Baca keterangan rasmi

Mengenai Nanyang Professional MBA

kesan serta-merta. kesan berpanjangan. Tiada downtime.

Nanyang Professional MBA (PMBA) adalah program pertama-of-seumpamanya di Asia dicipta khusus untuk menangani jadual mencabar profesional yang bekerja sepenuh masa. format sambilan yang unik membolehkan anda untuk mendapatkan MBA bertaraf dunia dari Universiti Teknologi Nanyang tanpa berkompromi komitmen kerja dan keluarga anda.

Nanyang MBA profesional

Nanyang PMBA menggabungkan jadual 18 bulan kerjaya mesra mudah disampaikan dalam lokasi yang boleh dikunjungi di Singapura. Bersama dikendalikan oleh eksekutif C-Level, program ini bukan sahaja akan memajukan pengetahuan perniagaan dan pengurusan anda - ia memberikan pengalaman yang berharga yang akan mengubah kehidupan peribadi dan profesional anda.

Keuntungan dalam, praktikal, pandangan dunia sebenar

Teori adalah penting tetapi begitu juga permohonan. Dengan menekankan kefahaman dan penggunaan alat-alat perniagaan terbaru, Nanyang PMBA memberi kuasa kepada anda untuk meningkatkan prestasi profesional anda. Kuliah digabungkan dengan kajian kes, projek digunakan dan simulasi untuk menyokong anda dalam membangunkan dan melaksanakan idea-idea yang mencabar konvensyen perniagaan dan mewujudkan lebih banyak nilai dalam organisasi anda.

Selaras dengan komitmen kami untuk perkaitan dunia sebenar, kami menjemput eksekutif C-peringkat untuk bersama memudahkan modul terpilih, menyampaikan kepakaran perniagaan mereka meluas di seluruh pelbagai industri.

Struktur Program

program PMBA kami mengamalkan pendekatan holistik yang anda boleh memohon untuk konteks perniagaan khusus anda. Ia terdiri daripada satu proses pembelajaran dan penerokaan bersepadu, yang dianjurkan di tiga bidang utama - Perniagaan Asas, Maklumat Strategik dan Experiential Learning. Ini membolehkan anda untuk melibatkan diri secara sistematik dengan pelbagai isu yang kompleks.

 • Perniagaan Asas - Tumpuan yang mendalam terhadap konsep perniagaan utama untuk meningkatkan pemahaman anda tentang fungsi perniagaan kritikal, amalan terbaik dan prinsip pengurusan.
 • Wawasan Strategik - Dalam segmen ini, belajar bagaimana untuk membangunkan dan melaksanakan strategi perniagaan untuk memenuhi keadaan pasaran yang sentiasa berubah.
 • Pembelajaran melalui pengalaman - Memperolehi pengetahuan praktikal dan pengalaman dunia sebenar melalui satu siri hands-on modul direka untuk melengkapkan anda bukan sahaja dengan kecekapan teras tetapi juga kemahiran insaniah yang kritikal untuk memimpin dengan berkesan dalam yang dinamik, konteks pelbagai budaya.

Fakulti Outstanding

Para peserta di Nanyang Business School pandangan keuntungan daripada lebih 160 ahli-ahli fakulti yang berpengalaman di 30 bangsa. Ahli-ahli fakulti adalah ahli akademik atas, penasihat perniagaan dan penyelidik dalam bidang masing-masing dengan PhD dari universiti terkemuka. Ia termasuk Profesor Vijay Sethi, dianugerahkan Profesor Perniagaan Terbaik Dunia pada tahun 2013 oleh Economist Intelligence Unit.

Sokongan Pembangunan Kerjaya

Pasukan yang berpengalaman di Kajian Pejabat Pembangunan Kerjaya Siswazah kami (GSCDO) kerja-kerja satu-satu dengan setiap peserta MBA untuk merangka matlamat kerjaya konkrit. Kemudian, untuk memastikan matlamat anda direalisasikan dalam jangka masa yang realistik, mereka membimbing anda melalui proses mewujudkan strategi pembangunan kerjaya yang disesuaikan. Dengan peribadi kejurulatihan pasukan GSCDO kami, anda boleh:

 • Membangunkan matlamat kerjaya yang jelas.
 • Memahami dan mengemudi landskap pasaran pekerjaan.
 • Rangkaian strategik dengan profesional industri yang pelbagai.
 • Memanfaatkan Value Proposition peribadi.
 • Meneroka peluang pekerjaan yang berkaitan.

Syarat Kemasukan

 • Ijazah Sarjana Muda
 • Sekurang-kurangnya 2 tahun pengalaman bekerja
 • GMAT kompetitif atau skor GRE
 • Skor TOEFL> 100IBT> 600 PBT atau IELTS> 6.5, jika Bahasa Inggeris bukanlah bahasa pengantar yang digunakan di peringkat sarjana muda
Program diajar dalam:
English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Nanyang Business School, NTU Singapore »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Duration
18 
Sambilan
Price
65,000 SGD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date