Read the Official Description

helloquence-51716

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Pengurusan Am

Pengurusan Amanah MBA direka untuk memberi anda asas pengetahuan yang sangat baik dalam Pengurusan Am, meningkatkan kecekapan individu anda untuk menjadi pemimpin yang empati dan berprestasi tinggi, dan memberikan anda gambaran mendalam ke pasaran dan budaya antarabangsa.

Pengurusan Am MBA Sekilas

PROGRAM START

September

BAHASA ARAHAN

100% Bahasa Inggeris

DURATION

12 bulan / 2 Syarat atau 24 bulan / 4 Syarat

WORKLOAD

60 ECTS

FORMAT

Sepenuh masa atau sambilan

MAKLUMAT UTAMA PROGRAM

 • 1 dari 2 Kursus Pilihan Raya
 • 1 dari 3 fokus antarabangsa
 • 1 Minggu Antarabangsa

ADMISI

 • Ijazah akademik di atas purata
 • Min. 2 tahun pengalaman kerja profesional
 • Kemahiran Bahasa Inggeris Cemerlang

YURAN KELAS TAMBAHAN

€ 32,000

Pengurusan Am, MBA

Pembangunan Peribadi

Untuk mempersiapkan tugas kepimpinan masa depan, dan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi mereka, para pelajar MBA diberi peluang untuk berinteraksi secara intensif terhadap kepimpinan peribadi mereka. Mereka membuat pelan pembangunan peribadi, dan dengan itu bekerja secara khusus ke arah memenuhi kecekapan masing-masing, kecekapan antara disiplin dan kelayakan.

Pelajar MBA juga ditawarkan sesi bimbingan perniagaan profesional, dan peluang untuk menyertai tawaran terpilih dari program Pembangunan Eksekutif Munich Business School . Dengan cara ini, pembangunan keperibadian yang dibuat khusus dipromosikan, dan pelajar dilengkapi dengan "kemahiran masa depan" penting.

Minggu Antarabangsa

Sebagai salah satu daripada bandar-bandar Eropah yang paling antarabangsa dan budaya, Munich adalah lokasi kajian yang menggabungkan hiruk-pikuk perniagaan global dengan suasana yang benar-benar interkultur. Sebagai pelajar MBA di Munich Business School , anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai peluang yang ditawarkan oleh bandar ini. Di samping itu, dua lagi hotspot global dikunjungi semasa Minggu Antarabangsa: Milan.

Kursus Elektif

Selain memberikan pengetahuan dan kemahiran pengurusan am, Pengurusan Am Universiti MBA juga merangkumi beberapa pilihan yang memberikan pemahaman yang lebih mendalam mengenai bidang tertentu. Semasa pengajian mereka, pelajar menggabungkan sejumlah dua pilihan, memilih satu kursus khusus setiap istilah.

 • Pengurusan Rantaian Bekalan Global
 • Pengurusan dalam Pasaran Muncul
 • Undang-undang perniagaan
 • Perniagaan di Jerman

Format sambilan

Format sambilan dari MBA General Management membolehkan anda belajar tanpa meletakkan kerjaya profesional anda atau menahan pendapatan tetap. Lebih-lebih lagi, ini memberi peluang kepada anda untuk menerapkan pengetahuan yang baru diperoleh dan berkongsi serta membincangkan pengalaman profesional harian anda bersama rakan sekelas anda.

Setiap tiga istilah pertama bermula dengan Minggu Intensif yang dipanggil (Isnin-Sabtu, 9 pagi hingga 6 malam), memulakan program Pengurusan Am Universiti MBA dengan minggu keseluruhan seminar, latihan serta acara pembinaan dan perangkaian. Semua kursus lanjutan diadakan setiap minggu pada hari Jumaat (4 malam hingga 8 malam) dan hari Sabtu (9 pagi hingga 6 malam).

Pengurusan Am MBA - Peluang Rangkaian

Kami faham bahawa rangkaian rakan sekelas dan kenalan industri yang ditubuhkan semasa program MBA anda adalah aset penting. Oleh itu, pelbagai acara Networking MBA telah diwujudkan. Lebih-lebih lagi, MBS memberi perhatian yang sangat mendalam untuk menyatukan kelas MBA yang pelbagai dan padu, bertujuan untuk mewujudkan peluang terbaik dalam hal potensi rangkaian dan pengayaan bersama.

Kelas MBA anda

Kelas MBA di Munich Business School sangat pelbagai dalam semua aspek. Sila temukan di bawah contoh pengambilan September 2014 dan Mac 2015:

 • Bilangan pelajar: 31
 • Purata umur: 33 tahun
 • Lelaki / Perempuan: 62% / 38%
 • Antarabangsa / Bahasa Jerman: 45% / 55%
 • Pengalaman kerja: 9 tahun secara purata
 • Latar belakang akademik:
  29% Kejuruteraan / IT
  25% Perniagaan
  46% lain

Peristiwa Rangkaian MBA

Semasa pengajian, anda boleh mengambil bahagian dalam acara rangkaian dan perayaan yang tinggi, contohnya kuliah tetamu, Acara Kerjaya Alumni, Hari Kerjaya atau parti pembukaan semester. Di samping itu, MBS menganjurkan "Makan

 • Makan malam
 • Makan malam
 • Makan malam
 • Makan malam

Pengurusan Am Universiti MBA - Perkhidmatan Kerjaya

Pusat Kerjaya MBS

Munich Business School terus berusaha untuk memperluaskan Perkhidmatan Kariernya untuk membantu anda mencapai matlamat kerjaya peribadi anda.

Pertama dan utama, Pusat Kerjaya kami menasihati dan menyokong anda secara aktif dalam semua perkara mengenai perubahan kerjaya dan pembangunan profesional. Pelbagai perkhidmatannya termasuk:

 • Latihan permohonan dan bimbingan kerjaya
 • Penyelenggaraan Portal Kerja MBS dan penyediaan hubungan syarikat
 • Pertubuhan Hari Kerjaya khusus industri

Rangkaian Profesional Anda

Di samping itu, anda ditawarkan pelbagai kemungkinan untuk mengembangkan hubungan profesional anda. Pertama, anda akan mendapat manfaat daripada pengalaman profesional yang luas dan rangkaian antarabangsa pensyarah dan penceramah tetamu kami. Rakan pelajar anda dan bekas pelajar MBA juga boleh menjadi sahabat, penyokong, dan penasihat yang membimbing anda sepanjang jalan kerjaya anda. Bukan sahaja pelajaran bersama tetapi juga pelbagai acara rangkaian menyediakan peluang yang sempurna untuk mengenali satu sama lain, untuk bertukar pengalaman dan membina keyakinan bersama. Akhir sekali, MBS Connect, platform alumni MBS, membolehkan anda terus berhubung walaupun selepas menyelesaikan pelajaran anda.

Program taught in:
English
Last updated January 13, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
12 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
32,000 EUR
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date