Perniagaan Antarabangsa MBA

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Oleh kerana COVID-19, semua kuliah di IUBH University of Applied Sciences akan berlaku di bilik darjah maya sehingga diberitahu kelak. Kami berhasrat untuk memastikan bahawa keadaan khas semasa tidak akan menyebabkan pelajar kurang bernasib baik semasa belajar.

Pintu anda ke dunia perniagaan

Program MBA kami adalah titik permulaan yang ideal untuk langkah seterusnya di laluan profesional anda - kerjaya sebagai pengurus yang berjaya.

Program ini melayakkan anda dalam bidang administrasi perniagaan, manajemen korporat, pemasaran, keuangan, dan kepemimpinan untuk menuntut kegiatan di manajemen menengah hingga atas di banyak industri dan bidang khusus. Dan orientasi antarabangsa menjadikan anda sesuai untuk pasaran pekerjaan global.

Fakta & Angka

Ijazah: Model kajian: Tempoh:
Sarjana Seni (MA) di kampus 2 semester (sepenuh masa)
Pengambilan: Tuisyen Kemasukan
Bad Honnef: Mac, September
Berlin: April, Oktober
dari 7,290 EUR setiap semester Ijazah Sarjana Muda, pengalaman profesional,
bukti kemahiran bahasa Inggeris

Apa yang pelajar katakan tentang IUBH

Apa yang pelajar katakan tentang IUBH | MBA International Business dari IUBH di Vimeo.

Apa yang akan anda pelajari daripada kami

MBA memberikan pengetahuan pakar dan pengurusan umum kepada anda dan akan membantu anda mengembangkan kemahiran peramal individu anda:

 • Anda akan memperdalam pengetahuan anda dalam bidang pengurusan perniagaan dan kepimpinan melalui modul akademik dan berorientasikan amalan.
 • Anda akan secara aktif bekerja dengan kemahiran lembut anda seperti kemahiran komunikasi dan kesedaran antara budaya.
 • Anda akan belajar mengenai strategi korporat dan bagaimana untuk mengukur kejayaan mereka.
 • Anda akan belajar memimpin kakitangan dan mengiringinya melalui proses perubahan.

Kursus pengajian sepintas lalu

Semester 1

 • Kepimpinan
 • Inovasi dan Keusahawanan
 • Pemasaran Antarabangsa
 • Pengukuran dan Pengurusan Prestasi
 • Kewangan korporat
 • Ekonomi Pengurusan

Semester ke-2

 • Pengurusan strategik
 • Pengurusan perubahan
 • Mengurus Ekonomi Global
 • Projek Capstone

129847_2_women_laptop_smiling.jpeg

Di mana anda akan belajar

Anda boleh meneruskan ijazah MBA di dua kampus Jerman di Bad Honnef dan Berlin.

Kemungkinan Kerjaya

Pengurus Pembangunan Perniagaan

Pada masa-masa perubahan, sebagai Pengurus Pembangunan Perniagaan, anda perlu merasakan perubahan dan trend. Anda menganalisis perkembangan dan pasaran dan membangunkan produk dan idea perniagaan baru berdasarkan asas ini. Di samping itu, anda akan membawa pengetahuan yang kukuh dalam bidang kewangan, ekonomi, dan undang-undang ke tempat yang betul.

Perunding

Sebagai Perunding, anda akan berunding dengan pelbagai perniagaan. Perundingan ini boleh dilakukan pada pengurusan umum perniagaan atau bagaimana untuk melalui proses perubahan. Anda dikehendaki menyesuaikan konsep perundingan asas anda kepada keperluan individu dan tugasan pelanggan anda tanpa mengabaikan majikan anda - perundingan - sasaran.

Pengurus Jenama Kanan

Sebagai Pengurus Jenama, tugas anda adalah mengembangkan, menempatkan, dan mengkoordinasikan secara strategik jenama atau imej syarikat dengan tujuan menjadikannya sangat dikenali dan membezakannya dari syarikat lain. Sebagai sebahagian daripada ini, tanggungjawab anda merangkumi perancangan strategi produk silang menggunakan komunikasi luaran yang berkesan. Sebagai Pengurus Jenama, anda juga merancang kempen media lintas saluran yang inovatif yang dilaksanakan, dianalisis, dan dioptimumkan secara nasional dan antarabangsa.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Baca lebih lanjut

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Baca Ringkas
Bad Honnef , Berlin , Munich + 2 Lagi Kurang