Read the Official Description

Pengurusan NPOs

Kandungan Pengurusan Sosial MBA Profesional adalah untuk meliputi semua bidang pengurusan NPO, seperti strategi, organisasi, pengurusan sumber manusia, pengurusan projek, pemasaran dan pasaran, keusahawanan dan inovasi, kepimpinan dan etika, dan di atas semua spesifik sektor sosial tetapi juga kawasan lain daripada sektor bukan keuntungan.

Topik seperti kerja sosial sebagai profesion, dalam konteks sosial dan antarabangsa, dasar sosial dan ekonomi sosial dirawat dan dibincangkan dengan latar belakang "pengurusan perniagaan" berkenaan dengan akibat pengurusan sosial dan bukan keuntungan.

Keusahawanan Sosial

Sejak awal 1990-an, pengurusan sosial telah menjadi komponen tetap portfolio program Universiti dan Ekonomi Wina Vienna (WU). Graduan kami memikul tanggungjawab kepimpinan dalam organisasi bukan untung, tetapi mereka juga usahawan sosial yang inovatif yang mengambil perkembangan terkini dalam sektor sosial dan membentuk pasaran untuk perkhidmatan sosial oleh organisasi pengasas sebagai perintis.

Pengurusan Sosial MBA Profesional mempunyai matlamat untuk mendidik para pembuat keputusan semasa dan masa depan dalam bidang perkhidmatan sosial untuk berjaya menyelesaikan masalah yang kompleks dan tujuan yang bertentangan antara ekonomi dan sosial. Peserta bukan sahaja akan mendapat maklumat mengenai kaedah pengurusan terkini dan kemahiran sosial yang diperlukan untuk penyelesaian inovatif, tetapi juga akan dimaklumkan terutamanya mengenai perkembangan kritikal dalam bidang sosial dan juga dalam sektor bukan keuntungan secara umum.

Untuk siapa?

  • Pemimpin sosial dan bukan keuntungan yang aktif dan masa depan yang menyediakan perkhidmatan sosial dan / atau kepentingan sosial, termasuk:
  • Institusi atau organisasi dalam sektor bukan keuntungan swasta (badan amal, persatuan, institusi gereja, dll.),
  • Menguruskan pihak berkuasa negara dan majlis perbandaran yang bertanggungjawab untuk perkhidmatan sosial,
  • Badan pengarah syarikat komersial swasta yang bekerja di bidang yang berkaitan (misalnya rumah kejururawatan swasta),
  • Pertubuhan sektor keuntungan yang pemimpinnya ingin memperoleh pengetahuan yang relevan.

siap

  • Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

tempoh

  • 24 bulan, pekerjaan tambahan
  • 11 acara blok 4-5 hari
Program taught in:
English
Jerman

See 9 more programs offered by WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business »

Last updated September 23, 2018
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Nov. 2019
Duration
24 
Sambilan
Price
15,500 EUR
By locations
By date
Start Date
Nov. 2019
Application deadline

Nov. 2019

Location
Application deadline
End Date