Program MBA Penuh Masa

Umum

Penerangan Program

Program MBA Sepenuh Masa bermula pada awal bulan April dan September setiap tahun. Sebelum program bermula, pelajar boleh mengikuti kursus persediaan dalam talian, di mana para peserta dapat menyegarkan pengetahuan matematik, statistik, dan ekonomi mereka. Program 12-bulan berakhir dengan penyerahan tesis akhir tahun berikutnya.

Tempoh program MBA Penuh dipecah menjadi modul. Peserta menyediakan bukti pengetahuan mereka semasa program pengajian dalam bentuk penyelesaian kes, kerja projek, persembahan dan peperiksaan bertulis.

Dalam Program MBA Pengurusan Masa Penuh, pelajar dapat memperdalam pengetahuan mereka dalam bidang

 • Pemasaran, Jualan, Inovasi
 • Kewangan Lanjutan
 • Strategi
 • Kepimpinan Peribadi (wajib)

Semasa modul konsentrasi, pelajar perlu memilih 9 kursus daripada lebih kurang. 25 kursus konsentrasi yang ditawarkan. Peserta perlu memilih 2 kursus dari semua bidang dan boleh memberi tumpuan kepada satu kepekatan dengan memilih kursus kesembilan.

Kepimpinan Peribadi

Bahagian Kepimpinan Peribadi dalam modul konsentrasi Program MBA adalah wajib bagi semua pelajar. Ia termasuk kelas dan projek syarikat yang memberi tumpuan kepada Kepimpinan dan Pembangunan Peribadi. Selain daripada ahli fakulti WHU dan pensyarah kami dari universiti rakan kongsi kami, pengurus perniagaan pakar akan dikaitkan dengan subjek kepimpinan berdasarkan pengalaman profesional mereka sendiri.

Modul Pengurusan Antarabangsa

Modul Pengurusan Antarabangsa mendedahkan peserta Program MBA kepada cabaran pengurusan antarabangsa. Semasa modul antarabangsa, peserta mempelajari peluang perniagaan dan cabaran pengurusan di Amerika Utara, China, dan India. Lawatan kajian dihoskan oleh rakan-rakan terkenal di rantau masing-masing. Program ini terdiri daripada ceramah yang disampaikan oleh ahli fakulti kanan universiti rakan kongsi kami, lawatan syarikat, dan projek kumpulan.

Kursus Bahasa Jerman intensif Pra-MBA (pilihan)

Bekerjasama dengan Goethe Institute Düsseldorf, WHU menawarkan kursus Bahasa Jerman intensif pilihan untuk meningkatkan profil anda untuk pasaran pekerjaan Jerman. Pelajar mempunyai peluang untuk memilih antara kursus empat, lapan atau dua belas minggu .

Sila serahkan permohonan MBA anda yang lengkap tiga bulan sebelum permulaan kursus Bahasa Jerman *.

Kos kursus bahasa ditaja sebahagiannya oleh WHU (50%) dengan baki kos (500 € sebulan) untuk dilindungi oleh peserta.

Jika anda memerlukan lebih banyak maklumat, sila hubungi pasukan Kemasukan.

* Kursus ini dirancang untuk Januari-Mac (Spring Intake) dan Jun-Ogos (Pengambilan Fall)

Sekali pandang

Program bermula: September / April

Lokasi: Campus Düsseldorf

Struktur:

 • 12 bulan belajar sepenuh masa
 • Modul Antarabangsa setiap 1 minggu di Sekolah Pengurusan Kellogg (Chicago, Amerika Syarikat), CEIBS dan FUDAN (Shanghai, China) dan IIMB (Bangalore, India)
 • Cabaran jangka sederhana
 • Modul Kepimpinan Peribadi Bersepadu

Sijil:

 • Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Pilihan Pembiayaan

Jumlah bayaran untuk program MBA ialah € 39,000 .

Tenggelam Early-Bird Dua Langkah

Dengan tarikh akhir dua burung awal kami, anda akan memenuhi syarat untuk salah satu daripada dua pengurangan yuran pengajian.

Untuk memulakan pengajian sepenuh masa pada April 2019:

 • Memohon pada 31 Ogos 2018, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 5,000
 • Memohon pada 31 Oktober 2018, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 3,000

Untuk memulakan pengajian sepenuh masa anda pada September 2019:

 • Memohon pada 31 Januari 2019, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 5,000
 • Memohon pada 31 Mac, 2019, untuk pengurangan yuran pengajian sebanyak € 3,000

Yuran haram termasuk:

 • Semua yuran pengajian
 • Semua buku dan bahan
 • Penginapan dan papan separuh semasa modul antarabangsa
 • Kelas Jerman
 • Seminar pembangunan peribadi
 • Tiket Semester

Maklumat untuk pembayar cukai di Jerman (juga diguna pakai untuk lulusan MBA antarabangsa yang bekerja di Jerman selepas tamat pengajian): yuran pengajian untuk Program MBA adalah dikurangkan cukai seperti perbelanjaan profesional yang dijangka. Untuk maklumat terperinci sila hubungi penasihat cukai anda.

Perbelanjaan Hidup

Kos hidup di Düsseldorf adalah kira-kira € 750-800 sebulan.

Pilihan Pembiayaan

 • Pinjaman pelajar
  Bank simpanan tempatan kami (Sparkasse) memberi pinjaman kepada pelajar WHU Jerman.
 • WHU Brain Capital GmbH
  Satu lagi kemungkinan untuk membiayai penyertaan anda dalam program MBA ialah konsep pembiayaan WHU Brain Capital GmbH.
  Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai konsep ini, sila klik di sini atau pergi ke www.whubraincapital.de/Language/English
 • Kredit / Beasiswa Luar
  Anda juga boleh melihat di halaman utama berikut:
  Pelajar Jerman: www.bva.bund.de (cari Bildungskredit)
  Pelajar Antarabangsa: www.daad.de
 • Kelebihan Sokongan Syarikat
  Kami mempunyai faedah khusus untuk syarikat yang merancang untuk menyokong lebih daripada seorang pekerja mereka untuk belajar di WHU .
  Untuk mengetahui lebih lanjut, sila berhubung dengan Pengarah Program kami, Gerold Gnau.
 • Deutsche Bildung AG
  Deutsche Bildung AG menawarkan sokongan kewangan khusus kepada pelajar Jerman dan juga pelajar antarabangsa yang digabungkan dengan platform WissenPlus dalam talian.
  Maklumat lanjut mengenai www.deutsche-bildung.de/studienkredit
 • Deutschlandstipendium
  Di dalam rangka program biasiswa negara "Deutschlandstipendium", WHU memberikan setiap biasiswa tahunan semester jatuh kepada pelajar yang sangat berbakat, mahir, dan berdedikasi dan yang membezakan diri mereka dalam komitmen sosial dan masyarakat yang luar biasa. Biasiswa ini dibiayai dalam saham yang sama oleh Kementerian Pendidikan Persekutuan
 • WHU Beasiswa
  Pemohon yang mempunyai skor GMAT yang sangat baik boleh layak mendapat biasiswa sehingga 50%
  WHU memberikan biasiswa untuk membolehkan calon yang sangat berbakat dari semua negara untuk mengikuti MBA WHU . Menurut perihalan biasiswa masing-masing, kami cuba menyokong individu yang mungkin menambah nilai istimewa kepada kelas MBA. Biasiswa WHU tidak terikat kepada jumlah tertentu (pengecualian: WHU e-fellows.net Beasiswa). Jawatankuasa kemasukan memberi biasiswa berdasarkan pelbagai kriteria.
  Untuk memohon biasiswa, sila gunakan borang permohonan biasiswa yang boleh dimuat turun di halaman ini. Sila ambil perhatian bahawa hanya satu permohonan biasiswa setiap orang yang mungkin dan permohonan biasiswa memerlukan aplikasi untuk Program MBA Penuh Waktu di WHU . Kursi dalam program serta biasiswa adalah terhad dan diberikan secara berterusan. Oleh itu, kami cadangkan permohonan awal. Setelah selesai mengisi permohonan anda, sila hantar permohonan biasiswa kepada mba @ WHU .edu.
  Alumni e-fellows.net dan peserta dari e-fellows MBA Hari boleh memohon kepada biasiswa separa 50%.
 • Maklumat lanjut tentang biasiswa boleh didapati di laman web berikut:
  • www.stipendien-datenbank.de
  • www.stipendienlotse.de
  • www.zeit.de/stipendienfuehrer

Permohonan dan Kemasukan

Peserta

Peserta yang mempunyai ijazah dalam bidang undang-undang, kejuruteraan, atau sains semulajadi akan mendapat manfaat daripada Program MBA di WHU . Walau bagaimanapun, para peserta dengan ijazah dalam pentadbiran perniagaan atau ekonomi juga akan mendapati program yang sangat berharga kerana

 • penekanan yang kuat terhadap mengintegrasikan teori dan amalan,
 • pengalaman bekerja dalam kumpulan belajar disiplin, pelbagai budaya dan
 • peluang untuk membangunkan kepimpinan dan kemahiran interpersonal dalam persekitaran antarabangsa.

Kami mencari pelbagai latar belakang budaya dan profesional di kalangan pelajar kami. Kami berminat dengan anda sebagai individu kerana anda berminat dengan sekolah dalam semua jenisnya.

Sekiranya anda berfikir tentang memohon kepada program MBA kami dan tidak pasti jika anda memenuhi syarat formal anda dialu-alukan untuk menghantar kami CV anda untuk cek pertama. Sila hubungi kami di MBA (at) WHU .edu dan kami akan kembali kepada anda.

Tempoh Permohonan

Program MBA Sepenuh Masa bermula pada bulan April dan September setiap tahun. Oleh kerana permohonan diterima secara bergulir, anda boleh memohon kepada program pada bila-bila masa; Walau bagaimanapun, kami sangat menggalakkan calon yang berpotensi untuk memohon sedini mungkin kerana tempat adalah terhad. Kemasukan ke program akan diberikan lebih kurang. dua minggu selepas temubual peribadi.

Bagi pemohon bukan EU yang memerlukan visa, tarikh akhir permohonan adalah 31 Disember ( Pengambilan April ) atau 31 Mei ( Pengambilan September ), prosedur visa tambahan perlu diambil kira.

Pemohon, yang ingin mengambil bahagian dalam kursus Bahasa Inggeris Intensif Pra-MBA, mestilah menyerahkan permohonan MBA yang lengkap pada 30 April ( Pengambilan September ) atau 30 November ( Pengambilan April ).

Syarat Kemasukan

Pemohon mesti memegang ijazah dari sebuah universiti (Hochschule atau Fachhochschule) di bidang kesahihan Undang-undang Umum Jerman pada Universiti atau ijazah setara dari universiti asing. Selain itu, pemohon mesti mempunyai pengalaman selama dua tahun pengalaman profesional. Pengalaman pengurusan tidak diperlukan.

Oleh kerana bahasa pengajaran adalah bahasa Inggeris, penceramah bukan bahasa asli diperlukan untuk menunjukkan bukti kelancaran atau mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) sebagai syarat kemasukan. Kami juga memerlukan Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT).

Syarat Kemasukan - Gambaran Keseluruhan

 • Ijazah pertama (Sarjana Muda atau setaraf)
 • Dua tahun pengalaman kerja pascasiswazah
 • Borang permohonan dalam talian dan borang soal selidik MBA yang lengkap
 • Satu surat cadangan daripada profesor atau penyelia (kata / pdf). Sila hantarkan surat cadangan dalam sampul surat tertutup atau minta pengadil untuk e-mel kepada MBA (at) WHU .edu dari akaun e-mel perniagaan peribadinya.
 • TOEFL (min 100 IBT) atau setara IELTS (7.0), jika bahasa Inggeris bukan bahasa ibunda anda. Kod penerima WHU TOEFL ialah 0682.
 • Markah GMAT (Markah minimum 600 disyorkan) atau GRE setara. Kod penerima WHU GMAT ialah FBR-FH-02, kod penerima WHU GRE adalah 7175.

Skor GMAT sah selama lima tahun. Untuk memberitahu diri anda tentang GMAT (Ujian Pengambilan Pengurusan Siswazah) dan TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing) sila pergi ke: www.mba.com atau www.ets.org/toefl.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

WHU – Otto Beisheim School of Management pursues excellence in everything it does. This philosophy is underscored by our claim “Excellence in Management Education.” We achieve our goal of excellence t ... Baca lebih lanjut

WHU – Otto Beisheim School of Management pursues excellence in everything it does. This philosophy is underscored by our claim “Excellence in Management Education.” We achieve our goal of excellence through the motivation and dedication of WHU students and staff (Passion), their call for social responsibility (People) and the faithfulness to the principle that results count (Performance) Baca Ringkas
Vallendar , Düsseldorf + 1 Lagi Kurang

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited