Pengurusan Kewangan MBA

Umum

Penerangan Program

The Baltimore MBA - Berkuasa, Fleksibel dan Direka oleh ANDA.

Universiti Baltimore MBA direka dengan anda (dan majikan anda) dalam fikiran. Anda mempunyai pilihan untuk mengambil kelas dalam bilik darjah tradisional, dalam talian atau kedua-pilihan anda. Apa sahaja yang anda memutuskan, anda akan belajar bersama pelajar lain yang ingin berkembang secara profesional, sama seperti anda.

Keperluan Program

Program kredit 36-48 termasuk Capstone dan pilihan 11 bidang pengkhususan.

Pilihan Fleksibel

Terdapat secara dalam talian sepenuhnya, dalam kelas tradisional, atau sebagai gabungan kedua-duanya.

Kos Program

Tuisyen adalah $ 840 setiap kredit dalam negeri, $ 1,172 daripada negeri. Pelajar MBA dalam talian dan penduduk serantau membayar kadar dalam negeri.

Melebihi Expectations.

Pelajar kami memberitahu kami bahawa kami melebihi jangkaan mereka dalam lima bidang utama: pembangunan peribadi, kemajuan pengetahuan / kemahiran teknikal, melihat peningkatan gaji mereka, penglihatan yang lebih besar di organisasi, dan penempatan pekerjaan.

(Sumber: tinjauan dalaman 2016 pelajar MBA semasa)

Akreditasi Antarabangsa AACSB memastikan kami menawarkan anda program berkualiti yang boleh membantu anda hari ini-tetapi akhirnya memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk esok.

Menguruskan Prestasi Kewangan

Pengkhususan prestasi kewangan pengurusan MBA menawarkan anda banyak peluang untuk belajar tentang pengurusan kewangan perniagaan, menilai pelaburan dalam sekuriti dan aset lain, dan struktur umum dan fungsi institusi kewangan dan pasaran. Anda boleh memilih kursus yang membolehkan anda menyelesaikan sama ada pengkhususan kewangan am atau pengkhususan yang memberi tumpuan kepada kewangan korporat, pengurusan pelaburan atau institusi kewangan.

Kursus Pengkhususan (9 Kredit)

Kursus Tidak


Prasyarat: ACCT 505 atau setaraf. 3 ACCT 720 Analisis Keuntungan Strategik 3 ACCT 740 Topik Terperinci dalam Perkhidmatan Jaminan

Prasyarat: ACCT 512 atau setaraf. 3 FIN 615
-OR-
FIN 625

Nota: Mana-mana yang tidak diambil sebagai sebahagian daripada Inti Flex MBA Kewangan Keusahawanan
Prasyarat: FIN 605 atau setaraf.

Kewangan korporat
Prasyarat: FIN 605 atau setaraf. 3 FIN 700 Laporan kewangan

Prasyarat: ACCT 504 atau ACCT 505 dan FIN 640 atau FIN 605 3 FIN 705 Analisis Kewangan Lanjutan

Prasyarat: FIN 640 atau FIN 605 3 FIN 725 Pengurusan Risiko

Prasyarat: FIN 605 3 INS 703 Prinsip Pengurusan Keselamatan Maklumat 3

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting.

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting. Baca Ringkas