AACSB Accredited

Penn State Smeal MBA - Pengurusan Rantaian Bekalan

Penumpuan pengurusan rantaian bekalan Penn State Smile mempunyai satu set kursus yang direka untuk membina kepakaran dalam bidang seperti pengurusan sumber, perolehan, pertukaran dan logistik, dan kerjasama dengan rakan kongsi saluran.

Sorotan Kursus Pengurusan Rantaian Bekalan

 • Perolehan Strategik: Menerangkan penggunaan sumbangan strategi bekalan, e-perolehan, segmentasi bekalan, kerjasama dan pengurusan perhubungan, dan perolehan global untuk membangun dan melaksanakan strategi sumber. Kursus ini memberikan penekanan khusus kepada perancangan strategik dan penggunaan teknologi maklumat.
 • Strategi Pembuatan: Memberi tumpuan kepada memahami hubungan antara pembuatan, inventori, dan keputusan lokasi pada rantaian bekalan pelbagai peringkat yang berfokuskan pelanggan. Menjelaskan bagaimana pilihan strategik seperti teknologi maklumat, lokasi kemudahan, dan penyesuaian massa berkaitan dengan perancangan keputusan seperti peramalan dan perancangan agregat untuk menyokong rangkaian bekalan disegerakkan.
 • Pemenuhan Permintaan: Membangunkan pemahaman tentang kerangka strategik, isu-isu pengurusan, dan amalan terbaik yang berkaitan dengan perancangan dan pelaksanaan proses pemenuhan permintaan. Perhatian khusus diberikan kepada keupayaan, perhubungan dan tuas yang diperlukan untuk memenuhi permintaan permintaan yang responsif, fleksibel dan cekap.

Pengurusan Fakulti Pengurusan Rantaian Bekalan

Fakulti yang mengajar kursus dalam kepelbagaian pengurusan rantaian bekalan adalah sebahagian daripada Rangkaian Bekalan dan Sistem Maklumat Rangkaian Bekas Perniagaan Smeal College of Business. Mereka termasuk:

 • Terry Harrison: Seorang ahli yang berprestij di Institut Penyelidikan Operasi dan Sains Pengurusan (INFORMS), Harrison mempunyai kepakaran dalam pemodelan rantaian bekalan, pengeluaran dan pengedaran besar-besaran dan sistem pengedaran dan pengelolaan sumber asli. Beliau mengetuai inisiatif kemapanan Smeal.
 • Robert Novack: Pengarang bersama dua buah buku-Pengangkutan dan Mewujudkan Nilai Logistik: Tema untuk Masa Depan-Novack mempunyai minat pengajaran dan penyelidikan dalam kuantifikasi nilai logistik dan pengukuran prestasi rantaian bekalan.
 • Steve Tracey: Pengarah eksekutif Pusat Penyelidikan Rantaian Pembekalan di Smeal, Tracey mempunyai hampir 30 tahun pengalaman industri. Sebelum menyertai fakulti Smeal, beliau adalah naib presiden kanan rantaian bekalan global di Standard Textile Company, pengeluar tekstil institusi terbesar di dunia.

DALAM FOKUS: TIDAK. 1 PENDIDIKAN RANTAI BEKALAN

Penn State menawarkan No. 1 program sarjana muda dan siswazah dalam pengurusan rantaian bekalan di negara itu menurut laporan daripada Gartner, Inc. Firma penyelidikan teknologi itu meminta lebih daripada 400 pengamal rantaian bekalan dan ahli akademik untuk menilai pembekal pendidikan rantaian bekalan AS berdasarkan nilai industri, saiz program, dan skop program.

alumni Hasil

Lepasan sarjana MBA yang menumpukan perhatian dalam pengurusan rantaian bekalan sangat dicari oleh syarikat terkemuka. Sebagai contoh, pada semester musim gugur dan musim semi di Penn State, beratus-ratus perekrut mengambil bahagian dalam Smeal Supply Chain Career Fair. Syarikat-syarikat yang baru-baru ini mengupah graduan MBA Smeal untuk peranan rantaian bekalan termasuk:

 • Amazon
 • epal
 • DuPont
 • ExxonMobil
 • Facebook
 • Johnson & Johnson
 • NIKE
 • Procter & Gamble

PENJELASAN SMEAL NEGERI PENN

"Kerjasama kami dengan industri rantaian bekalan mengesahkan bahawa firma memilih untuk mempunyai pendekatan kuantitatif untuk membuat keputusan yang melibatkan risiko dan ketidakpastian yang besar. Pengurus bantuan pemodelan dan analisis membuat keputusan terbaik dengan maklumat yang ada. Walaupun nombor tidak akan menggantikan pengalaman, mereka menyediakan titik permulaan yang baik untuk perbincangan. "
-Saurabh Bansal, Penolong Profesor Pengurusan Rantaian Pembekalan

Program diajar dalam:
English
Smeal College of Business, Penn State

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Smeal College of Business, Penn State »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
40,874 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019