Program Ijazah Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan

Umum

Penerangan Program

Menjadi pemimpin abad ke 21 dalam pendidikan

Ketahui keperluan penting tentang orang terkemuka dan perniagaan dalam konteks pendidikan antarabangsa. Program Ijazah Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan adalah program pembelajaran jarak jauh yang unik. Ia dianjurkan terutamanya dalam talian dengan tiga minggu intensif tetapi bersifat interaktif dan menyeronokkan intensif di Finland.

Ijazah Sarjana Sarjana ini memerlukan pengalaman selama 3 tahun selepas Sarjana Muda.

Program ini memberi tumpuan kepada kemahiran dan konsep terkini kepimpinan pendidikan antarabangsa. Anda akan mengembangkan kecekapan yang diperlukan untuk mengetuai perubahan manusia dan teknologi yang dihadapi oleh institusi pendidikan. Anda akan mendapat gambaran yang mendalam mengenai sistem pendidikan Finland yang berjaya untuk memindahkan amalan terbaik ke persekitaran anda. Anda juga akan memperoleh alat dan teori praktikal mengenai motivasi dan memimpin diri anda dan pendidik lain dengan berkesan dan beretika.

Dengan ijazah sarjana ini, anda akan mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mengembangkan diri anda menjadi pemimpin pendidikan masa depan yang inovatif, agen perubahan dan pembuat dasar. Program ijazah ini memberikan anda pengetahuan dan kemahiran untuk bekerja di institusi pendidikan awam atau swasta yang kompleks dan pelbagai, pengurusan HR, jawatan kerajaan atau NGO.


Objektif kajian

 • Ketahui kecekapan yang diperlukan untuk mengetuai perubahan manusia dan teknologi yang dihadapi oleh institusi pendidikan.
 • Dapatkan kenalan peribadi langsung dan lebih mendalam tentang sistem pendidikan Finland yang berjaya untuk memindahkan amalan terbaik ke persekitaran anda.
 • Belajar alat dan teori praktikal tentang motivasi dan memimpin diri anda dan pendidik lain dengan berkesan dan beretika.
 • Mendapat manfaat daripada pendekatan pembelajaran otentik kami, di mana semua kursus dirancang untuk membantu anda dengan tugas pembangunan anda sendiri, tesis Master anda.
 • Menjadi ejen perubahan dalam rangkaian yang akan membuat perbezaan.

Ijazah Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan adalah ijazah pendidikan tinggi profesional. Program ini memberi tumpuan kepada kemahiran dan konsep terkini kepimpinan pendidikan antarabangsa. Ia membolehkan graduan mengubah dan memperbaharui dasar dan amalan pendidikan di negara mereka sendiri dalam tetapan antarabangsa. Ijazah ini memberi tumpuan kepada kepimpinan dan pengurusan dengan pengkhususan menggunakan kemahiran kepimpinan kontemporari dalam konteks pendidikan.

Ijazah itu mematuhi kriteria yang ditetapkan oleh sistem ijazah kebangsaan Finland serta dengan rangka kerja Eropah untuk darjah dan kompetensi. Ijazah ini memberikan kelayakan untuk pelantikan awam di mana ijazah Sarjana diperlukan.

Sebagai pemohon, anda mesti mempunyai rancangan yang layak untuk cadangan tesis Master yang diserahkan pada masa permohonan.


Kandungan kajian

Ini adalah satu-satunya pengajian sepenuh masa atau separuh masa Sarjana Sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan berdasarkan pembelajaran asli sebenar untuk pelbagai konteks pendidikan yang berbeza. Peserta akan belajar daripada menganalisis dan membincangkan kes-kes sebenar dan masalah kehidupan sebenar. Program ini telah direka dengan teori pembelajaran yang paling kontemporari, yang membolehkan para peserta menerapkan pengetahuan untuk konteks tertentu dan mencapai pengalaman pelajar yang positif. Kami mahukan pembelajaran dan pembelajaran dalam program ini menjadi pengalaman yang menyeronokkan dan bermanfaat yang akan menghasilkan hasil yang berkekalan jangka panjang.

Ini adalah 90 program kredit ECTS dengan penekanan kepada kajian yang diperlukan untuk membangun dan mengurus program pendidikan, institusi atau organisasi dalam sektor awam atau swasta. Masa kajian yang dianggarkan adalah 1.5 tahun dengan pilihan perpanjangan bagi mereka yang bekerja bersama-sama dengan kajian mereka. Projek tesis Master (30 kredit) termasuk seminar penyelidikan dan disokong oleh kajian metodologi.


Struktur pengajian

Program ini terdiri daripada 3 minggu intensif wajib di Finland dan fasa pembelajaran jarak jauh individu dan fleksibel seperti berikut:

 • Minggu 1 intensif di Finland
 • Minggu 2 intensif di Finland
 • Minggu 3 intensif di Finland

Pertemuan bersemuka keempat di Finland adalah pilihan semasa bahagian terakhir kajian. Bahagian utama kajian ini dijalankan bersama dalam talian.

Semasa semester pertama dan kedua, anda akan mempelajari keperluan tahap Guru mengenai orang terkemuka, perubahan utama dan perniagaan dan pengurusan kewangan. Anda juga akan mempertimbangkan dan merenungkan pelbagai teori pembelajaran dan bagaimana pandangan anda sendiri mengenai pembelajaran dan penilaian mempengaruhi keputusan kepimpinan anda. Anda akan mengkaji isu kepimpinan dalam reka bentuk dan pelaksanaan kurikulum. Kesan teknologi pendidikan dan kemampuan, peluang dan cabaran yang disediakannya juga akan diperiksa. Kajian-kajian ini akan selesai dengan kerjasama rakan-rakan pelajar anda, semasa minggu-minggu bersemuka intensif dan ketika sedang bekerja secara online dengan TAMK fasilitator TAMK . Anda akan merancang dan seterusnya memperbaiki topik dan objektif tugas pembangunan anda dan mempelajari asas-asas penyelidikan akademik. Anda akan meneliti topik anda secara teori dan menjelaskan objektif dan garis masa tugas pembangunan anda (tesis Sarjana) yang idealnya akan dilakukan dalam institusi pendidikan anda sendiri.

Semasa semester ketiga (dan keempat), anda akan mengusahakan projek pembangunan anda dan berpotensi melaksanakan perubahan dalam persekitaran anda menggunakan pelajaran yang dipelajari dari program Sarjana. Anda akan memperdalam pemahaman anda tentang pengurusan perubahan yang berjaya dengan mempelajari lebih lanjut mengenai komunikasi, pengurusan konflik dan pengurusan kepelbagaian. Anda akan mempertimbangkan persekitaran yang lebih luas di mana pendidikan berlaku dan kesan terhadap dasar pendidikan dan akan meneliti trend yang muncul dalam pendidikan. Kaedah penyelidikan akademik akan membantu anda menjalankan penyelidikan empirikal yang berkualiti tinggi. Dalam semester kelima, anda akan memuktamadkan dan melaporkan hasil tesis anda.

Projek terakhir

Sebagai pemohon, anda mesti mempunyai rancangan yang layak untuk cadangan tesis Master yang diserahkan pada masa permohonan. Tujuan entiti ini adalah untuk memperbaiki tugas pembangunan praktikal awal ke dalam tesis akhir yang berdisiplin berdasarkan peraturan akademik. Penulisan tesis akhir disokong oleh seminar di mana anda mempunyai peluang untuk melaporkan kemajuan kerja anda dan mendapatkan maklum balas.


Pengasingan

Para peserta, dengan pelbagai latar belakang budaya dan terletak di negara-negara yang berbeza, membawa aspek yang benar-benar antarabangsa ke peringkat. Penggunaan kandungan pembelajaran berlaku di persekitaran pelajar dan oleh itu dalam konteks global.


Peluang kerjaya

Graduan berkelayakan untuk memimpin jawatan dalam bidang pendidikan dalam persekitaran pelbagai budaya. Dianggarkan bahawa graduan memperoleh kedudukan kepimpinan dalam institusi pendidikan di kalangan orang awam dan sektor swasta. Ijazah ini menyediakan graduan dengan kebolehan dan kemahiran untuk bekerja di organisasi kerajaan, Kementerian Pendidikan dan NGO global.


Peluang belajar pasca siswazah

Sijil ijazah sarjana TAMK menawarkan anda kemungkinan untuk memohon pengajian kedoktoran di universiti lain mengikut dasar kemasukan mereka.


Yuran pengajian dan biasiswa

Yuran pengajian untuk program ini adalah € 10800 setiap tahun akademik untuk pelajar bukan EU / EEA dengan sistem biasiswa untuk pelajar yang membayar yuran.

Anda tidak perlu membayar yuran jika anda:

 • warganegara EU / EEA
 • bersamaan dengan warga EU / EEA (iaitu warganegara Switzerland)
 • sudah bermastautin di Finland (tetap A atau tetap tinggal P / P-EU permit), atau mempunyai Kad Biru EU dikeluarkan di Finland. Permit kediaman yang dikecualikan mestilah sah apabila anda memohon pengajian dan sekurang-kurangnya sehingga 1 Ogos iaitu apabila kajian bermula dengan betul. Sila ambil perhatian bahawa permit kediaman di negara EU / EEA lain tidak mengecualikan anda dari yuran pengajian.


Beasiswa

 • -1 500 € Kurikulum Early Bird, jika seluruh tahun dibayar dalam satu ansuran pada 31 Mei
 • Anugerah Akademik - biasiswa 25% - 50% untuk tahun kedua berdasarkan kredit yang diperolehi

Pelajar yang menamatkan pengajian boleh mendapat kelayakan Akademik Kecemerlangan - biasiswa atas pelbagai sebab: kerja tesis yang luar biasa, kejayaan dalam penempatan praktikal atau kerja projek. Biasiswa ini ditadbir dan dianugerahkan oleh TAMK R

Pelajar juga boleh ditaja oleh sama ada keluarga atau organisasi / syarikat. TAMK sedang merundingkan tajaan syarikat untuk pelajar masa depan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Baca lebih lanjut

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Baca Ringkas