Read the Official Description

Pendekatan pendidikan baru dunia baru

Fleksibiliti pembentukan hari ini: untuk setiap irama dan hidupnya

  • 1 model dinamik: bengkel, bengkel dan projek
  • 1 irama berkekalan: 1 petang seminggu (3j) 1 Sabtu setiap bulan (7j)
  • 1 latihan untuk eksekutif: tempoh latihan bersesuaian dengan objektif profesional (15 hingga 18 bulan mengikut integrasi yang disimpan)
  • 1 model yang boleh disesuaikan: sistem ini membolehkan kedua-dua pratentu dan jauh untuk semua peristiwa, termasuk projek, untuk menangani semua yang tidak dijangka
  • 1 latihan fleksibel: adalah mungkin untuk menyertai latihan di sepanjang jalan
The "PLUS"
  • Pembangunan Peribadi / Kepimpinan
  • Melatih untuk merealisasikan projek profesional
  • Kemunculan kemahiran pengurusan dan teknologi
  • Pilihan 4 MBA di tengah-tengah transformasi digital
  • Seminggu di "tempat" antarabangsa (New York, San Francisco atau Shanghai)
Pedagogi inovatif kumpulan Ionis disesuaikan dengan eksekutif yang paling menuntut

Dengan menyertai MBA Eksekutif Ionis-STM, anda mengakses pedagogi IONIS: sistematisasi mod projek, pendaraban bengkel dan bengkel, sesi intensif dan pencerobohan. Kaedah ini berasal dari sekolah kami dan tersebar luas. Di Ionis-STM, mereka disesuaikan dengan latihan para eksekutif untuk menghormati identiti mereka, sambil memperkenalkan mereka kepada kaedah pengajaran aktif ini. Para jurulatih adalah semua profesional yang mempunyai tahap tinggi dalam aktiviti, dalam hubungan setiap hari dengan teknik, kemahiran, pengetahuan dan alasan yang mereka hantar kepada kumpulan yang mereka jurulatih dalam dinamik kolektif.

Tajuk RNCP

Bagi setiap MBA, Ionis-STM mengeluarkan tajuk pakar RNCP Tahap I.

Siapakah MBA ini?

Kepada semua eksekutif yang ingin pergi lebih cepat dalam memahami isu kontemporari dan penguasaan penyelesaian untuk bertemu dengan mereka. Kadar ini telah ditubuhkan untuk kekal serasi dengan kekangan yang kukuh. Mereka sendiri yang direka dalam era digital, mereka mengekalkan penyelesaian yang membolehkan fleksibiliti, satu-satunya jaminan penyiapan kursus dalam keadaan yang baik.

Objektif MBA

Ledakan kuantitatif data digital telah memacu kemunculan revolusi Data Besar, yang telah menjadi wilayah pembangunan baru dan penciptaan nilai bagi syarikat. Data daripada berbilang sumber (sejarah belanja atau pelayaran di Internet, keutamaan di rangkaian sosial, data dalaman dalam perniagaan, dll.) Secara bijak ditukar oleh teknologi dan kaedah Big Data ke dalam maklumat yang relevan. Maklumat ini digunakan oleh profesional pemasaran untuk memperbaiki penyasaran mereka dan menganalisis semua aspek tingkah laku pengguna.

Cabaran bagi syarikat adalah besar kerana ia lebih memahami persepsi prospek dan pelanggan, untuk menjangka keperluan mereka, untuk menubuhkan atau membetulkan kempen pemasaran dan menyesuaikan strategi syarikat. untuk jangkaan pasaran. Pengurusan MBA dan Data Big akan melatih para Pengurus yang akan mengubah data digital ke dalam maklumat strategik, sehingga memberikan kelebihan ekonomi dan strategis untuk bisnis mereka.

Program taught in:
Perancis

See 3 more programs offered by Ionis School of Technology and Management »

Last updated June 18, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
15 - 18 
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019