Maju kerjaya anda dengan rasa yang pelbagai budaya

Kembangkan masa depan anda dan menjadi pakar dalam pengurusan perniagaan antarabangsa. Program ijazah sarjana ini memberi tumpuan kepada kemahiran dan konsep terkini yang diperlukan dalam bidang perniagaan antarabangsa yang mencabar.

Ijazah Sarjana Sarjana ini memerlukan pengalaman selama 3 tahun selepas Sarjana Muda.

Sebagai seorang profesional perniagaan, anda akan menghadapi tuntutan dan cabaran baru dalam persekitaran multikultural. Program ijazah sarjana ini membolehkan graduan mengurus dan memimpin operasi perniagaan antarabangsa dengan jayanya.

Merancang, menguruskan dan melaksanakan operasi antarabangsa dalam persekitaran perniagaan yang mencabar adalah peranan utama dalam pengajian anda. Anda akan belajar cara menerapkan teori ke dalam kes praktikal pengurusan perniagaan antarabangsa. Program ijazah boleh diselesaikan dalam masa 1.5 tahun di samping kerja sebagai pembelajaran campuran.

Dengan ijazah induk anda, anda akan mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk bekerja secara bebas serta ahli aktif, pemimpin atau pengurus dalam organisasi. Anda seorang pakar terlatih dalam membina rangkaian antarabangsa dan mengambil kira pelbagai aspek perbezaan budaya, komunikasi, pengurusan perubahan, kepimpinan dan pemikiran strategik.


Objektif kajian

Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Perniagaan Antarabangsa adalah ijazah pendidikan tinggi profesional. Program ini memberi tumpuan kepada kemahiran dan konsep terkini pengurusan perniagaan antarabangsa, dan membolehkan graduan mengurus dan mengetuai operasi dalam persekitaran multikultur yang mencabar di Finland dan di luar negara.

Kajian memberikan anda kemahiran dan alat kontemporari untuk memimpin dan mengurus perniagaan antarabangsa yang menuntut.

Ijazah itu mematuhi kriteria yang ditetapkan oleh sistem ijazah kebangsaan Finland serta dengan rangka kerja Eropah untuk darjah dan kompetensi. Ijazah ini memberikan kelayakan untuk pelantikan awam di mana ijazah Sarjana diperlukan.


Kandungan kajian

Program ijazah ini bernilai 90 kredit dengan penekanan terhadap kajian yang diperlukan untuk membangun dan mengurus operasi perniagaan antarabangsa. Cara pengajian adalah tuisyen sambilan. Kursus ini mengandungi kuliah, kerja berpasukan, pembacaan individu, persembahan dan kerja dalam talian.

Kajian termasuk tema seperti strategi dan perubahan, kemahiran kepimpinan dalam konteks antarabangsa, pengurusan perakaunan dan kewangan, pengurusan projek, pengurusan risiko perniagaan antarabangsa, pengurusan operasi global, komunikasi antara budaya dalam persekitaran yang pelbagai budaya, dan analisis pelanggan dan pasaran profesional.


Struktur pengajian

Kajian-kajian ini boleh diselesaikan dalam masa 1.5 tahun bersama-sama dengan kerja sebagai pembelajaran campuran. Walau bagaimanapun, terdapat pilihan sambungan untuk mereka yang bekerja bersama-sama dengan kajian mereka. Tahap program ini ialah 90 kredit, terdiri daripada kajian profesional (55 kredit), kajian pilihan bebas (5 kredit) dan tesis tuan (30 kredit).

Kajian profesional memberi anda topik-topik yang lebih maju dari bidang pengurusan perniagaan antarabangsa yang luas. Kajian ini termasuk tema seperti strategi dan perubahan, cabaran kepimpinan global, pengurusan perakaunan dan kewangan, pengurusan projek, pengurusan risiko perniagaan antarabangsa, pengurusan operasi global, komunikasi antara budaya dalam persekitaran yang pelbagai budaya, dan analisis pelanggan dan pasaran yang profesional.

Kajian termasuk juga 5 kredit kursus penyelidikan dan amalan akademik. Kursus ini dan kerja seminar biasa akan menyokong penyediaan tesis Master anda.

Projek terakhir

Tesis sarjana adalah kerja pembangunan praktikal dengan sambungan antarabangsa, yang disediakan dengan menggunakan kaedah penyelidikan saintifik. Penulisan tesis akhir disokong oleh seminar di mana anda mempunyai peluang untuk melaporkan kemajuan kerja anda dan mendapatkan maklum balas.

Sebagai pemohon, anda mesti mempunyai rancangan yang layak untuk cadangan tesis Master yang diserahkan pada masa permohonan.


Pengasingan

Peserta - dengan pelbagai latar belakang budaya - membawa rasa yang benar-benar pelbagai budaya ke peringkat. Penggunaan kandungan pembelajaran berlaku di persekitaran pelajar dan oleh itu konteks global.


Peluang kerjaya

Selepas tamat pengajian, anda akan layak untuk memimpin jawatan dalam perdagangan dan perdagangan antarabangsa dalam persekitaran pelbagai budaya. Bekas lulusan program ini sebagai contoh sebagai pakar dan perunding serta pengurus dan penyelaras projek dalam syarikat dan organisasi baik di Finland dan di luar negeri.

Ijazah ini memberikan kelayakan untuk pelantikan awam di mana ijazah Sarjana diperlukan.


Peluang belajar pasca siswazah

Sijil ijazah sarjana TAMK menawarkan anda kemungkinan untuk memohon pengajian kedoktoran di universiti lain mengikut dasar kemasukan mereka.


Yuran pengajian dan biasiswa

Yuran pengajian untuk program ini adalah € 10800 setiap tahun akademik untuk pelajar bukan EU / EEA dengan sistem biasiswa untuk pelajar yang membayar yuran.

Anda tidak perlu membayar yuran jika anda:

  • warganegara EU / EEA
  • bersamaan dengan warga EU / EEA (iaitu warganegara Switzerland)
  • sudah bermastautin di Finland (tetap A atau tetap tinggal P / P-EU permit), atau mempunyai Kad Biru EU dikeluarkan di Finland. Permit kediaman yang dikecualikan mestilah sah apabila anda memohon pengajian dan sekurang-kurangnya sehingga 1 Ogos iaitu apabila kajian bermula dengan betul. Sila ambil perhatian bahawa permit kediaman di negara EU / EEA lain tidak mengecualikan anda dari yuran pengajian.


Beasiswa

  • -1 500 € Kurikulum Early Bird, jika seluruh tahun dibayar dalam satu ansuran pada 31 Mei
  • Anugerah Akademik - biasiswa 25% - 50% untuk tahun kedua berdasarkan kredit yang diperolehi

Pelajar yang menamatkan pengajian boleh mendapat kelayakan Akademik Kecemerlangan - biasiswa atas pelbagai sebab: kerja tesis yang luar biasa, kejayaan dalam penempatan praktikal atau kerja projek. Biasiswa ini ditadbir dan dianugerahkan oleh TAMK R

Pelajar juga boleh ditaja oleh sama ada keluarga atau organisasi / syarikat. TAMK sedang merundingkan tajaan syarikat untuk pelajar masa depan.

Program diajar dalam:
English
Tampere University Of Applied Sciences

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Tampere University Of Applied Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini November 5, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
18 
Sepenuh masa
Price
10,800 EUR
setiap tahun akademik untuk pelajar bukan EU / EEA.
Deadline
Permintaan Maklumat
3 pm Finnish time
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
End Date
Jan 31, 2021
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
3 pm Finnish time

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
3 pm Finnish time
End Date
Jan 31, 2021