Pengurusan Kelestarian MBA

Umum

Penerangan Program

Sekilas

 • Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)
 • Skop: 60 atau 90 mata kredit
 • Tempoh: 2 semester sepenuh masa atau 4 semester kerja tambahan
 • Bahasa arahan: Jerman, sebahagiannya Bahasa Inggeris
 • Tempat belajar: 50
 • Mula belajar: masing-masing pada bulan Februari
 • Tarikh akhir permohonan: sehingga 30 September
 • Kos: bergantung kepada varian kajian, 15,770 euro (60 CP untuk diploma pertama atau ijazah sarjana) atau 19,680 euro (90 CP untuk ijazah sarjana muda dengan 210 CP) (tertakluk kepada keputusan pindaan formal) ditambah lebih kurang 200 € semester sumbangan setiap semester ; Kursus Kursus Pentadbiran Perniagaan: 980 Euro
 • Ketua: Prof. Dr. med. Stefan Schaltegger

Pengurusan Kemapanan - CSR - Pengurusan Syarikat

Hari ini untuk Tomorrow menguruskan - MBA Sustainability Management layak secara menyeluruh melaksanakan keusahawanan mampan. "Green MBA" pertama di dunia telah menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan alat untuk esok sejak tahun 2003: dengan pengetahuan tentang CSR dan pengurusan kemampanan, pengurusan inovasi, keusahawanan serta kemahiran lembut dan rangkaian yang kuat.

MBA Sustainability Management melayakkan anda melalui pelbagai kandungan kursus teknikal dan disiplin, pembangunan mampan dan tanggungjawab sosial korporat keusahawanan (CSR) dilaksanakan. MBA membuka jalan kepada kedudukan kepimpinan dan pilihan kerjaya baru melalui kemahiran pakar, peribadi dan pengurusan serta rangkaian luas. Lebih daripada 650 pelajar dan alumni dan banyak rakan praktikal membentuk rangkaian terbesar dalam pengurusan kemapanan.

Menjadi Agen Perubahan untuk Kemapanan

Kami sedang mencari personaliti dengan ijazah pertama, yang ingin mempromosikan pembangunan mampan dalam perniagaan dan masyarakat dan berusaha untuk melompat kerjaya. Anda boleh membuat kajian anda fleksibel dan lengkap sama ada sepenuh masa atau pekerjaan tambahan.

 • Program ini dirancang untuk pendidikan pengurusan dan menyimpulkan dengan gelaran "Sarjana Pentadbiran Perniagaan" (MBA) yang diiktiraf dan diiktiraf di peringkat antarabangsa.
 • Kursus pendidikan selanjutnya menggabungkan CSR dan pengurusan kemampanan dengan pengurusan inovasi, kemahiran lembut dan keusahawanan.
 • Program ini mewajibkan anda untuk mereka bentuk syarikat atau organisasi secara bertanggungjawab dan dengan itu menyumbang kepada pembangunan mampan dengan menguntungkan.
 • Pusat Pengurusan Kemapanan (CSM) di Leuphana University Lüneburg adalah pusat kecekapan utama untuk pengurusan kemampanan dan hab penyelidikan berorientasikan di peringkat antarabangsa untuk keusahawanan yang mampan dan menawarkan MBA sebagai sebahagian daripada model latihan maju Sekolah Profesional.

Bagi siapa MBA sesuai?

MBA Sustainability Management bertujuan untuk berfikir panjang individu yang ingin menguruskan masa depan di sini dan sekarang dan membuat - dalam syarikat-syarikat daripada semua industri dan saiz dari permulaan kepada syarikat-syarikat global, dalam persatuan, kerajaan, badan bukan kerajaan dan organisasi antarabangsa.

Reka bentuk perubahan dalam bidang aktiviti anda - sebagai pengurus dan pakar di papan suis dalam pembelian, logistik, jualan dan pemasaran atau sebagai pakar dalam jabatan persekitaran dan kemapanan. Pekerja pentadbiran awam boleh meningkatkan profil mereka melalui MBA dan menyediakan organisasi bukan kerajaan dengan kepakaran yang mereka perlukan untuk menguruskan secara kritis dan membina secara korporat.

Disiplin mata pelajaran, kedudukan, latar belakang, dunia - perbezaan kepelbagaian pelajar ini menjadikan kajian MBA menarik.

Fleksibel Kepada MBA dalam Pengurusan Kelestarian

Pengurusan Kelestarian MBA ditawarkan sebagai kursus pembelajaran campuran: Kami menggabungkan faedah-faedah pembelajaran digital dan tatap muka secara digital. Oleh itu, anda boleh mengkaji MBA dengan cara yang fleksibel dan tambahan - bagaimana, bila dan di mana anda mahu. Sebagai tambahan kepada format dan latihan interaktif serta webinar atau kerja kumpulan di platform pembelajaran, sehingga sepuluh peristiwa tatap muka dilakukan di mana anda akan belajar secara intensif dengan rakan-rakan anda di laman web.

Pasukan penjagaan diri menjaga pelajar MBA. Pasukan MBA di Pusat Pengurusan Kemapanan menjaga anda secara individu dari awal hingga akhir pengajian anda. Kami bertindak balas dengan fleksibel terhadap keperluan anda dan mencari penyelesaian bersama.

Struktur modular kajian membolehkan kursus pengajian individu. Perubahan dari sepenuh masa ke sambilan atau sebaliknya adalah mungkin. Bergantung kepada varian kajian, MBA akan membawa kepada ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam tempoh 2 hingga 6 semester.

Tawaran untuk calon pelajar

Gunakan webinar maklumat dalam talian: Ketahui lebih lanjut mengenai trend dalam pengurusan kelestarian dan dapatkan kandungan kandungan dan kajian dalam acara maklumat dalam talian secara percuma.

Minta satu kajian ujian: Kajian ujian memberi anda gambaran tentang fungsi-fungsi platform pembelajaran MBA dan menawarkan diri belajar dalam pentadbiran perniagaan. Untuk akses yang tidak mengikat, sila hantar e-mel dengan nama anda kepada info@sustainament.de (subjek "Teststudium).

Nasihat peribadi: Kami dengan senang hati menjawab semua soalan mengenai Pengurusan Kelestarian MBA dan menasihati anda tentang perancangan pengajian pendidikan anda yang berterusan. Atas permintaan, kami boleh menguruskan anda untuk mempunyai pelajar atau alumni MBA dari rantau atau industri anda untuk pertukaran. Berhubung dengan kami.

Mempelajari sebagai tuan rumah: Sebagai juruaudit tetamu, anda boleh mengambil modul "Keusahawanan Mampan

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Baca lebih lanjut

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Baca Ringkas
Lüneburg , Glasgow , Berlin , Maastricht , Valencia , Bridgetown , Phoenix + 6 Lagi Kurang