Mba - perniagaan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

MBA - Perniagaan Antarabangsa

program MBA Kolej melengkapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan dan kepintaran perniagaan untuk berkhidmat kedua-dua keuntungan dan sektor bukan untuk keuntungan. Program ini menawarkan persekitaran pembelajaran yang berpusatkan pelajar dalam kurikulum diiktiraf oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP).

Program ini bermula dengan satu set keperluan teras (yang "Komponen Professional Common") memastikan pelajar dalam program ini akan menjadi biasa dengan kawasan asas amalan perniagaan dan kecekapan.

Berikut ini "latihan asas," pelajar akan melengkapkan 18 kredit kerja kursus lanjutan dalam kepekatan Perniagaan Antarabangsa Pada akhir program ini, pelajar melengkapkan set kursus capstone, yang meliputi bidang strategi perniagaan, etika profesional, dan isu-isu global .

Pelajar bekerjasama rapat dengan fakulti yang aktif dalam komuniti perniagaan di rantau ini untuk membangunkan analitikal, pemikiran utama kritis, komunikasi dan kemahiran menyelesaikan masalah. Pendekatan ini memastikan graduan dilengkapi untuk peranan kepimpinan yang beretika dan bertanggungjawab dalam perniagaan di peringkat nasional dan antarabangsa.

Kolej Mount Saint Vincent mengalu-alukan permohonan daripada pelajar antarabangsa untuk Master iaitu Pentadbiran Perniagaan (MBA) Program.

Program MBA yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP). Piawaian ACBSP akreditasi dimodelkan pada Program Kualiti Baldridge Negara, yang memberi tumpuan kepada pendekatan pembelajaran berpusatkan pelajar di dalam kelas.

Program MBA telah diluluskan dan didaftarkan dengan Jabatan Pengajian Tinggi Negeri New York, di bawah kod HEGIS daripada 0506.

MBA - Perniagaan Antarabangsa

kepekatan ini bertujuan terutamanya untuk orang dalam kerjaya perniagaan yang berminat dalam membangunkan pemahaman yang lebih luas daripada amalan, struktur, dan sistem yang menentukan kontur dagang global hari ini. Ia amat sesuai untuk individu yang telah menubuhkan kerjaya dalam organisasi perniagaan AS, dan mahu menjadi lebih terlibat dalam aktiviti luar organisasi. Program ini juga akan menjadi sesuai untuk pelajar asing yang ingin ijazah American MBA, tetapi berniat untuk menggunakan pengetahuan yang diperoleh melalui kajian di negara ini untuk memajukan kerjaya mereka pulang ke rumah.

Ijazah MBA memerlukan penyelesaian 60 kredit.

Pengecualian Kursus Kajian Sebelum

Pemohon boleh mengetepikan sehingga 24 diperlukan 60 kredit berdasarkan kerja kursus ijazah yang sesuai dalam pentadbiran perniagaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Mount Saint Vincent is a nationally recognized independent, liberal arts college. Committed to the Catholic tradition and ecumenism, the Mount offers more than 40 undergraduate programs ... Baca lebih lanjut

The College of Mount Saint Vincent is a nationally recognized independent, liberal arts college. Committed to the Catholic tradition and ecumenism, the Mount offers more than 40 undergraduate programs, including a full array of majors and minors and professional preparation in accounting, business, communication, education, and nursing. Baca Ringkas