Read the Official Description

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Program MBA Paruh Waktu bermula pada awal bulan September dan mempunyai tempoh 24 bulan. Kursus teras, serta kursus kepekatan, disepadukan ke dalam modul yang berlainan.

Tahun akademik pertama merangkumi tiga modul teras berikut:

 • Modul Teras 1 (Ekonomi Dunia, Perakaunan Kewangan, Kewangan Pengurusan)
 • Modul Teras 2 (Ekonomi Korporat
 • Modul Teras 3 (Pemasaran, Sumber Strategik, Perakaunan Pengurusan)

Pengetahuan yang diperoleh dalam tempoh ini akan dipergiatkan dan dipertingkatkan dalam dua kursus setiap modul kepekatan berikut:

 • Pemasaran, Jualan, Inovasi
 • Kewangan Lanjutan
 • Strategi
 • Kepimpinan Peribadi

Modul "Kepimpinan Peribadi" merangkumi beberapa ceramah yang diperbadankan dalam program ini. 'Kepemimpinan' ditangani bukan hanya secara akademik tetapi juga praktikal diterangi oleh para pemimpin perniagaan terkenal yang menggambarkan subjek ini melalui pengalaman profesional mereka sendiri. 'Pembangunan Peribadi' memfokuskan pada persepsi dan perkembangan kekuatan dan keupayaan diri pelajar, melatih mereka menguasai hubungan manusia dalam persekitaran yang pelbagai dan antar budaya.

Modul Pengurusan Antarabangsa merangkumi isu-isu yang paling relevan dalam pengurusan global. Selama tiga minggu kediaman di Amerika Syarikat, China, dan India peserta program akan belajar tentang perubahan, cabaran, dan risiko menjalankan perniagaan di luar negeri. Sekolah rakan kami di rantau masing-masing akan menjadi tuan rumah para pelajar kami selama satu minggu setiap kuliah menawarkan oleh ahli fakulti kanan dan menyokong kami untuk menganjurkan lawatan syarikat dan projek kumpulan.

Sepanjang program ini, pelajar perlu memberi bukti tentang apa yang telah mereka pelajari dengan menyampaikan penyelesaian kes, kerja projek, persembahan dan peperiksaan bertulis. Yang terakhir akan diambil pada permulaan modul seterusnya. Tesis Sarjana yang berorientasikan praktikal atau berasaskan teori perlu dilengkapkan oleh setiap pelajar MBA Part-Time; tarikh akhir penyerahan adalah bulan Mac tahun akademik kedua. Selepas program selesai, diploma dan transkrip akan diberikan kepada para pelajar semasa upacara pengijazahan perayaan.

Sekali pandang

Program bermula: September

Lokasi: Campus Düsseldorf

Struktur:

 • Belajar separuh masa 24 jam pada hujung minggu
 • Modul Antarabangsa setiap 1 minggu di Columbia Business School (New York, Amerika Syarikat), CEIBS dan FUDAN (Shanghai, China) dan IIMB (Bangalore, India)
 • Cabaran jangka sederhana
 • Modul Kepimpinan Peribadi Bersepadu

Sijil:

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Pilihan Pembiayaan

Jumlah bayaran untuk Program MBA Paruh Waktu berjumlah € 42,000 .

Tarikh Akhir Dini Burung Dua Langkah

Dengan tarikh akhir awal burung dua langkah kami, anda akan memenuhi syarat untuk salah satu daripada dua pengurangan yuran pengajian.

Untuk memulakan pengajian separuh masa anda pada September 2019:

 • Memohon pada 31 Januari 2019, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 5,000
 • Memohon pada 31 Mac, 2019, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 3,000

Yuran pengajian termasuk:

 • Semua yuran pengajian
 • Semua buku dan bahan
 • Makanan dan minuman pada hari kuliah di Düsseldorf
 • Penginapan dan papan separuh semasa modul antarabangsa
 • Seminar pembangunan peribadi
 • Tiket Semester

Maklumat untuk pembayar cukai di Jerman: yuran pengajian untuk Program MBA serta kos-kos berkaitan kajian (termasuk perjalanan dan penginapan) adalah dikurangkan cukai seperti perbelanjaan profesional yang dijangka. Untuk maklumat terperinci sila hubungi penasihat cukai anda.

Pilihan Pembiayaan

 • Pinjaman pelajar
  Institusi bank tempatan kami memberi pinjaman kepada pelajar WHU .
 • WHU Brain Capital GmbH
  Satu lagi kemungkinan untuk membiayai penyertaan anda dalam program MBA ialah konsep pembiayaan WHU Brain Capital GmbH.
  Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai konsep ini, sila klik ke www.whubraincapital.de/en
 • Deutsche Bildung AG
  Deutsche Bildung AG menawarkan sokongan kewangan khusus kepada pelajar Jerman dan juga pelajar antarabangsa yang digabungkan dengan platform WissenPlus dalam talian: www.deutsche-bildung.de
 • WHU Beasiswa
  WHU memberi biasiswa untuk membolehkan calon yang sangat berbakat dari pelbagai latar belakang akademik dan profesional untuk mengikuti MBA Part-Time WHU . Untuk memohon biasiswa, sila gunakan borang permohonan biasiswa yang boleh dimuat turun di halaman ini. Sila ambil perhatian bahawa hanya satu permohonan biasiswa setiap orang yang mungkin dan aplikasi biasiswa memerlukan permohonan untuk Program MBA Paruh Waktu di WHU . Kursi dalam program serta biasiswa adalah terhad dan diberikan secara berterusan.
  Oleh itu, kami cadangkan permohonan awal. Selepas selesai mengisi permohonan anda, sila hantar permohonan beasiswa kepada part-time.mba @ WHU .edu.
 • Kelebihan Sokongan Syarikat
  Kami mempunyai faedah khusus untuk syarikat yang merancang untuk menyokong lebih daripada seorang pekerja mereka untuk belajar di WHU .
  Untuk mengetahui lebih lanjut, sila berhubung dengan Pengarah Program kami, Gerold Gnau

Permohonan dan Kemasukan

Peserta

Peserta yang mempunyai ijazah dalam bidang undang-undang, kejuruteraan, atau sains semulajadi akan mendapat manfaat daripada Program MBA di WHU . Walau bagaimanapun, para peserta dengan ijazah dalam pentadbiran perniagaan atau ekonomi juga akan mendapati program yang sangat berharga kerana

 • penekanan yang kuat terhadap mengintegrasikan teori dan amalan,
 • pengalaman bekerja dalam kumpulan belajar disiplin, pelbagai budaya dan
 • peluang untuk membangunkan kepimpinan dan kemahiran interpersonal dalam persekitaran antarabangsa.

Kami mencari pelbagai latar belakang budaya dan profesional di kalangan pelajar kami. Kami berminat dengan anda sebagai individu kerana anda berminat dengan sekolah dalam semua jenisnya.

Sekiranya anda berfikir tentang memohon kepada program MBA kami dan tidak pasti jika anda memenuhi syarat formal anda dialu-alukan untuk menghantar kami CV anda untuk cek pertama. Sila hubungi kami di MBA (at) WHU .edu dan kami akan kembali kepada anda.

Tempoh Permohonan

Program MBA Paruh Waktu bermula pada bulan September setiap tahun. Oleh kerana permohonan diterima secara bergulir, anda boleh memohon kepada program pada bila-bila masa; Walau bagaimanapun, kami sangat menggalakkan calon yang berpotensi untuk memohon sedini mungkin kerana tempat adalah terhad. Kemasukan ke program akan diberikan lebih kurang. dua minggu selepas temubual peribadi.

Syarat Kemasukan

Pemohon mesti memegang ijazah dari sebuah universiti (Hochschule atau Fachhochschule) di bidang kesahihan Undang-undang Umum Jerman pada Universiti atau ijazah setara dari universiti asing. Selain itu, pemohon mesti mempunyai pengalaman selama dua tahun pengalaman profesional. Pengalaman pengurusan tidak diperlukan.

Oleh kerana bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris, penceramah bukan bahasa asli diperlukan untuk menunjukkan bukti kelancaran atau mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) sebagai syarat kemasukan. Kami juga memerlukan Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT).

Syarat Kemasukan - Gambaran Keseluruhan

 • Ijazah pertama (Sarjana Muda atau setaraf)
 • Dua tahun pengalaman kerja pascasiswazah
 • Borang permohonan dalam talian dan borang soal selidik MBA yang lengkap
 • Satu surat cadangan daripada profesor atau penyelia (kata / pdf). Sila hantarkan surat cadangan dalam sampul surat tertutup atau minta pengadil untuk e-mel kepada MBA (at) WHU .edu dari akaun e-mel perniagaan peribadinya.
 • TOEFL (min 100 IBT) atau setara IELTS (7.0), jika bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda. Kod penerima WHU TOEFL ialah 0682.
 • Markah GMAT (Markah minimum 600 disyorkan) atau GRE setara. Kod penerima WHU GMAT ialah FBR-FH-02, kod penerima WHU GRE adalah 7175.

Skor GMAT sah selama lima tahun. Untuk memberitahu diri anda tentang GMAT (Ujian Pengambilan Pengurusan Siswazah) dan TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing) sila pergi ke: www.mba.com atau www.ets.org/toefl.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by WHU – Otto Beisheim School of Management »

Last updated October 6, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 1, 2019
Duration
24 
Sambilan
Price
42,000 EUR
By locations
By date
Start Date
Sept. 1, 2019
End Date
Mac. 31, 2021
Application deadline

Sept. 1, 2019

Location
Application deadline
End Date
Mac. 31, 2021