Pengurusan Global MBA

Umum

Penerangan Program

The Baltimore MBA - Berkuasa, Fleksibel dan Direka oleh ANDA.

Universiti Baltimore MBA direka dengan anda (dan majikan anda) dalam fikiran. Anda mempunyai pilihan untuk mengambil kelas dalam bilik darjah tradisional, dalam talian atau kedua-pilihan anda. Apa sahaja yang anda memutuskan, anda akan belajar bersama pelajar lain yang ingin berkembang secara profesional, sama seperti anda.

Keperluan Program

Program kredit 36-48 termasuk Capstone dan pilihan 11 bidang pengkhususan.

Pilihan Fleksibel

Terdapat secara dalam talian sepenuhnya, dalam kelas tradisional, atau sebagai gabungan kedua-duanya.

Kos Program

Tuisyen adalah $ 840 setiap kredit dalam negeri, $ 1,172 daripada negeri. Pelajar MBA dalam talian dan penduduk serantau membayar kadar dalam negeri.

Melebihi Expectations.

Pelajar kami memberitahu kami bahawa kami melebihi jangkaan mereka dalam lima bidang utama: pembangunan peribadi, kemajuan pengetahuan / kemahiran teknikal, melihat peningkatan gaji mereka, penglihatan yang lebih besar di organisasi, dan penempatan pekerjaan.

(Sumber: tinjauan dalaman 2016 pelajar MBA semasa)

Akreditasi Antarabangsa AACSB memastikan kami menawarkan anda program berkualiti yang boleh membantu anda hari ini-tetapi akhirnya memberi anda pengetahuan dan kemahiran untuk esok.

Pengurusan Global

Pengkhususan MBA dalam Pengurusan Global membina pengurus dan pemimpin perniagaan untuk memberi khidmat kerjaya dalam perniagaan antarabangsa, agensi kerajaan dan organisasi multikultural. Anda akan mendapat asas teori untuk memahami konsep teras perniagaan global. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada kewangan global, pengurusan pemasaran global, kepemimpinan lintas budaya, dan strategi perniagaan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa.

Kursus Pengkhususan (9 Kredit)

Kursus TidakPrasyarat: FIN 605 3 MGMT 780 Memimpin di seluruh budaya

Prasyarat: MGMT 600 atau MGMT 605. 3 MGMT 781 Strategi Perniagaan Antarabangsa

Prasyarat: Semua 500 kursus MBA atau setaraf. 3 MGMT 796 Praktikum Perniagaan Global

Prasyarat: Kelulusan Pejabat Dean 3 MGMT 798 Kajian Lapangan Global

Prasyarat: Kelulusan Pejabat Dean 3 MKTG 760 Pengurusan Pemasaran Global

Prasyarat: MKTG 605 atau MKTG 640. 3 OPM 625 Pengurusan Operasi dan Rantaian Pembekalan

Prasyarat: OPM 505 atau MGMT 506 3

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting.

The University of Baltimore provides innovative education in business, public affairs, the applied liberal arts and sciences, and law to serve the needs of a diverse population in an urban setting. Baca Ringkas