangkit atau penyakit yang tidak serasi dengan menghadiri kelas atau profesion masa depan);
 • 4 photos ID jenis;
 • Bukti bayaran kemasukan / yuran pendaftaran;
 • Salinan kad pengenalan atau pasport;
 • CV (format Europass) dalam Bahasa Inggeris;

Jika calon adalah pelajar Romania yang belajar di luar negara suatu perakuan daripada Kementerian Pelajaran diperlukan.

Bagi warga asing, selepas penilaian fail kemasukan, satu keputusan kajian sementara akan dikeluarkan oleh Naib rektor ASE yang akan dihantar kepada program MBA. Setiap fail akan dihantar untuk penilaian dan kelulusan kepada kementerian pendidikan, penyelidikan dan belia di jabatan perhubungan antarabangsa, bahagian mobiliti pelajar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bucharest Business School was established in 2014 as the postgraduate business faculty of Bucharest Academy of Ecnomic Studies and has two major MBA programs: Romanian Canadian MBA and Romanian-French ... Baca lebih lanjut

Bucharest Business School was established in 2014 as the postgraduate business faculty of Bucharest Academy of Ecnomic Studies and has two major MBA programs: Romanian Canadian MBA and Romanian-French MBA (former INDE). Baca Ringkas