Pentadbiran Perniagaan MBA

Umum

Penerangan Program

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah ijazah pengurusan pasca siswazah yang paling diingini dan diiktiraf di peringkat antarabangsa. The Nottingham Business School MBA direka untuk menyediakan anda untuk menangani pelbagai cabaran yang wujud dalam organisasi pengurusan supaya anda dapat melihat kesalinghubungan tindakan anda. Anda akan memperoleh pengetahuan yang diperlukan oleh pengurus kanan di peringkat pengurusan strategik untuk membolehkan anda membantu organisasi anda membangun dan mencapai objektif strategik mereka.

Oleh kerana persekitaran global menjadi semakin tidak menentu, permintaan para pengurus berpengalaman dan berpendidikan semakin meningkat. Kerumitan persekitaran luaran dan kompleks, organisasi yang sering dipisahkan memerlukan pengurus yang lebih bijak, berpengetahuan dan berpengetahuan untuk menangani dunia perniagaan dan pengurusan dunia yang tidak dapat diramalkan.

Dihantar dalam persekitaran pembelajaran bertaraf dunia oleh ahli akademik dan pemimpin perniagaan yang terkenal di peringkat antarabangsa, MBA mengintegrasikan teori dan amalan untuk membawa anda pengalaman bersungguh-sungguh untuk mengukuhkan pengetahuan pengurusan anda, keupayaan kepimpinan dan pemahaman tentang perniagaan global.

Dengan melengkapkan MBA Nottingham Business School, anda akan menyertai kumpulan pengurusan elit dalam pasaran pekerjaan, yang menonjol dari persaingan.

Apa yang akan anda dapatkan dari tahap ini?

 • Anda akan melengkapkan dua projek pengalaman tangan; satu di UK dan yang lain di peringkat antarabangsa.
 • Kami akan membantu anda untuk membangunkan wawasan, keupayaan dan kemahiran untuk mencipta dan mengekalkan amalan perniagaan yang bertanggungjawab, efisien, serta membangunkan fikiran yang mantap, mempromosikan kepimpinan yang bertanggungjawab dan mempengaruhi budaya organisasi.
 • Kami menawarkan Pathway diperibadikan, dengan kebebasan untuk mengkhususkan diri dalam bidang yang paling menarik minat anda, untuk membentuk kemahiran dan pengalaman anda di sekitar kerjaya yang anda mahukan.
 • Berkembang dengan Program Pembangunan Peribadi, Profesional dan Kepimpinan kami.
 • Membangunkan kemahiran pengurusan global dan melibatkan diri dalam suasana yang pelbagai budaya, dengan komuniti kakitangan dan pelajar dinamik dari seluruh dunia.
 • MBA diakreditasi oleh Kelayakan Pengurusan Institut Bertauliah (CMI) Peringkat 7 dalam Pengurusan dan Kepimpinan. Perkongsian kami dengan CMI bermakna anda akan menikmati keahlian pelajar percuma sepanjang tempoh kursus anda, dan untuk tahun pertama selepas tamat pengajian.
 • Kami adalah universiti moden peringkat tertinggi untuk kursus perniagaan dan pengurusan di Panduan Universiti Lengkap 2019.

Nottingham Business School adalah di 1% sekolah perniagaan di seluruh dunia untuk mempunyai akreditasi EQUIS dan AACSB.

Apa yang akan anda pelajari

Di Nottingham Business School, anda boleh membuat pengalaman pembelajaran peribadi, memberikan anda gelaran MBA yang unik yang melengkapkan anda dengan kemahiran yang anda perlukan, untuk kerjaya yang anda mahukan.

Modul

Semester Satu

 • Kepimpinan Bertanggungjawab dan Mampan
 • Organisasi Pengurusan
 • Menguruskan Pemasaran
 • Menguruskan Orang dan Organisasi
 • Menguruskan Kewangan

Semester Dua

 • Modul elektif (lihat di bawah)
 • Pembaharuan dan Transformasi Strategik
 • Perubahan Strategik dan Perundingan

Semester Tiga

 • Projek Perundingan Antarabangsa
 • Kaedah Penyelidikan Perniagaan dan Analisis Data
 • Penempatan kerja berbayar (laluan dua tahun sahaja)
 • Projek Penyelidikan Perniagaan

Sepanjang tahun anda akan mempelajari Program Pembangunan Peribadi, Profesional dan Kepimpinan dan jika anda melengkapkan pilihan dua tahun, anda juga akan melengkapkan modul Diploma Penempatan dalam Modul Pengalaman Perindustrian.

Anda boleh memilih satu modul elektif dari senarai di bawah:

 • Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa
 • Menerapkan Kreativiti dan Inovasi
 • Pemodelan Kewangan
 • Operasi Strategik
 • Penilaian Produk Pelaburan
 • Tadbir Urus Korporat dan Akauntabiliti
 • Pengurusan Penjenamaan dan Penjenamaan Korporat
 • Pengurusan Pemasaran Digital

Kaedah Penilaian

Satu bahagian penting dalam proses pembelajaran MBA adalah penilaian rasmi. Salah satu fungsi penilaian ialah pengukuran perkembangan anda tetapi kemahiran atendan lain dikembangkan semasa proses. Kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam penilaian juga kemahiran yang anda perlukan di tempat kerja seperti konseptualisasi, analisis, argumen berasaskan bukti, komunikasi yang efektif, pemprosesan maklumat, bekerja dalam batas masa yang ditetapkan.

Projek Perundingan

Ciri unik Nottingham Business School MBA adalah peluang untuk melatih kemahiran anda semasa dua projek perundingan perniagaan. Yang pertama, sebahagian daripada modul Perubahan Strategik dan Perundingan anda, adalah projek pasukan untuk perniagaan UK. Yang kedua adalah dalam konteks antarabangsa, memberikan anda kesempatan untuk mengantarabangsakan pengalaman anda dan mengembangkan pemikiran perniagaan global anda sambil mengatasi cabaran-cabaran dunia yang menarik dengan kesan kritis terhadap prestasi organisasi.

Projek Perundingan Pasukan di UK

Anda akan mengambil pendekatan integratif dan kritikal, di lokasi UK, untuk memakai perspektif dan disiplin yang dibahas semasa kursus, dan mengalami perspektif pengurusan strategik.

Anda juga akan melengkapkan laporan perundingan dan memberikan pembentangan lembaga eksekutif rasmi. Projek telah siap untuk syarikat seperti 3M, Boots, The Red Cross, Experian, CISCO, dan British Telecom

Pengalaman Perundingan Antarabangsa

Modul ini memuncak dalam lawatan belajar antarabangsa, termasuk menghadiri bengkel yang dihoskan oleh salah satu rakan antarabangsa kami yang berprestij, meneruskan lawatan syarikat, dan menyampaikan kepada organisasi pelanggan anda.

Peluang Penempatan

Anda boleh memilih untuk menambah penempatan kerja setahun, menjadikan MBA kursus dua tahun. Ini cara yang bagus untuk meletakkan pembelajaran anda menjadi amalan dan pengalaman pengalaman dunia yang meningkatkan karier. Pada setiap peringkat, MBA kami dimaklumkan oleh keperluan komuniti perniagaan global, berkat 600 sambungan dengan organisasi progresif dan proaktif di seluruh dunia. Wawasan, kepakaran dan peluang penempatan mereka memberikan semua bantuan untuk memastikan graduan kami menjalin kerjaya yang luar biasa di seluruh dunia.

Tahun penempatan anda akan bertahan sehingga 48 minggu (minimum 36 minggu). Jika anda tidak dapat mengambil penempatan tahun penuh tetapi telah menyelesaikan sekurang-kurangnya 36 minggu, anda layak mendapat Diploma Penempatan Pengalaman Perindustrian. Jika anda membuat penempatan, anda mesti mengambil Projek Penyelidikan Perniagaan dalam Semester Tiga

Bagaimana anda diajar

Cara kita mengajar

Kami telah membangunkan kitaran pembelajaran berasaskan teori, amalan, pengalaman dan pemerhatian, dan refleksi dan peningkatan. Jadi, anda bukan sahaja akan diajar strategi terbaru tetapi juga memberi setiap peluang untuk meletakkan pembelajaran anda dalam tindakan dalam tetapan perniagaan yang sebenar. Kami menstrukturkan kursus kami untuk menggalakkan pembelajaran yang membina, belajar sendiri, pemikiran kritikal dan kerja berpasukan. Anda akan menghabiskan banyak masa anda dalam bengkel dan tutorial kumpulan kecil, membincangkan dan menganalisis pengalaman anda tentang amalan dan tingkah laku perniagaan.

Pemperibadian

Kami tahu pelajar pasca siswazah kami adalah kumpulan yang pelbagai, dengan tahap pengetahuan akademik yang berbeza dalam bidang pengajian mereka yang dipilih, latar belakang budaya dan pendidikan yang berbeza, dan tahap kemahiran dan kecekapan peribadi dan profesional. Motivasi untuk menjalankan kajian pasca siswazah berbeza-beza, tetapi dua motivator utama, menurut Suruhanjaya Pengalaman Berpengalaman Siswazah (2017), kelihatan dikelompokkan dalam dua tema utama; 'perkembangan kerjaya dan prospek pekerjaan' dan 'minat peribadi'.

Di NBS kami berusaha memastikan kedua-dua faktor motivasi ini dipupuk dan oleh itu disokong. Pelajar kami digalakkan untuk mengamalkan dan mengembangkan kemahiran dan kecekapan yang diperlukan untuk secara kritis mencerminkan pembelajaran mereka, dan keupayaan mereka untuk menerapkan pembelajaran ini kepada pengajian mereka dan isu-isu rumit dunia sebenar di tempat kerja. Melalui satu siri kurikulum dan inisiatif ekstra kurikulum, diperkukuh oleh sokongan mentor akademik yang disesuaikan, NBS menyediakan semua pelajar pascasiswazah kami dengan keupayaan untuk mengambil bahagian dalam pelbagai aktiviti, projek, acara dan pengalaman yang mencabar dan unik untuk membolehkan pelajar kami berjaya persekitaran global yang kompetitif dan dinamik.

Kajian dan sokongan

Kaedah pengajaran dan pembelajaran berpusat di sekitar bengkel interaktif yang sangat berpartisipasi dan akan menggunakan kajian kes, perbincangan, simulasi perniagaan dan aktiviti kumpulan.

Interaktiviti adalah kunci pengajaran kami dan kami komited untuk menyediakan kursus yang mengamalkan kaedah pengajaran yang sesuai dengan kohort pelajar dan modul khusus.

Kami memastikan sokongan dan bimbingan disediakan, terutamanya semasa peringkat awal kursus dan tempoh penilaian, untuk membantu anda menjadi selesa dengan beroperasi dalam persekitaran pembelajaran berpusatkan pelajar.

Induksi

Semua kursus kami bermula dengan program pembangunan komprehensif yang akan membantu anda mempersiapkan pembelajaran anda dan membangunkan kemahiran akademik dan pemindahan utama. Ciri utama adalah kursus pembinaan kediaman pendek, biasanya di Daerah Peak.

Anda juga akan mempunyai peluang untuk bertemu dengan ahli pasukan pengajar dan pelajar pascasiswazah yang lain, menerima maklumat program terperinci, dan mendapatkan sokongan dan bimbingan yang berharga dari perpustakaan, khidmat kerjaya, pejabat antarabangsa dan Perkhidmatan Sokongan Pelajar.

Sokongan Bahasa Inggeris dalam bahasa sessional

Kelas sokongan Bahasa Inggeris dalam bahasa Inggeris tersedia untuk semua pelajar antarabangsa (bukan EU) yang mengikuti kursus ijazah di NTU . Tiada caj tambahan untuk kelas ini.

Belajar bahasa baru

Di samping kajian anda, anda juga berpeluang mempelajari bahasa baru. Program Bahasa Universiti (ULP) boleh didapati untuk semua pelajar dan memberikan anda pilihan untuk mempelajari bahasa yang sama sekali baru atau meningkatkan kemahiran yang anda miliki.

Pembelajaran bahasa baru boleh:

 • meningkatkan kemahiran komunikasi anda
 • memperkayakan pengalaman anda semasa melancong ke luar negara
 • meningkatkan prospek kerjaya anda.

Kami menawarkan pengalaman lebih banyak berbanding dengan sekolah perniagaan UK lain. Semasa MBA anda, anda akan melengkapkan dua projek perundingan - satu di UK dan satu di peringkat antarabangsa.

Kerjaya dan kebolehpasaran

Di Nottingham Business School, kami memberi tumpuan kepada kebolehpasaran anda dari permulaan ijazah anda. Kami menyediakan anda pengalaman pembelajaran yang menggabungkan teori dan amalan.

Graduan dari kursus ini telah memainkan peranan dalam sektor awam, swasta dan ketiga, menjalankan kedudukan seperti:

 • Pengawal Kewangan
 • Pengurus Komunikasi
 • Pengurus Akaun Kewangan
 • Perunding
 • Pengarah Urusan
 • Pengurus Operasi

97% daripada siswazah kami bekerja atau melanjutkan pengajian dalam masa enam bulan setelah tamat pengajian mereka (tujuan terakhir lepasan dari tinjauan pendidikan tinggi 2016-17).

Pasukan Tenaga Kerja

Kami mempunyai Pasukan Kakitangan yang berdedikasi yang tidak hanya membantu anda semasa anda bersama kami tetapi juga pengijazahan berikut, mereka akan terus menyokong anda dengan menyediakan beberapa perkhidmatan yang akan membantu memulakan kerjaya anda.

Pasukan Kakitangan Tenaga Kerja kami menawarkan pelbagai sokongan dari temu janji satu sama lain dengan perunding yang terlatih kami, untuk mengatur bengkel pengambilan dan bengkel bangunan kemahiran.

Perkhidmatan yang mereka sediakan termasuk:

 • Mencari penempatan, latihan dan sambilan
 • Membantu anda meneruskan pekerjaan sendiri
 • Nasihat untuk mengambil masa jurang dan masa tamat
 • Maklumat dan bantuan untuk mendapatkan sukarela
 • Memberi nasihat mengenai kajian lanjut.

Anda boleh memilih untuk menambah penempatan kerja setahun menjadikan MBA anda kursus dua tahun. ia merupakan cara yang baik untuk meletakkan pembelajaran anda menjadi amalan dan mendapat pengalaman dunia yang berharga untuk meningkatkan kerjaya anda.

NTU menduduki tempat ke-16 keseluruhan dan ke-18 untuk Perniagaan, Pengurusan dan Pemasaran di Guardian League League Tables 2019.

Syarat kemasukan

UK

Anda perlu:

 • ijazah sarjana (2.1 atau ke atas) atau kelayakan profesional atau akademik yang setara
 • satu tempoh pengalaman kerja profesional yang menggabungkan tanggungjawab operasi - minimum tiga tahun, sebaiknya lima
 • dua rujukan akademik atau vokasional.

Dalam keadaan yang luar biasa, pemohon tanpa ijazah akan dipertimbangkan, jika mereka dapat menunjukkan dalam pernyataan peribadi mereka bahawa mereka telah berada dalam kedudukan pengurusan kanan, menguruskan orang dan belanjawan, selama lebih lapan tahun.

Antarabangsa

Anda perlu:

 • ijazah sarjana (2.1 atau ke atas) atau kelayakan profesional atau akademik yang setara
 • satu tempoh pengalaman kerja profesional yang menggabungkan tanggungjawab operasi - minimum tiga tahun, sebaiknya lima
 • dua rujukan akademik atau vokasional.

Keperluan kemasukan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kepada kami bahawa kemahiran bahasa anda cukup kuat untuk kajian akademik yang intensif. Kami biasanya meminta ujian IELTS dan kami menerima beberapa ujian Bahasa Inggeris alternatif.

 • Untuk Sarjana 1 tahun, anda memerlukan keseluruhan gred 6.5 dengan minima 5.5 dalam setiap komponen.
 • Untuk Sarjana 2 tahun, anda memerlukan gred 6.5 keseluruhan dengan minima 6.0 dalam bercakap dan mendengar, dan 5.5 dalam membaca dan menulis.

Cara memohon

Bersedia untuk menyertai kami?

Ikuti langkah mudah ini:

 • Daftar sebagai pemohon baru dan buat akaun menggunakan Portal Pemohon kami - jangan bimbang anda tidak perlu melengkapkan permohonan anda sekaligus, anda boleh kembali kepadanya untuk memastikan butiran anda selamat.
 • Isi dan hantar permohonan anda - pastikan anda menyemak semua maklumat seperti keperluan kemasukan sebelum menghantar.
 • Mengesan kemajuan aplikasi anda - anda boleh melakukan ini dengan log masuk ke Portal Aplikasi.
 • Semak tawaran anda - Selagi anda telah memberikan semua maklumat yang kami perlukan, kami akan mencuba dan membuat keputusan mengenai aplikasi anda dalam tempoh lima hingga sepuluh hari kerja. Bagaimanapun, ini boleh mengambil masa yang lebih lama dan anda harus membenarkan sekurang-kurangnya tiga minggu untuk membuat keputusan.
 • Terima tawaran anda dalam masa empat minggu - Ingatlah bahawa persaingan untuk tempat-tempat yang tinggi, dan jika anda tidak menerima tawaran anda dalam masa empat minggu ia mungkin luput. Selepas lapan minggu, ia akan ditarik balik secara automatik.
 • Memenuhi syarat tawaran anda (jika ada) - Muat naik semua dokumen yang diperlukan untuk memenuhi syarat tawaran anda menggunakan seksyen My Documents Portal Pemohon.

Jangan risau jika anda sedang menunggu keputusan - kami mengesyorkan memohon sekarang, dan kemudian menambahkannya ke Portal Aplikasi anda apabila mereka tiba.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian untuk tahun 2019 belum ditetapkan tetapi di bawah adalah yuran kemasukan September 2018 sebagai panduan:

 • Satu tahun (sepenuh masa): £ 16,500
 • Dua tahun (dengan penempatan) *: £ 17,885 (£ 16,500 pada tahun satu dan £ 1,385 pada tahun kedua)

* Harap maklum bahawa jika anda mempertimbangkan kursus yang berjalan lebih dari satu tahun, yuran pengajian yang dinyatakan adalah untuk tahun pertama pengajian. Yuran kursus untuk tahun kedua mungkin tertakluk kepada ulasan tahunan.

97% daripada siswazah kami bekerja atau melanjutkan pengajian dalam masa enam bulan setelah tamat pengajian mereka (tujuan terakhir lepasan dari tinjauan pendidikan tinggi 2016-17).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nottingham Business School at Nottingham Trent University is an international business school with a rich and vibrant student community. We are EQUIS and AACSB accredited school focused on innovating ... Baca lebih lanjut

Nottingham Business School at Nottingham Trent University is an international business school with a rich and vibrant student community. We are EQUIS and AACSB accredited school focused on innovating business education. We provide a personalised, experiential learning experience full of opportunities that will enhance your career and future prospects. Whether you want to study for a Bachelor’s degree, a Master's, or MBA we have the right course for you and an expert faculty to help meet your needs. Baca Ringkas

Akreditasi

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited