Mba separuh masa eksekutif

Umum

Penerangan Program

Menggabungkan pengajian dengan kerjaya sepenuh masa dengan fleksibiliti Eksekutif MBA Aston. Anda akan belajar lebih lama melalui bengkel dalam talian serta hunian hujung minggu di sini di Aston Business School. Ini memberi anda peluang untuk menerapkan kemahiran baru dan pengetahuan teoritis anda dengan segera.

60465_Skjermbilde2017-11-11kl.16.28.48.png

Garis besar kursus

The Aston MBA adalah bab seterusnya dalam karier anda. Sama ada cita-cita anda untuk memimpin dalam organisasi antarabangsa atau memulakan sesuatu yang lebih dekat ke rumah, kursus ini akan mengasah pemikiran dan kemampuan strategik anda, mempersiapkan anda untuk kerjaya di barisan hadapan perniagaan.

Pemimpin terbaik telah menguasai seni pembuatan keputusan dan tindakan berdasarkan pemikiran kritis. Aston MBA anda akan mengajar anda bagaimana untuk merenungkan kerjaya anda sendiri, melihat peluang baru muncul dan mengembangkan minda pertumbuhan. Anda akan menjadi giat dalam semua yang anda lakukan.

MBA Eksekutif Paruh waktu Aston menawarkan anda fleksibiliti untuk belajar lebih lama daripada program Full-time kami dan direka khusus untuk orang yang ingin menggabungkan kerjaya sepenuh masa dengan belajar. Ini memberi anda peluang untuk memperkayakan pembelajaran anda melalui perbincangan mengenai isu-isu perniagaan semasa dan menerapkan kemahiran dan pengetahuan baru anda terus menerus dalam amalan profesional anda.

Panduan dan modul subjek

Aston Executive MBA terdiri daripada enam modul teras, satu projek elektif dan perniagaan yang diajar selama tempoh 30 bulan. Ia kemudiannya disimpulkan dengan projek perniagaan utama dalam tempoh 6 bulan terakhir pengajian.

Modul Teras

Modul teras kami akan membekalkan anda dengan pengetahuan yang menyeluruh tentang isu-isu perniagaan dan pengurusan utama yang diperlukan dalam perniagaan moden. Modul teras adalah:

 • Strategi Organisasi Kerajinan

Anda akan mempelajari untuk menghubungkan teori strategi dan amalan untuk mengembangkan kemahiran anda sebagai pemikir dan pelaku usaha yang strategik, inovatif dan keusahawanan. Anda juga akan membangunkan pemahaman anda tentang cara menggunakan analisis kewangan untuk membuat keputusan strategik. Modul ini dibahagikan kepada dua bahagian, separuh pertama memberi tumpuan kepada memahami strategi sementara separuh masa kedua dilihat dan keusahawanan dan inovasi.

 • Organisasi Kompleks Utama

Modul ini dibahagikan kepada dua bahagian, sebahagiannya adalah tentang melaksanakan perubahan pada peringkat individu dan organisasi. Keupayaan pengurusan dan kepimpinan strategik anda akan diasah menggunakan keadaan alat simulasi seni. Bahagian kedua memberi tumpuan kepada membentuk organisasi kompleks di mana anda akan membangunkan kecekapan teras yang diperlukan untuk menjadi pengurus antarabangsa yang berjaya.

 • Mewujudkan dan Menyampaikan Nilai Pelanggan

Anda akan belajar dan mengamalkan konsep dan teori utama dalam strategi pemasaran dan pengurusan, termasuk bagaimana untuk menyelidik dan memahami tingkah laku pelanggan, berinovasi untuk pasaran global dan mentafsir data untuk membangunkan strategi pemasaran.

 • Mengukur dan meningkatkan prestasi kewangan

Modul ini akan meningkatkan pemahaman anda untuk menilai kesihatan kewangan perniagaan. Melalui keadaan simulasi perniagaan seni, anda akan bekerja dalam pasukan membuat keputusan kewangan untuk perniagaan kongsi anda sambil bersaing dengan rakan-rakan anda. Simulasi ini merupakan cara yang menarik untuk meletakkan teori sebagai amalan.

 • Merancang dan menguruskan operasi, sistem dan proses

Kami akan memperkenalkan anda teknik baru untuk mencapai kecekapan operasi dan mengajar anda bagaimana untuk mempraktikkannya dengan lawatan ke organisasi tempatan seperti Jaguar Land Rover dan Cadbury.

 • Strategi Keusahawanan
 • Aston Edge

Program pembangunan peribadi dan profesional berdasarkan penyelidikan terkini dalam sains tingkah laku untuk memberi anda kemahiran teras yang anda perlukan untuk berjaya dalam perniagaan.

Modul Elektif

Anda akan memilih satu modul elektif untuk memperdalam pengetahuan anda tentang kawasan perniagaan utama. Di bawah adalah senarai jenis modul yang mungkin tersedia untuk anda memilih dari:

 • Perniagaan antarabangsa
 • KEWANGAN PERNIAGAAN
 • Pengurusan Pemasaran Antarabangsa
 • Operasi Antarabangsa
 • Etika Perniagaan Global

projek perniagaan

Kursus ini menyimpulkan dengan projek perniagaan utama yang memberikan anda peluang untuk merancang pengalaman pembelajaran anda sendiri agar sesuai dengan bidang minat anda sendiri. Projek ini bertindak sebagai batu loncatan untuk kerjaya masa depan anda dan oleh itu, anda boleh menyelesaikannya dalam beberapa cara:

 • projek perundingan bagi pihak pelanggan atau organisasi anda
 • pelan perniagaan untuk perniagaan anda sendiri
 • projek penyelidikan industri / tema.

Jenis projek tertakluk kepada ketersediaan.

Pembelajaran dan penilaian

Belajar di Aston Business School

Program ini tersebar lebih 30 bulan untuk menampung kerja sepenuh masa dan tanggungjawab peribadi. Anda akan menggabungkan beberapa kediaman hujung minggu di Aston Business School setiap tahun dengan Blackboard, platform pembelajaran dalam talian interaktif. Blackboard mewujudkan persekitaran pembelajaran maya di mana anda boleh melibatkan diri dengan kandungan modul, menyertai seminar secara langsung dan berkomunikasi dengan rakan-rakan anda. Terdapat juga kandungan perpustakaan dalam talian yang luas untuk menyokong kajian anda.

Dengan Aston Executive MBA anda mempunyai semua fleksibiliti untuk belajar di sekitar komitmen peribadi dan kerja, dengan pengalaman yang kaya dalam pembelajaran di kampus dalam persekitaran tatap muka dengan rakan sebaya dan akademik terkemuka.

Pembelajaran dengan melakukan

Di Aston Business School kami mempercayai pembelajaran pengalaman untuk meletakkan teori menjadi amalan. The Aston MBA didasarkan pada asas pembelajaran dengan melakukan. Kami tidak hanya mengajar anda teori, kami menunjukkan kepada anda cara menggunakannya juga.

Pembelajaran pembelajaran adalah berharga kerana:

 • ia memberikan peluang untuk maklum balas serta merta mengenai konsep teras
 • ia mewujudkan impak yang berpanjangan dan boleh mengubah minda anda
 • ia membantu anda membangunkan kemahiran reflektif yang membolehkan anda belajar lebih cepat
 • ia adalah pengalaman pembelajaran peribadi
 • pembelajaran praktikal merangsang kreativiti.

Pembelajaran dengan melakukan boleh berguna dalam pelbagai situasi, terutamanya kami menggunakannya untuk membantu anda mengembangkan strategi, berfikir secara kreatif, menyelesaikan masalah dan untuk pembangunan pasukan dan kepimpinan.

Kami ingin mengambil pembelajaran anda dari bilik darjah dan ke perniagaan sebenar. Terima kasih kepada perkongsian rapat dengan perniagaan, kami mengambil MBA untuk melawat syarikat-syarikat seperti Aston Villa Football Club, Ford dan Jaguar Land Rover.

Penilaian di Sekolah Perniagaan Aston

Modul dinilai oleh tugasan individu dan kerja kumpulan di mana anda akan mempunyai peluang untuk menganalisis masalah perniagaan yang rumit.

Kursus ini menyimpulkan dengan projek perniagaan utama yang membolehkan anda memasukkan pengetahuan baru anda ke dalam amalan. Ini boleh didekati dalam beberapa cara termasuk projek perundingan langsung dengan perniagaan, projek penyelidikan bertemakan, menghasilkan pelan perniagaan untuk permulaan atau menulis laporan mengenai syarikat yang anda sedang bekerja atau di intern.

Aston Edge

Lebih daripada MBA

Mengasah pemikiran anda dengan program pembangunan peribadi yang direka dan disampaikan oleh profesor dan pengamal dalam sains tingkah laku.

Aston Edge adalah cara kami melatih anda untuk perniagaan yang lebih sukar difahami, sosial dan peribadi. Psikologi manusia licin, jadi Edge direka untuk membantu strategi anda apabila mengendalikan pelbagai pihak berkepentingan dan projek perniagaan.

Masa depan anda

Kami akan mengajar anda tali supaya anda boleh membuatnya ke atas. Program pengurusan kerjaya yang komprehensif kami direka untuk meningkatkan kebolehpasaran anda dan membantu anda mengambil langkah seterusnya, sama ada itu dalam peranan baru, perubahan kerjaya atau melancarkan permulaan.

Alumni MBA Aston

Walaupun perbankan pelaburan dan perundingan pengurusan telah lama dianggap sebagai kerjaya MBA biasa, senarai syarikat yang kini menyewa graduan MBA adalah luas. Peranan bahawa Graduan MBA baru-baru ini telah termasuk:

 • Pengurus Pemasaran Antarabangsa dengan syarikat perkilangan
 • Pengurus produk dengan pengilang penjagaan kesihatan
 • Perunding Kanan dalam kewangan strategik dengan perundingan
 • Akauntan Kewangan dengan bank
 • Ketua Strategi dan Perancangan dengan pengeluar elektronik
 • Perunding Proses Perniagaan dengan syarikat IT
 • Ketua Pegawai Kewangan dengan pengilang keluli

Akreditasi profesional

Kami berada di atas 1% sekolah perniagaan di seluruh dunia dengan akreditasi tiga dari AMBA, AACSB dan EQUIS, badan akreditasi terkemuka untuk sekolah perniagaan di UK, Amerika Syarikat dan Eropah.

Yuran, biasiswa dan pembiayaan

Aston Executive Part-time MBA yuran - September 2018 pengambilan

 • Pelajar dari negara UK dan EU: £ 20,100
 • Pelajar dari negara bukan EU: £ 20,100

Pembiayaan majikan

Jika anda merancang untuk majikan anda untuk membiayai MBA Eksekutif anda, anda mungkin lebih sesuai dengan MBA Eksekutif Perantisan. Majikan anda akan membiayai MBA anda menggunakan Elaun Levi Perantisan.

Bayaran yuran pengajian

Anda boleh membayar yuran anda sepenuhnya pada awal program, atau memilih untuk membayar dalam tiga ansuran terma sebanyak 50% (terma 1), 25% (istilah 2), dan 25% (term 3). Harap maklum bahawa bayaran anda akan berbeza-beza bergantung kepada beasiswa yang anda telah dianugerahkan.

Bayaran deposit MBA

Apabila anda menerima tempat anda di Aston MBA, anda perlu membayar deposit sebanyak £ 1,000. Jumlah ini akan ditolak dari jumlah yuran tuisyen anda semasa pendaftaran.

Biasiswa

Kami menawarkan sokongan pembiayaan kepada calon yang sesuai melalui pelbagai biasiswa. Ini boleh digunakan semasa permohonan, atau apabila tawaran untuk tempat telah dibuat oleh kami dan diterima oleh anda.

PEMBIAYAAN

Pelajar rumah dan EU layak mendapat Pinjaman Siswazah, memberikan anda sehingga £ 10,000 ke atas yuran kursus anda.

Syarat kemasukan

Tarikh mula: September 2018

Tempoh program: 30 bulan

Tuisyen: Kajian separuh masa

Bayaran: £ 20,100

Pembiayaan: Beasiswa yang ada

Proses permohonan: Maklumat tentang cara memohon

Syarat kemasukan:

Untuk pendaftaran langsung ke program MBA Aston, anda memerlukan satu * daripada yang berikut:

 • Gelar kepujian Inggeris yang baik, atau
 • Ijazah luar negara yang setara diiktiraf oleh Aston University, atau
 • Kelayakan profesional peringkat ijazah.

Plus

 • Sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja pasca kelulusan yang relevan pada masa anda memulakan program anda
 • Transkrip akademik rasmi gred anda (dalam bahasa Inggeris)
 • Dua rujukan - sebaik-baiknya dari pengadil akademik, yang lain dari majikan semasa atau sebelumnya (Dua rujukan profesional boleh diterima daripada pemohon dengan pengalaman kerja yang substansial).

Keperluan Bahasa Inggeris boleh didapati di sini.

* Pemohon yang mempunyai pengalaman kerja yang luas

Kami menerima permohonan daripada calon yang mempunyai pengalaman kerja yang luas yang belum melengkapkan kelayakan siswazah.

Kami mengambil pendekatan holistik dalam menilai aplikasi. Jika anda ingin mendapatkan idea yang lebih baik sebelum memohon, anda boleh menghubungi salah seorang penasihat MBA kami untuk perbincangan tidak formal.

Maklumat yang terkandung di laman web ini merumuskan keperluan kemasukan yang tipikal untuk kursus ini untuk kelayakan yang paling umum ditawarkan. Pemohon yang mempunyai kelayakan alternatif mungkin ingin menanyakan kepada pasukan kemasukan yang berkaitan sebelum permohonan sama ada kelayakan mereka dianggap dapat diterima. Untuk kelayakan yang kurang biasa ini akan dinilai berdasarkan kes demi kes di berunding dengan tutor kemasukan akademik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Aston business School it’s our ambition to help you make the most of yours. Our MSc and MBA portfolio has been designed in close partnership with business and industry in the UK and internationally ... Baca lebih lanjut

At Aston business School it’s our ambition to help you make the most of yours. Our MSc and MBA portfolio has been designed in close partnership with business and industry in the UK and internationally, giving you an ideal platform on which to build you future career. Impressive accreditation, a worldwide reputation and staff who can pass on the benefit of genuine commercial experience will enhance your prospects and progression. Our course structures enable you to gain the skillsets needed to succeed in today’s competitive workplace, such as negotiation, communication, leadership, teamwork and innovative thinking. It is skills such as these that keep our graduates highly sought after by some of the world’s leading organisations. Innovative, grounded and relevant, the breadth of courses and diversity of the student community will give you a rounded, international perspective, making you ready for life at the forefront of business. For full details visit www.aston.ac.uk/abs. Baca Ringkas
Birmingham , Lyon , Munich + 2 Lagi Kurang