Program MBA Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Dapatkan MBA dalam satu tahun dalam Program MBA Antarabangsa di Fakulti Perniagaan dan Pengurusan Guilford Glazer (GGFBM)

Relevan, Inovasi, Komitmen

Ben-Gurion University of the Negev berada di pusat penyelidikan interdisipliner antarabangsa dan inovasi saintifik, modal siber Israel.

Fakulti Perniagaan dan Pengurusan Guilford Glazer GGFBM berfungsi sebagai asas bagi pemimpin perniagaan Israel, dengan gabungan program akademik yang tidak biasa, dan komited terhadap tanggungjawab korporat, sosial dan alam sekitar yang merespon cabaran pembangunan perniagaan tempatan dan global dalam semua sektor. Visi ini menarik pelajar dan penyelidik dengan penaakulan inovatif bersama dengan kesedaran sosial dan sivik sosial.

Penerangan Program

Program MBA Antarabangsa di FGK dan GGFBM, Guilford Glazer BGU menawarkan peluang untuk memperoleh MBA bersama pengalaman latihan kerja yang berdampak dalam satu tahun. GGFBM, Universiti dan bandar Beer Sheva terkenal sebagai persekitaran pembelajaran dan sosial yang meriah.

Program kajian integratif ini bertujuan untuk pelajar antarabangsa dan Israel yang ingin mendapatkan ijazah MBA terutama menekankan inovasi. Kohort pelajar dari pelbagai latar belakang peribadi dan akademik memperkaya pengalaman pembelajaran melalui persekitaran dan kepelbagaian budaya.

Struktur Program

  • Modul utama kursus dalam bidang perniagaan Pemasaran, Tingkah Laku Organisasi, Kewangan, Pengurusan Operasi, Perakaunan dan Strategi Perniagaan
  • Latihan lanjutan dalam setiap bidang perniagaan serta pembangunan perniagaan semasa
  • Peningkatan selanjutnya dengan bengkel lanjutan dengan melawati para ulama
  • Latihan Magang: Inovasi
  • Fakulti terdiri daripada para ulama dan pemimpin perniagaan tempatan dan yang terkenal di dunia

Tarikh Mula Program: Setiap tahun pada pertengahan bulan Januari dan pertengahan bulan September

Keperluan permohonan: Ijazah Sarjana Muda dari universiti terakreditasi dan GMAT atau GRE, TOEFL (jika berkaitan), pengalaman profesional

Bahasa arahan: Bahasa Inggeris

Tuisyen: Tuisyen akademik standard yang dikawal oleh Majlis Tertinggi Pendidikan Islam

Maklumat lanjut:
Program IMBA dari Fakulti Perniagaan Guilford Glazer

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields.

Ben-Gurion University of the Negev is one of Israel’s leading research universities and among the world leaders in many fields. Baca Ringkas