Nanyang Fellows MBA

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

FMBA Nanyang Technological University

Nanyang Fellows MBA adalah program eksklusif sepenuh masa untuk eksekutif kanan dari sektor awam yang ingin memperoleh pengetahuan perniagaan global yang mendalam dan pandangan Asia.

Program ini dilancarkan pada tahun 1998 oleh Dr. Tony Tan, ketika itu Timbalan Perdana Menteri Singapura. Setiap tahun, sekumpulan kecil dan terpilih yang terdiri daripada kira-kira 25 peserta dari sektor awam di seluruh benua, mengikuti program ini untuk perjalanan pembelajaran mendalam dan intensif.

Gambaran Keseluruhan Program

Program sepenuh masa selama satu tahun untuk eksekutif kanan dari sektor awam dan swasta, Nanyang Fellows MBA menawarkan kurikulum akademik yang ketat yang menangani trend ekonomi dan pengurusan global yang paling relevan dan arahan kepemimpinan yang merangkumi yang terbaik dari Timur dan Barat .

Program ini menggabungkan pelbagai kaedah akademik untuk memastikan pengalaman pembelajaran yang interaktif dan mendalam. Nanyang Fellows belajar melalui ceramah dinamis, sesi ucaptama dengan pemimpin industri dan pemerintah, projek individu dan pasukan, pembelajaran berdasarkan rakan sebaya, perjalanan belajar ke luar negeri, dan metode kajian kes.

Dikembangkan oleh Harvard Business School, metodologi kajian kes banyak digunakan dalam pendidikan eksekutif. Dengan menggunakan metodologi ini, Nanyang Fellows mempertajam kemahiran membuat keputusan dan analitik mereka dengan memeriksa senario perniagaan yang sahih dan mempertahankan cadangan mereka kepada kumpulan tersebut.

Format Antarabangsa

Tahun perjalanan kepemimpinan akan ditingkatkan lagi oleh segmen antarabangsa program. Pembelajaran mendalam di dua institusi terkenal di AS - University of California, Berkeley, dan The Wharton School of University of Pennsylvania membolehkan Nanyang Fellows untuk menggabungkan amalan terbaik dari Timur dan Barat. Ini membezakan Nanyang Fellows dan memberi mereka kelebihan daya saing untuk mempertajam perspektif pengurusan dan kepemimpinan strategik mereka, mendorong mereka menaiki tangga kerjaya dengan yakin.

Mengapa Nanyang Fellows MBA

Program Kediaman di AS

Pembelajaran bermula di Singapura, di Universiti Teknologi Nanyang, dan diteruskan kemudian di dua universiti di Amerika Syarikat: UC Berkeley dan The Wharton School of University of Pennsylvania.

Misi Pengajian Perniagaan Luar Negara

Bahagian penting dalam pembelajaran berlaku di negara asing untuk Misi Pengajian Perniagaan di luar negara (BSM). BSM memberi peluang kepada Nanyang Fellows untuk merapatkan teori dengan praktik melalui mempelajari topik atau isu tertentu dan menjalankan kajian kes di negara yang dipilih.

Seminar Kepimpinan Perniagaan

Program MBA Nanyang Fellows merangkumi satu siri Seminar Kepemimpinan Perniagaan di mana para peserta memperoleh pandangan istimewa dari pengalaman para CEO Asia dan antarabangsa serta pemimpin perniagaan dan kerajaan melalui dialog tertutup.

Projek Perundingan Langsung (LINC)

Sebagai batu penjuru kepada Nanyang Fellows MBA, para peserta memulakan LiNC; projek perundingan untuk menerapkan apa yang telah mereka pelajari mengenai masalah perniagaan di dunia nyata. Dengan bimbingan dari profesor berpengalaman dan menerapkan semua yang telah mereka pelajari sepanjang program ini, para peserta akan bertindak sebagai perunding atau pakar domain untuk mengatasi masalah yang dikenal pasti dalam projek industri, yang terkumpul dalam penyampaian laporan akhir dan pembentangan kepada syarikat penaja. Melalui peluang pembelajaran berdasarkan pengalaman, peserta dapat memperkukuhkan pembelajaran mereka melalui peluang praktikal.

Bon Sepanjang Hayat

Pada akhir perjalanan yang mencabar, Nanyang Fellow diberi asas konsep yang kukuh dan pengetahuan praktikal mengenai model perniagaan yang merangkumi amalan perniagaan timur dan barat yang terbaik, sensitif terhadap kepelbagaian budaya urusan perniagaan dalam persekitaran global. Anda juga akan menjalin persahabatan yang berkekalan dengan pemimpin-pemimpin lain yang cerah dan dinamik, dari kedua-dua negara maju dan negara berkembang.

Kemasukan

Program MBA Nanyang Fellows hanya menarik bakat teratas. Oleh itu, kami sangat memilih dalam memilih individu untuk menjadi sebahagian daripada program ini. Walaupun kami mencari potensi kepemimpinan, kemampuan akademik yang kuat, dan kualiti peribadi yang baik (etika, integriti, dan tanggungjawab sosial), kami juga berusaha memastikan kepelbagaian latar belakang yang baik untuk menambah kekayaan program ini.

Keperluan kemasukan

  • Ijazah sarjana muda yang baik
  • Sekurang-kurangnya 8 tahun pengalaman pengurusan atau profesional kanan
  • Menunjukkan kefasihan dalam bahasa Inggeris dan skor yang baik dalam TOEFL atau IELTS (untuk pemohon antarabangsa yang bahasa pengantarnya tidak berbahasa Inggeris pada peringkat pengajian tinggi)
  • Cadangan daripada CEO organisasi anda atau yang setaraf jika berkenaan

Temu bual

Calon yang disenarai pendek akan dijemput untuk temu duga kemasukan. Temuduga boleh dilakukan secara dalam talian atau di kampus. Temu ramah ini akan membantu kami untuk lebih memahami permohonan anda dan menilai kesesuaian anda untuk program ini.

Potensi Kepimpinan

Program MBA Nanyang Fellows adalah untuk pemimpin masa depan, dan kami ingin memastikan bahawa semua peserta mempunyai potensi kepemimpinan yang terbukti. Kami akan menilai potensi kepemimpinan anda dengan teliti melalui esei permohonan anda, testimoni pengadil, dan hasil temu ramah.

Keupayaan Akademik yang Kuat

Kami mencari calon yang mempunyai prestasi akademik yang terbukti kuat, kerana tuntutan intelektual program ini ketat dan memerlukan kemampuan analitik yang sangat baik dan kemahiran komunikasi yang baik. Selain daripada rekod akademik yang baik, kami juga akan mempertimbangkan skor GMAT (jika ada) dan TOEFL anda untuk menilai kemampuan akademik anda.

Perwatakan dan Kualiti Peribadi

Sebagai pemimpin masa depan, kami mengharapkan dari anda tahap integriti dan perwatakan yang tertinggi. Oleh kerana anda akan belajar dan bekerjasama dengan Fellows yang lain, kami mengharapkan sifat saling menghormati dan kesopanan awam, dan keinginan yang tulen untuk berkongsi dan menyumbang ke arah persekutuan dan kerjasama masyarakat, memupuk persahabatan dan menjalin persahabatan dan muhibah antara semua.

Pengalaman Peserta

Program MBA Nanyang Fellows sepenuh masa berfungsi sebagai sabatikal yang disambut baik untuk para eksekutif yang sibuk yang mengambil cuti satu tahun bekerja untuk merenungkan, meremajakan, dan memulakan perjalanan pembelajaran yang sengit namun memperkaya.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year ... Baca lebih lanjut

Young and research-intensive, Nanyang Technological University (NTU Singapore) is ranked 11th globally. It is also placed 1st amongst the world’s best young universities for the sixth consecutive year. Baca Ringkas
Singapura , Singapura + 1 Lagi Kurang