Pengurusan Teknologi MBA

Umum

Penerangan Program

Yang pertama seumpamanya di Kanada, sambilan SFU Beedie, 24-bulan Pengurusan Teknologi (MOT) MBA adalah latihan perniagaan yang ketat yang direka khusus untuk teknologi. Kurikulum dibentuk oleh keperluan sektor teknologi, untuk keperluan sektor teknologi.

Anda akan mendapat pengalaman industri secara langsung dan membina rangkaian pemimpin industri yang mendalam. Pada akhirnya, anda akan belajar cara menggunakan teknologi untuk memacu perniagaan-dan sebaliknya.

Siapakah?

MBA MOT direka untuk profesional industri yang bekerja di bidang sains dan teknologi, dalam bidang fungsional lain dalam syarikat teknologi atau mempunyai pengalaman sebelumnya yang berkaitan.

Format sambilan, yang tersebar lebih 24 bulan, bermakna anda tidak perlu melangkah jauh dari kerjaya anda. Hadiri kelas di pusat bandar Vancouver dua malam seminggu, ditambah pada hujung minggu sekali-sekala.

Apa yang anda akan pelajari

Mengharapkan kurikulum intensif, namun terurus yang direka untuk orang yang memerlukan kerjaya dan jadual sibuk. Dalam program MBA MOT kami, anda akan menggunakan penyelidikan berasaskan pelanggan untuk memaklumkan strategi dan proses pembangunan produk, membangunkan kemahiran projek dan orang-orang, menggunakan analisis kewangan untuk membuat kes perniagaan untuk projek anda, dan banyak lagi.

Di mana ia boleh membawa anda

Sebahagian daripada siswazah MOT MBA kami terus melancarkan usaha mereka sendiri. Orang lain melangkah ke peranan yang lebih maju dalam organisasi semasa mereka. Mereka semua menggunakan teknologi dalam perniagaan dengan cara mereka sendiri.

Jadual

MBA MOT kami adalah sambilan supaya anda boleh terus bekerja semasa anda belajar. Ini bermakna anda boleh mengambil apa yang anda pelajari di bilik darjah hari ini untuk bekerja esok. Anda juga boleh membawa cabaran perniagaan dunia anda ke dalam kelas untuk menerokai pengalaman dan pengetahuan pengajar dan rakan sebaya anda.

Kebanyakan malam dan hujung minggu anda akan bebas supaya anda dapat mengekalkan keseimbangan kerja / kajian / kehidupan anda.

  • 24 bulan, sambilan
  • Kelas petang hari Isnin dan Khamis, serta hujung minggu sekali-sekala
  • Tarikh permulaan bulan September

131331_ScreenShot2020-02-18at1.59.13PM.png

Foto ihsan Simon Fraser University - Beedie School of Business

Lokasi

Di tengah-tengah pusat bandar Vancouver adalah kampus Sekolah Siswazah Segmen SFU Beedie, sebuah bank warisan dipertimbangkan semula sebagai ruang kelas mercu tanda 60,000 kaki persegi, bilik mesyuarat dan ruang belajar.

Ia terletak di tengah-tengah dengan akses mudah ke transit awam, yang membuat perjalanan ke dan dari kelas sangat mudah.

Plus, anda dikelilingi oleh kafe, kedai, dan restoran. Ia kejiranan sebagai semangat.

Syarat Kemasukan

  • Ijazah Sarjana Muda empat tahun dengan purata titik gred kumulatif sekurang-kurangnya 3.33 / 4.33 (B +) berdasarkan 60 kredit terakhir kursus siswazah. Sebilangan kecil pemohon dengan pengalaman kerja yang luas boleh dipertimbangkan tanpa ijazah sarjana muda.
  • Kami memerlukan skor GMAT minimum 550. Kami juga menerima peperiksaan GRE (skor minimum 155 dalam setiap bahagian). Pengecualian GMAT tersedia.
  • Pemohon harus mempunyai pengalaman kerja profesional selama empat tahun setelah menyelesaikan gelar sarjana. Kami memberi keutamaan kepada pemohon yang bekerja dalam syarikat teknologi atau peranan teknologi.
  • Semua pemohon mestilah fasih berbahasa Inggeris. Jika bahasa utama anda bukan bahasa Inggeris, anda mesti menunjukkan arahan bahasa Inggeris yang mencukupi melalui salah satu daripada dua ujian yang boleh diterima: TOEFL atau IELTS.
  • Kami tidak dapat mempertimbangkan pemohon yang tidak bekerja atau belum ditawarkan pekerjaan sepenuh masa di Vancouver atau kawasan sekitarnya.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since the creation of Canada’s first Executive MBA in 1968, Simon Fraser University’s Beedie School of Business has emerged as a dynamic teaching and learning setting with a reputation for producing g ... Baca lebih lanjut

Since the creation of Canada’s first Executive MBA in 1968, Simon Fraser University’s Beedie School of Business has emerged as a dynamic teaching and learning setting with a reputation for producing global-class research for the knowledge economy. We are based in Metro Vancouver, British Columbia—Canada’s Asia Pacific Gateway and a growing hub for international trade, entrepreneurship, and technology. Baca Ringkas
Vancouver , Surrey + 1 Lagi Kurang