AACSB Accredited

Penn state smeal mba - marketing

Kepekatan pemasaran Penn State Smeal mempunyai satu set kursus yang direka untuk meningkatkan pengetahuan anda tentang tingkah laku pengguna, pembangunan jenama, dan ekuiti, rangka kerja untuk pengurusan dan komunikasi strategik, serta teknologi yang meningkatkan fungsi pemasaran dan proses.

Sorotan Kursus Pemasaran

 • Pembangunan Produk dan Pengurusan Baru: Mengenal pasti peluang perniagaan, memahami keperluan pelanggan yang berpotensi, dan mengembangkan produk baru dari konsep kepada prototaip maya.
 • Tingkah Laku Pengguna: Memperoleh pengetahuan mengenai teori dan konsep dari psikologi, sosiologi, ekonomi, dan disiplin lain yang berguna dalam memahami dan pemasaran kepada pengguna.
 • Pengurusan Jenama: Memeriksa dan memahami proses pembinaan, merekabentuk, mengukur, dan mengekalkan ekuiti jenama.

Sorotan Fakulti Pemasaran

Ahli fakulti Pemasaran Smel yang dihormati di lapangan, dan jabatannya sendiri secara konsisten berada di peringkat 10 di seluruh dunia untuk produktiviti penyelidikan mengikut Universiti Texas di Dallas Research Rankings.

Fakulti Pemasaran Smel yang mengajar dalam Program MBA termasuk:

 • Ralph Oliva: Eksekutif pemasaran lama di Texas Instruments dan bekas pengarah eksekutif Institut Pengajian Pasaran Perniagaan.
 • Meg Meloy: Bekas ahli fakulti di Cornell dengan penyelidikan meneroka bagaimana perasaan mempengaruhi tingkah laku pengguna.
 • Wayne DeSarbo: Perunding penyelidikan pemasaran kepada firma-firma seperti Pfizer, Merck, dan Motorola, dengan kepakaran dalam bidang seperti kedudukan, pilihan pengguna dan segmen pasaran.

DALAM FOKUS: INSTITUT BAGI KAJIAN PASARAN PERNIAGAAN

ISBM adalah pusat penyelidikan yang beribu pejabat di Penn State yang memaparkan rangkaian penyelidik dan firma ahli global yang memberi tumpuan kepada cabaran pemasaran perniagaan ke perniagaan.

Hasil Kerjaya

Para siswazah MBA yang curang yang menumpukan perhatian dalam pemasaran terus berusaha mendapatkan peluang pekerjaan sepenuh masa dengan pelbagai organisasi dari syarikat Fortune 500, untuk permulaan kecil, dan bukan keuntungan. Syarikat-syarikat yang baru-baru ini mengupah graduan MBA Smeal untuk peranan pemasaran termasuk:

 • Amazon.com, Inc.
 • Dell Inc.
 • GE
 • IBM
 • JPMorgan Chase & Co.
 • Procter & Gamble

PENJELASAN SMEAL NEGERI PENN

"Kursus pemasaran MBA My Smeal memberi tumpuan banyak pada cadangan nilai dan bagaimana anda memposisikan produk anda. Benar-benar memahami peminat anda, keperluan mereka, dan bagaimana anda berada di kedudukan yang unik untuk memenuhi keperluan tersebut - pemikiran semacam itu adalah apa yang anda mesti mempunyai untuk berjaya dalam apa jua fungsi produk atau pemasaran. "
-Ezra Nanes '12, Pengarah Kanan, Produk Media Digital, AccuWeather, Inc.

Program diajar dalam:
English
Smeal College of Business, Penn State

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Smeal College of Business, Penn State »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
40,874 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019