Read the Official Description

Mengenai Universiti Sun Yat-sen

Universiti Sun Yat-sen, yang pada asalnya dikenali sebagai Universiti Guangdong, ditubuhkan pada tahun 1924 oleh Dr. Sun Yat-sen (juga dikenali sebagai Sun Zhongshan), pemimpin revolusi demokratik yang hebat pada abad ke-20. Universiti ini terletak di Wilayah Guangdong, sebuah kawasan yang bersebelahan dengan Hong Kong dan Macau, yang berada di barisan hadapan pembaharuan dan pembukaan China.

Sebagai salah satu universiti terkemuka di Republik Rakyat China, Universiti Sun Yat-sen adalah universiti pelbagai disiplin yang komprehensif, termasuk kemanusiaan, sains sosial, sains semula jadi, sains teknikal, sains perubatan, farmakologi, dan sains pengurusan.

Universiti juga berjaya membina kerjasama antarabangsa dan bertukar hubungan dengan banyak universiti terkemuka di dunia. Menurut Ranking Pendidikan Universiti Times Higher Education 2010-2011, Universiti Sun Yat-sen menduduki tempat teratas dalam 200 teratas di dunia.

Mengenai Sekolah Perniagaan Sun Yat-sen

Ditubuhkan pada tahun 1985, Sekolah Perniagaan Sun Yat-sen ( SYSBS ) dimulakan untuk menawarkan pelbagai program ijazah perniagaan. SYSBS dianggap sebagai institusi pendidikan perniagaan terkemuka, dengan kedua-dua tanda kualiti "211" dan "985", dan merupakan salah satu daripada empat institusi berprestij di seluruh China yang dianugerahkan Disiplin Utama Kebangsaan Pentadbiran Perniagaan dan Disiplin Kebangsaan untuk Sains Pengurusan . Pada tahun 2012, MOE China melantik SYSBS sebagai salah satu daripada lima belas sekolah perintis.

Sekolah ini dibahagikan kepada enam jabatan iaitu pentadbiran perniagaan, perakaunan, pemasaran, kewangan dan pelaburan, hospitaliti dan pengurusan perkhidmatan, dan sains pengurusan, dengan jumlah gabungan 109 ahli fakulti sepenuh masa, 46 profesor, 50 profesor bersekutu, dan 13 pembantu profesor. SYSBS kini menawarkan ijazah sarjana muda dalam pentadbiran perniagaan dan sains pengurusan, ijazah sarjana akademik dalam perniagaan dan pengurusan, ijazah sarjana profesional (MBA, EMBA, MPAcc, MF, MAud, dll), dan ijazah kedoktoran dalam perniagaan dan pengurusan.

Misi

Untuk memperkayakan pelajar kami dengan menyediakan persekitaran pembelajaran yang pesat dan mengintegrasikan kebijaksanaan pengurusan Cina dan Barat, berasaskan integriti, inovasi dan tanggungjawab sosial.

Visi

Untuk membangunkan pemimpin yang berprinsip dan berbakat - menjadi Akademi Ketenteraan Whampoa China dalam perniagaan.

Pentauliahan dan Kedudukan Antarabangsa:

 1. SYSBS Memperoleh Akreditasi Perniagaan AACSB Berprestij pada tahun 2013
 2. Kedudukan oleh Pengusaha Dunia: China atas 3 untuk "program MBA yang paling berpengaruh" untuk tahun 2011.
 3. Program EMBA Capai ke-11 pada Peringkat FT 2012
 4. Teratas Tiga Senarai MBA Paling Berpengaruh China pada tahun 2012
 5. Mencapai ke-58 dalam kedudukan Financial Times (FT) kelapan dalam peringkat pengurusan dan ke-7 dari segi Pekerjaan pada tahun 2012
 6. Menerima sijil rasmi akreditasi EQUIS pada 14 Jun 2011, yang meliputi semua program MBA.
 7. Menerima sijil rasmi akreditasi AMBA pada 23 Februari 2010, yang meliputi semua program MBA.
 8. Mencapai TOP 100 dalam The Economist dalam ranking MBA Global sepenuh masa pada 2016-2017.

Tarikh dan Maklumat Program Tempoh permohonan program IMBA:

Dari pertengahan Mac hingga 5 Mei setiap tahun; Paruh waktu IMBA: Program MBA bahasa Inggeris selama 3 tahun bermula pada setiap bulan September. Kehadiran untuk tahun pertama diperlukan dari hari Khamis hingga Ahad (hanya 4 hari) / bulan; Kehadiran untuk tahun kedua dan ketiga adalah setiap hujung minggu.

Ganjaran "Sarjana Pentadbiran Perniagaan" selepas mendapat kredit penuh dan melepasi pertahanan kertas akhir.

Kriteria Kelayakan untuk Kemasukan

• Ijazah Sarjana Muda atau ke atas dari universiti yang diiktiraf. • Markah GRE / GMAT / TOFEL / IELTS yang diterima dalam tempoh kesahihan adalah pilihan. • Sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja profesional atau sepenuh masa sebelum kemasukan dipilih. • Wajah ke Wajah atau temu duga dalam talian diperlukan. • Lebih dua surat rujukan daripada profesor bersekutu atau profesor atau penyelia profesional. • Umur: di bawah 45, Sihat

Dokumen yang akan dihantar ke sekolah:

Dokumen-dokumen ini dengan DUA salinan diperlukan-Salinan Cakera atau Salin Diimbas diterima.

 1. Permohonan dan borang permohonan dalam talian: Sila lengkapkan prosedur permohonan dalam talian (http://www.studyinsysu.com) sebelum anda menyerahkan bahan permohonan kertas. Aplikasi dalam talian yang belum selesai tidak akan diterima. Selepas selesai permohonan dalam talian, sila cetak borang permohonan, tandatangan nama anda dan hantar ke Business School, SYSU dengan bahan permohonan lain.
 2. Transkrip Bacaan;
 3. Sijil Ijazah Sarjana Muda;
 4. Salinan Pasport;
 5. Copy visa China; (jika anda mempunyai)
 6. Dua surat cadangan dari profesor atau profesor bersekutu (atau dari pegawai atasan anda)
 7. Meneruskan;

Sila hantar dokumen permohonan anda untuk alamat di bawah:

Ms.Annie DING
E-mel: dingjie3@mail.sysu.edu.cn
Tel: 86 20 84115584 Faks: 86 20 84112501
Pejabat Kemasukan MBA, Business School, Sun Yat-sen University Alamat: S135 (Pejabat), Perniagaan
Sekolah, Universiti Sun Yat-sen, 135 Xin Gang Xi Road, Guangzhou, PR China, 510275

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by Business School, Sun Yat-sen University »

Last updated June 19, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
180,000 CNY
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date