Mba & e: pentadbiran perniagaan dan kejuruteraan

Umum

Penerangan Program

Baru pada tahun 2018: Kepimpinan Global dalam pengkhususan Kejuruteraan

Pada Oktober 2018, kami akan melancarkan Kepimpinan Global yang baru dalam pengkhususan Kejuruteraan. Program ini bertujuan untuk pelajar dengan pengalaman antarabangsa terdahulu dan pengalaman kepimpinan yang pertama. Ia menyediakan pelajar untuk kepimpinan dalam perniagaan kejuruteraan dalam konteks antarabangsa dan antara budaya. Sila lihat laman web program atau hubungi pejabat kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Pelbagai dan antara disiplin

Peningkatan kandungan kursus MBA & E membuktikan fokus dua topik yang sama dengan subjek pentadbiran perniagaan dan teknologi. Graduan daripada kursus ini dilengkapi bukan sahaja dengan kemahiran pakar luar biasa, tetapi membangunkan mind-set terpakai kepada pelbagai industri dan fungsi perniagaan analisis. Kami berusaha untuk melatih setiap graduan MBA & E untuk menjadi pemecah masalah interdisipliner yang teguh - profesional, kreatif dan kolaboratif. Lima pilihan pengkhususan memberi pelajar fleksibiliti untuk mengambil kerjaya mereka ke arah yang dikehendaki:

  • Pengurusan Automotif
  • Pengurusan Disiplin
  • Pengurusan Lean
  • Global Procurement
  • Kepimpinan Global dalam Kejuruteraan (baru pada tahun 2018; pengalaman antarabangsa / kepimpinan diperlukan)

BUAS3

Berhampiran dengan amalan perniagaan

Sebagai program lepasan ijazah pengajian, kursus yang menerima permohonan daripada pelajar-pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang kejuruteraan, pengurusan dan banyak lagi. Sebagai seorang profesional muda, anda sudah mempunyai kemahiran yang mendalam khusus untuk disiplin anda. Dengan mengambil MBA & E, anda akan membangunkan pemahaman holistik mengenai proses perniagaan yang lebih luas. Graduan MBA & E adalah "jurang-jambatan" - pakar dalam fungsi mereka masing-masing namun masih banyak memahami dengan amalan pengurusan berorientasikan hasil arus perdana. Syarikat-syarikat global perlu apa-apa "orang berbentuk T" - anda ingin menjadi satu?BUAS2

Peribadi dan antarabangsa

Keluarga dan graduan MBA & E ditarik dari lebih 50 buah negara di seluruh dunia. Kejuruteraan mekanikal, pengurusan industri, komunikasi antara budaya, ekonomi, sains bahan, reka bentuk kapal terbang, fizik nuklear dan kejuruteraan perisian - ini mewakili tetapi segelintir latar belakang yang pelajar-pelajar kita datang. Bolehkah anda bayangkan peluang rangkaian yang lebih luas? Kursus ini adalah tentang belajar kemahiran perniagaan yang penting dalam kumpulan antarabangsa ketat bersatu. Mengalami salah satu yang paling budaya bandar-bandar di dunia yang pelbagai, anda akan mempunyai peluang untuk meningkatkan kemahiran anda, untuk membentuk persahabatan yang berkekalan dan semata-mata untuk bersenang-senang. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan anda kepada keluarga MBA & E!

Pengkhususan Antarabangsa "Pengurusan Automotif" yang terdapat di MBA & E di HTW Berlin

Jerman adalah salah satu tempat utama sektor automotif di seluruh dunia. Industri ini sentiasa berubah-ubah dan mempunyai banyak cabaran baru untuk menguasai. Oleh itu, terdapat permintaan yang kukuh untuk muda graduan kejuruteraan perniagaan pasaran kerja di Jerman. Di samping itu, industri kereta dijangka berkembang dengan pesat di negara-negara yang baru muncul, yang memberikan graduan antarabangsa kami kelebihan besar dalam pekerjaan di negara asal mereka. BUAS1 MBA & E adalah salah satu daripada beberapa program pengurusan industri berbahasa Inggeris di Jerman dengan tumpuan khusus pada Pengurusan Otomotif. Sudah bertahun-tahun, ramai graduan kami telah membangunkan kerjaya dengan pemain automotif dan kami mengekalkan hubungan sangat dekat dengan industri. Berikutan permintaan yang, pada tahun 2013 kami melancarkan pengkhususan baru menangani keperluan khusus sektor OEM dan pembekal automotif. Untuk maklumat lanjut, sila gunakan borang bersebelahan untuk menghubungi kami atau lawati kami di http://mbae.htw-berlin.de/.

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin.

With a student body of more than 13,000, the Hochschule für Technik und Wirtschaft (HTW) Berlin is the largest University of Applied Sciences in Berlin. Baca Ringkas