Format MBA Eksekutif program MBA Darden direka untuk profesional dengan jadual yang mencabar . Dengan DBA EMBA, anda akan mendapati terdapat perjalanan yang jauh lebih sedikit dari rumah dan pejabat daripada yang anda jangkakan - secara purata sebulan sekali. Anda mempunyai kefleksibelan untuk mengkaji jadual anda sendiri antara sesi Grounds, namun mempunyai masa yang mencukupi di Darden untuk menubuhkan komuniti dan rangkaian pembelajaran yang kuat.

Program ini menggunakan model penyampaian program campuran:

Residensi Weekend Bulanan

Anda biasanya akan datang ke Darden sekali sebulan untuk sesi yang berlangsung hari Kamis hingga Sabtu. Kelas berorientasikan tindakan termasuk perbincangan, simulasi, dan persembahan individu dan kumpulan. Kediaman akhir pekan mengukuhkan komuniti pembelajaran anda dan semen hubungan antara pelajar, fakulti dan kakitangan yang sangat penting kepada pengalaman Darden.

Empat Residential Leadership Empat Sisa

Sepanjang 21 bulan, anda juga akan mengambil bahagian dalam empat kediaman kepimpinan selama seminggu - tiga daripadanya berlangsung di Darden dan satu di lokasi antarabangsa . Kediaman yang intensif ini memberikan perspektif baru mengenai cabaran pengurusan yang anda hadapi setiap hari. Anda meningkatkan kemahiran kepimpinan anda melalui bengkel, bimbingan dan refleksi.

Pembelajaran jarak jauh

Untuk mengekalkan rentak interaksi yang sengit dan untuk berhubung dengan komuniti Darden antara residensi, anda akan menggunakan teknologi pembelajaran jarak jauh untuk berinteraksi dengan profesor, mengadakan mesyuarat pasukan pembelajaran maya, mengerjakan keberhasilan pasukan dan menyerahkan peperiksaan. Anda boleh belajar di mana-mana sahaja, pada bila-bila masa.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University of Virginia Darden School of Business »

Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Sep 2019
Duration
21 
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019