Pengurusan Antarabangsa MBA

Umum

Penerangan Program

Ijazah

Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)

Bahasa Kursus

Program kami diadakan sepenuhnya dalam bahasa Inggeris; untuk pelajar antarabangsa, kelas bahasa Jerman di semua peringkat disepadukan ke dalam jadual kami.

Semester Kemasukan

Summer (lulusan perniagaan sahaja) dan semester musim sejuk (semua darjah lain)

Permulaan Program

Semester musim sejuk: Akhir September
Semester musim panas: Mac awal ( landasan cepat untuk lulusan perniagaan)

Tempoh Program

4 semester (21 bulan) untuk siswazah bukan perniagaan
3 semester (15 bulan) untuk graduan perniagaan [= lagu pantas]

Yuran Program *

€ 3,950 setiap semester

* tertakluk kepada perubahan untuk tahun akademik yang akan datang

Keperluan Permohonan

• Ijazah Sarjana Muda

• 2 tahun pengalaman kerja profesional selepas ijazah pertama di universiti

• Markah GMAT: 550

• Skor TOEFL: 100 (IBT)

• Wawancara peribadi; Wawancara telefon adalah mungkin bagi pemohon luar negara

Sila ambil perhatian bahawa pemohon dari Jerman, Switzerland, dan Austria perlu mempunyai ijazah pertama IPK 2.5 atau ke atas. GMAT bukan keperluan mandatori untuk pemohon dari ketiga-tiga negara ini.

Tarikh Permohonan

15 Jun untuk semester musim sejuk (atau 31 Julai untuk pemegang Visa Jerman)
15 Disember untuk semester musim panas (atau 31 Januari untuk pemegang Visa Jerman) ( landasan cepat bagi graduan perniagaan)
Jawatankuasa Kemasukan MBA meninjau permohonan secara bergulir sepanjang tahun.

Mengapa Pforzheim MBA dalam Pengurusan Antarabangsa?

Nikmati pendidikan berkualiti tinggi.
Peringkat di antara »Kursus 10 Sarjana Antarabangsa Ijazah - Dibuat di Jerman«, MBA Pforzheim menyediakan anda untuk mengambil tanggungjawab pengurusan. Komitmen kami terhadap peningkatan kualiti dan berterusan disahkan oleh akreditasi AACSB International. Oleh itu, Sekolah Perniagaan Pforzheim University tergolong dalam kumpulan elit yang kurang daripada 5% sekolah perniagaan di seluruh dunia, dan kurang daripada sepuluh daripada 200 program perniagaan Jerman yang diiktiraf oleh AACSB.

Meningkatkan peluang kerjaya anda.
MBA Pforzheim membuka peluang baru untuk perkembangan kerjaya. Sama ada anda ingin mengatasi cabaran-cabaran baru, telah mengalami kelamburan dalam keluk pembelajaran anda atau tidak dapat bergerak ke hadapan dalam syarikat anda sekarang, MBA Pforzheim membolehkan anda untuk memulihkan kerjaya anda dengan pengetahuan dan kemahiran baru, rangkaian profesional baru, dan persatuan jenama baru. Sekiranya anda mempunyai latar belakang bukan perniagaan, MBA Pforzheim menyediakan anda untuk mengorientasikan kerjaya anda ke arah perniagaan dan pengurusan.

Fokus pada apa yang anda perlukan.
Kami memberikan kecekapan perniagaan, bukan hanya teori. Profesor kami bukan sahaja memegang Doktor Falsafah, Ph.D. atau Sarjana - mereka telah bekerja selama sekurang-kurangnya 5 tahun dalam jawatan pengurusan kanan. Pengajaran kami adalah berdasarkan pengalaman penyelidikan dan pengalaman profesional. Lebih-lebih lagi, sistem modul MBP Pforzheim membolehkan anda membezakan kajian anda untuk memperkasa kekuatan anda.

Nikmati kemajuan kerjaya dan bimbingan individu.
Profesor kami adalah jurulatih anda, bukan pengajar anda. Anda akan mendapat manfaat daripada mentoring individu dari profesor sepanjang pengajian anda. Saiz kursus kecil kami menggalakkan interaksi pelajar fakulti yang sengit yang penting untuk mencapai hasil terbaik dari kajian MBA anda.

Dapatkan pandangan perniagaan.
Dikelilingi oleh beberapa syarikat yang paling berkuasa di dunia membolehkan anda mendapat manfaat daripada potensi kawasan Pforzheim-Stuttgart. Kami bekerjasama dengan pelbagai syarikat di sektor yang berbeza melalui projek syarikat, lawatan syarikat dan penceramah tetamu di bilik darjah. Hubungan rapat dengan amalan ini adalah bahagian penting dalam pendidikan pengurusan kami di Pforzheim.

Temui perniagaan esok.
Kami menyediakan anda untuk menguruskan cabaran besar abad ke-21 untuk kepentingan syarikat anda. Kursus kami dalam bidang perniagaan seperti Pemasaran, Perundingan, Perakaunan, dan Kewangan menangani keperluan perniagaan esok. Di samping itu, pengkhususan kami menangani cabaran masa depan Pengurusan Inovasi, Kemapanan, dan Globalisasi. Selain itu, kami menawarkan latihan kemahiran lembut sepanjang pengajian anda.

Galakkan rangkaian anda.
80% pelajar Pforzheim MBA adalah antarabangsa, yang berasal dari semua benua. Jaringan, rangkaian antara budaya bermula tepat di dalam kelas. Kecekapan antara budaya bukan hanya diajarkan secara teoritis, ia diperoleh secara praktikal dengan interaksi sehari-hari. Ini akan menjadi penting dalam masa depan profesional anda dalam proses rundingan dan kerja berpasukan. Profesor tetamu terkenal dari universiti rakan kongsi menyumbang kepada program kami.

Nikmati budaya antarabangsa.
MBA Pforzheim menawarkan peluang untuk belajar di dua negara atau dua benua dalam satu program, di universiti rakan kongsi kami di Amerika Syarikat, Amerika Latin, Asia atau Eropah. Bagi pelajar yang mempunyai ijazah pertama dari institusi Jerman, adalah wajib untuk mengkaji semester ketiga di luar negara. Bagi semua pelajar lain, adalah pilihan.

Dapatkan pendidikan terkini dengan kos yang berpatutan.
Niat kami bukan untuk memaksimumkan keuntungan tetapi untuk menyediakan pendidikan pengurusan yang mampan untuk generasi eksekutif masa depan. Anda mendapatkan lebih banyak lagi untuk - - tahap ijazah dan kemahiran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk menangani cabaran perniagaan abad ke-21.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The establishment and historical development of the Pforzheim University is linked in many ways to the evolvement of the regional economy which today is one of Europe's leading business regions. The d ... Baca lebih lanjut

The establishment and historical development of the Pforzheim University is linked in many ways to the evolvement of the regional economy which today is one of Europe's leading business regions. The demand for specialists in the various fields of the jewellery industry over the last 130 years has resulted in the development of an important applied university of sciences with a variety of studies which is second to none in Germany. Baca Ringkas