Program mba eksekutif

Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program mba eksekutif

Peter F. Drucker and Masatoshi Ito Graduate School of Management, Claremont Graduate University

Program Pengurusan Eksekutif Sekolah Drucker (EMP) sedang mencari profesional yang telah berjaya dalam perniagaan, namun ingin mempersiapkan kemajuan masa depan. Kami berusaha untuk mendaftarkan individu-individu yang berpengalaman yang mempunyai kemahiran analisis dan komunikasi yang kuat, serta rekod kemajuan dalam pengurusan. Kami memilih pelajar dari pelbagai industri dan latar belakang. Kami mahu orang yang akan mendapat faedah, serta menyumbang, dalam persekitaran kelas dinamik kami. Calon untuk EMP mesti mempunyai minimum:

* Lima tahun pertengahan ke peringkat pengurusan kanan atau pengalaman profesional.
* Ijazah Sarjana Muda AS atau setara

Kami tidak memerlukan GMAT atau GRE untuk masuk ke EMP. Kami memerlukan:

- Permohonan Universiti Graduate University (dicetak atau dalam talian)

- Salinan rasmi semua transkrip akademik sarjana dan lepasan ijazah.

- Tiga surat cadangan.

- Kenyataan kerjaya anda.

- Resume anda.

- Keputusan TOEFL untuk pelajar antarabangsa.

- Yuran permohonan $ 60.00.

- Satu wawancara peribadi dengan anda. Ini boleh dijadualkan selepas permohonan anda diterima.

Pelajar Program Pengurusan Eksekutif Drucker (EMP) berasal dari spektrum industri yang sangat luas - korporat, swasta, kerajaan dan bukan keuntungan - dan pelbagai latar belakang etnik. Kepelbagaian ini memperkenalkan pelbagai perspektif ke dalam kelas, menghasilkan perbincangan yang meriah dan berwawasan. Anda akan kagum dengan kecerdasan, pengalaman dan pandangan baru rakan-rakan anda, dan bagaimana mereka akan memberikan anda pemahaman yang lebih baik mengenai komuniti perniagaan hari ini, baik dari dalam dan luar negara.

Pelbagai pengetahuan yang dibawa oleh para pelajar kami ke bilik darjah mendorong anda untuk membuka idea-idea yang anda tidak akan mempunyai peluang untuk meneroka tanpa datang ke sini. Ia memberi peluang kepada anda untuk berfikir secara mendalam, melompat melampaui pengalaman anda sendiri, dan dengan penuh perhatian merenungkan isu-isu yang mempengaruhi dunia.

Para pelajar diperhatikan kerana keinginan mereka untuk meneroka dan belajar dari industri dan persekitaran selain daripada mereka sendiri. Bukanlah biasa bagi fakulti kita untuk memberi komen tentang betapa kagum dengan bilangan pelajar yang memilih untuk bekerja pada projek yang tidak berkaitan secara langsung atau dikaitkan dengan syarikat atau perdagangan pelajar.

Di Sekolah Drucker, kami tidak menggalakkan sempadan. Anda digalakkan untuk berinteraksi seperti yang anda mahukan dengan pelajar lain, alumni dan prospek masa kini, serta keluarga mereka. Ini adalah sebahagian daripada usaha kami untuk memupuk hubungan dan komuniti yang berkembang di luar kelas dan meningkatkan rangkaian peribadi dan profesional anda. Jika anda mencari nasihat mengenai masalah kerja, kami juga boleh menghubungi anda dengan fakulti, pelajar atau alumni dengan pengalaman yang mungkin membantu.

Ringkasan pelajar EMP kami
Purata umur: 42
Tahun pengalaman pengurusan purata: 15

Peratusan wanita: 45%

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Locations
Amerika Syarikat - Claremont, California
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Claremont, California
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat