Mba pengurusan perniagaan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

MBA Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

The HFU MBA menggabungkan kurikulum canggih diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris oleh fakulti yang dinamik dan antarabangsa yang berpengalaman. The HFU Business School ialah fakulti Hochschule Furtwangen University, sebuah universiti negeri menjalankan terletak di indah selatan Jerman.

Program MBA kami tertumpu kepada menguruskan perniagaan di seluruh pasaran global. Ia mencabar pelajar untuk berfikir dan hidup secara global dengan lokasi di persimpangan Eropah. Kepimpinan organisasi, pengurusan strategik, dan menguruskan kepelbagaian budaya adalah mata yang kukuh program dan menyediakan pelajar untuk berjaya sebagai profesional masa depan dalam perusahaan perniagaan yang beroperasi merentasi sempadan antarabangsa.

International Lokasi

Terletak di tengah-tengah Eropah, program ini secara konsisten menarik pelajar dari seluruh dunia. Kelas biasanya terdiri daripada pelajar antarabangsa 80%, mewujudkan pengalaman pelbagai budaya yang unik di pinggir Black Forest dan dalam masa satu jam memandu ke Perancis, Switzerland, Austria, dan tiga jam ke Itali.

Rakan-rakan global

Kawasan ini adalah rumah kepada banyak syarikat utama global termasuk Porsche, Daimler, SAP, Bosch, Aesculap, dan Hugo Boss. Pelajar-pelajar kita boleh mengharapkan untuk didedahkan kepada syarikat-syarikat tersebut melalui lawatan lapangan, kerjasama syarikat tesis, dan latihan selepas tamat pengajian. Ramai graduan luar negara kita telah pergi untuk bekerja untuk ini dan syarikat-syarikat lain seperti seperti Hewlett-Packard Eropah, Adidas, Puma, dan Marquardt sebagai sebahagian daripada pengalaman perniagaan antarabangsa mereka dilanjutkan di sini.

Kaedah Mengajar Advanced

HFU merupakan sebuah universiti ranking teratas sains gunaan seperti yang dibuktikan oleh kaji selidik baru-baru ini sekolah-sekolah. Program MBA kami menawarkan banyak kelebihan.

Ini terutama sekali dalam saiz kelas kecil kami terhad kepada 15 orang pelajar, memastikan suasana pembelajaran yang intensif, interaksi rapat dengan rakan-rakan dan profesor, dan perhatian peribadi dari kakitangan fakulti dan sokongan.

Pendekatan pengajaran kami menggabungkan kaedah inovatif seperti tangan-simulasi perniagaan dan projek kerjasama dengan universiti-universiti rakan kongsi di seluruh dunia. Ini mencabar pelajar-pelajar kita untuk menguruskan perbezaan budaya, kehelan geografi dan kepentingan walaupun bersaing dalam keadaan dunia sebenar berkesan semasa bekerja ke arah mencapai objektif perniagaan.

Program ini terdiri daripada kajian hari sepenuh masa, sekali gus membolehkan pelajar untuk menikmati kehidupan kampus biasa dan hujung minggu meneroka banyak tawaran rekreasi dan budaya di rantau ini.

Penyediaan global

Akhirnya, MBA daripada HFU Business School akan menyediakan anda dengan yang luar biasa 'Dibuat di Jerman' asas untuk kerjaya dalam perniagaan antarabangsa di syarikat-syarikat global di seluruh dunia. Program MBA kami diiktiraf sepenuhnya oleh Acquin, Pentauliahan, Persijilan dan Institut Jaminan Kualiti, badan rasmi yang wujud yang memastikan darjah perniagaan yang dikeluarkan di universiti-universiti Jerman memenuhi piawaian akademik antarabangsa yang tinggi. MBA ijazah kami telah disahkan secara bebas untuk berdiri kesetaraan di negara-negara seperti Amerika Syarikat dan Kanada, dan diiktiraf sepenuhnya dalam semua negara-negara Kesatuan Eropah.

Kriteria Kemasukan

Kriteria kemasukan adalah bertujuan untuk memastikan pelajar mempunyai kelayakan yang sesuai, latar belakang akademik dan pengalaman kerja untuk mendapat manfaat sepenuhnya daripada dan menyumbang secara aktif kepada program ini. Keperluan adalah:

Ijazah sarjana muda dengan purata purata nilai gred di atas (GPA)

Pengalaman kerja yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 24 bulan pengalaman profesional yang berkaitan dalam persekitaran perniagaan yang selepas menamatkan pengajian (latihan pelajar atau pekerjaan musim panas tidak layak untuk dipertimbangkan).

Kemahiran dalam bahasa Inggeris dalam bentuk lisan dan tulisan seperti yang ditunjukkan oleh

- TOEFL (nombor kod ETS kami adalah 8221)

- IELTS

Ujian tidak diperlukan bagi pemohon telah menamatkan pengajian di UK, Ireland, Amerika Utara, Australia dan New Zealand.

Graduate Management Admission Test (GMAT)

Pemohon tidak perlu menduduki peperiksaan GMAT. Walau bagaimanapun, mereka digalakkan untuk berbuat demikian. Pemohon yang telah mencapai skor yang tinggi dalam GMAT boleh diberi keutamaan pada masa pemilihan. Rata-rata semasa bagi GMAT adalah kira-kira 600. Baik MBA calon biasanya akan melebihi skor ini.

Nombor kod GMAT kami ialah 7032

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through c ... Baca lebih lanjut

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through collaboration with industry International focus Applied research Continuing education and lifelong learning Qualifications and motivation Social responsibility and safeguarding of the future Baca Ringkas
Villingen-Schwenningen , Baden-Baden , Furtwangen + 2 Lagi Kurang