Read the Official Description

Mendalam, On-Going Shift dalam Persaingan Global

Dengan peningkatan pesat muncul mega-pasaran dan ekonomi global yang semakin bersepadu, persaingan global hari ini sedang mengalami perubahan yang mendalam.

Tukar Kepimpinan Kelebihan daya saing Global

Adalah jelas bahawa hanya memerhati dan bertindak balas terhadap peralihan tidak mencukupi suffi. Sebaliknya, syarikat secara proaktif mesti memulakan perubahan untuk mewujudkan kelebihan daya saing berbanding pesaing mereka. inisiatif tersebut adalah dalam bentuk bersilang fungsian sifat integratif sebagai langkah berfungsi diputuskan tidak boleh membawa kepada kelebihan daya saing. Oleh itu, persaingan global hari ini memerlukan kolam kritikal pengurus global yang boleh bekerja merentasi sempadan fungsi perniagaan dan menggerakkan perniagaan mereka sebagai keseluruhan bersepadu.

Mengapa MBA daripada IUJ

MBA kami meletakkan keutamaan kepada kerjaya perniagaan anda. Pasport untuk peluang kerjaya yang anda pilih, syarikat utama merekrut IUJ MBA. Sokongan daripada rangkaian global Alumni, fakulti bertaraf dunia, masyarakat serantau, syarikat multinasional dan kerajaan. Pindah ke kerjaya pengurusan yang menarik di: Kewangan, Pemasaran, IT, HR, Perakaunan, Operasi, Consulting, Pengurusan Am dan More ...

 • Kami satu-satunya Business School di Jepun untuk dimasukkan ke dalam Unit Perisikan Economist berprestij "Top-100 B-Schools Dunia" kedudukan selama 8 tahun berturut-turut.
 • Kami mempunyai fakulti bertaraf dunia dengan pengalaman perniagaan yang luas, yang bekerjasama dengan Tempatan, Wilayah, syarikat-syarikat multinasional untuk penyelidikan dan projek berasaskan kelas Negara dan.
 • Pengalaman sebenar kepelbagaian budaya dalam semua kelas
 • Kami mempunyai kira-kira 40 rakan kongsi pertukaran di seluruh dunia, termasuk sekolah bahagian di Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia.
 • program bahasa Cemerlang bagi kedua-dua bahasa Inggeris dan penguasaan Jepun
 • A State-of-the-art E-Lab
 • Semua di dalam sebuah kampus penduduk, di tengah-tengah Snow Country indah Jepun.

MBA - STRUKTUR PROGRAM - KURIKULUM

The IUJ MBA memberi tumpuan kepada "Dengan memanfaatkan Emerging Asia untuk Advantage Global." Ia menyampaikan pengetahuan, kemahiran dan pemikiran diperlukan untuk mendapat kelebihan daya saing dalam ekonomi dunia yang paling pesat berkembang. Program ini direka untuk memberi pelajar pelbagai pengalaman dan pengetahuan yang sesuai untuk kerjaya masa depan mereka. Terdapat 1 Tahun Track dan 2 tahun Track dalam program MBA dan mereka telah direka untuk menawarkan tahap tertinggi kemahiran pengurusan perniagaan dalam tempoh masa yang paling sesuai.

1-Tahun MBA memberi tumpuan semata-mata kepada pembangunan kemahiran pengurusan integratif bagi pemimpin perniagaan serantau dan global esok. Ia adalah untuk mereka yang mempunyai sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman kerja dengan syarikat yang menaja mereka, dan yang akan kembali untuk membantu syarikat mereka lagi menjadi global.

IJAZAH SYARAT Imba (1 TAHUN TRACK)

Keperluan minimum adalah:

 1. kediaman tiga penggal pada dasarnya
 2. Seramai sekurang-kurangnya tiga puluh lapan (38) kredit
 3. Yang boleh diterima Laporan Penyelidikan atau Tesis Sarjana (gred B + atau lebih baik)
 4. Jumlah GPA sekurang-kurangnya 3.00

The MBA 1 Tahun Track direka sebagai sepenuh masa, program kediaman, 12 bulan (tiga penggal dan tempoh musim panas a) diperlukan untuk menyiapkan ijazah. kajian sebelum ini di institusi lain tidak mengurangkan keperluan kediaman 12 bulan untuk ijazah MBA.

Kursus-kursus yang dibahagikan kepada lima kategori yang disenaraikan di bawah dan pelajar dikehendaki untuk melengkapkan minimum 38 kredit mengikut setiap kategori.

IUJ Pelajar Kepelbagaian

The International University of Japan adalah rumah kepada hampir 400 pelajar siswazah peringkat dari lebih daripada 45 buah negara setiap tahun. terletak di kawasan desa yang indah Jepun kerana IUJ ini, kami mempunyai pelbagai budaya, pelbagai etnik, persekitaran yang berkembang maju, berbilang agama kampus yang menyediakan setiap pelajar kita dengan sensitiviti budaya dan pandangan diperlukan untuk memimpin syarikat global.

Selepas 30 tahun, IUJ kini mempunyai lebih daripada 3,000 alumni yang tinggal dan bekerja di lebih daripada 100 negara di seluruh dunia. Oleh itu, mana-mana sahaja di dunia yang anda berminat untuk menjalankan perniagaan anda, atau mewujudkan perkongsian yang kukuh, ia adalah sangat mungkin bahawa alumni IUJ akan berada di sana untuk bekerjasama dengan usaha anda.

Projek Pasukan

Program kami menyediakan peluang yang sesuai untuk mengambil peranan kepimpinan melalui projek-projek pasukan di banyak kursus kami. Melalui kerjasama dengan rakan-rakan antarabangsa mengenai cabaran kes serta projek-projek perniagaan sebenar, semua peserta dalam program Imba kami akan mendapat wawasan baru ke dalam bagaimana untuk memimpin bersilang fungsian, pasukan global dengan berkesan. Selain itu, setiap pelajar akan didedahkan dengan cara-cara baru untuk berfikir dan menganalisis bahan yang disediakan bagi mewujudkan penyelesaian yang paling berkesan untuk projek kursus bersama-sama dengan rakan-rakan mereka.

Interaksi dengan Pelajar Bursa dari Top Business Schools Worldwide

The International University of Japan mempunyai perkongsian berterusan dengan banyak sekolah perniagaan bertaraf dunia lain di seluruh dunia. Dari China dan India, ke Amerika Syarikat, Eropah dan Australia, setiap tahun Business School kami mengalu-alukan pelajar pertukaran antarabangsa dari seluruh dunia untuk kampus kami.

Kursus Summer Capstone

kursus Capstone mewakili akhir, balut-up kursus untuk program Imba itu. Diambil pada bulan-bulan musim panas sebelum tamat pengajian, mereka mengintegrasikan unsur-unsur dari pelbagai kursus telah siap untuk menangani isu-isu pengurusan yang tepat pada masanya dan cabaran kepentingan kompetitif. kursus Capstone biasanya kursus satu kredit dan topik mungkin berbeza dari tahun ke tahun, refl ecting isu-isu baru muncul persaingan global.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by International University of Japan »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
3,400,000 JPY
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
End Date
Sept. 1, 2020
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Sept. 1, 2020