MBA Pengurusan Perniagaan Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pengurusan Perniagaan Antarabangsa MBA

MBA HFU menggabungkan kurikulum termaju yang diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris oleh fakulti yang dinamik dan berpengalaman di peringkat antarabangsa. HFU Business School adalah fakulti Universiti Hochschule Furtwangen, sebuah universiti yang dikendalikan oleh kerajaan yang terletak di selatan Jerman yang indah.

Program MBA kami difokuskan untuk menguruskan perniagaan di pasaran global. Ini mencabar pelajar untuk berfikir dan hidup secara global mengikut lokasinya di persimpangan Eropah. Kepemimpinan organisasi, pengurusan strategik, dan mengurus kepelbagaian budaya adalah titik kuat program dan mempersiapkan pelajar untuk berjaya sebagai profesional masa depan dalam perusahaan perniagaan yang beroperasi melintasi sempadan antarabangsa.

Lokasi Antarabangsa

Terletak di tengah-tengah Eropah, program ini secara konsisten menarik pelajar dari seluruh dunia. Kelas biasanya terdiri daripada 80% pelajar antarabangsa, mewujudkan pengalaman pelbagai budaya yang unik di pinggir Hutan Hitam dan dalam jarak satu jam perjalanan ke Perancis, Switzerland, Austria, dan tiga jam ke Itali.

Rakan Global

Wilayah ini adalah rumah bagi banyak syarikat global terkemuka termasuk Porsche, Daimler, SAP, Bosch, Aesculap, dan Hugo Boss. Pelajar kami boleh mengharapkan terdedah kepada syarikat seperti itu melalui lawatan lapangan, kolaborasi tesis syarikat, dan magang pascasarjana. Sebilangan besar graduan asing kami telah bekerja untuk syarikat ini dan syarikat lain seperti Hewlett-Packard Europe, Adidas, Puma, dan Marquardt sebagai sebahagian daripada pengalaman perniagaan antarabangsa mereka di sini.

138251_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000000949.jpg

Kaedah Pengajaran Lanjutan

HFU adalah universiti sains gunaan teratas seperti yang dibuktikan oleh tinjauan sekolah-sekolah baru-baru ini. Program MBA kami menawarkan banyak kelebihan.

Yang paling utama adalah saiz kelas kecil kami yang terhad kepada 15 pelajar, memastikan persekitaran pembelajaran yang intensif, interaksi yang rapat dengan rakan sebaya dan profesor, dan perhatian peribadi dari fakulti dan staf sokongan.

Pendekatan pengajaran kami menggabungkan kaedah inovatif seperti simulasi perniagaan langsung dan projek kolaborasi dengan universiti rakan kongsi di seluruh dunia. Ini mencabar pelajar kami untuk mengurus perbezaan budaya, dislokasi geografi secara berkesan dan bahkan bersaing untuk kepentingan dalam situasi dunia nyata sambil berusaha mencapai objektif perniagaan.

Program ini merangkumi pengajian seharian, yang membolehkan pelajar menikmati kehidupan kampus yang normal dan hujung minggu meneroka banyak persembahan rekreasi dan budaya di rantau ini.

Persediaan Global

Pada akhirnya, MBA dari HFU Business School akan memberi anda asas 'Made in Germany' yang luar biasa untuk kerjaya dalam perniagaan antarabangsa di syarikat global di seluruh dunia. Program MBA kami diakreditasi sepenuhnya oleh ACQUIN, Institut Akreditasi, Persijilan dan Jaminan Kualiti , sebuah badan pentadbir rasmi yang memastikan ijazah perniagaan yang dikeluarkan di universiti Jerman memenuhi standard akademik antarabangsa yang tinggi. Ijazah MBA kami telah disahkan secara bebas untuk kedudukan setara di negara-negara seperti Amerika Syarikat dan Kanada dan diiktiraf sepenuhnya di semua negara Kesatuan Eropah.

138250_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000001093.jpg

Kriteria Kemasukan

Kriteria kemasukan bertujuan untuk memastikan bahawa pelajar mempunyai kelayakan, latar belakang akademik dan pengalaman kerja yang sesuai untuk mendapat manfaat sepenuhnya dan menyumbang secara aktif dalam program ini. Syaratnya adalah:

Ijazah sarjana muda dengan purata mata gred (IPK) di atas

Pengalaman kerja yang merangkumi sekurang-kurangnya 24 bulan pengalaman profesional yang relevan dalam persekitaran perniagaan setelah tamat pengajian (magang pelajar atau pekerjaan musim panas tidak memenuhi syarat untuk dipertimbangkan).

Penguasaan Bahasa Inggeris dalam bentuk tulisan dan lisan seperti yang ditunjukkan oleh

- TOEFL (nombor kod ETS kami adalah 8221)

- IELTS

Ujian tidak diperlukan untuk pemohon yang telah lulus di UK, Ireland, Amerika Utara, Australia, dan New Zealand.

Ujian Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT)

Pemohon tidak dikehendaki menduduki peperiksaan GMAT. Namun, mereka digalakkan untuk melakukannya. Pemohon yang telah memperoleh skor tinggi dalam GMAT mungkin diberi pilihan semasa pemilihan. Skor purata semasa untuk GMAT adalah sekitar 600. Calon MBA yang baik biasanya akan melebihi skor ini.

Nombor kod GMAT kami ialah 7032

138252_20131016_HFU_Schwenningen_Studenten_00000000614.jpg

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through c ... Baca lebih lanjut

Furtwangen University (HFU) is one of Germany's leading universities and recognised for its excellence in the following areas: High quality and innovation in teaching Strong practical focus through collaboration with industry International focus Applied research Continuing education and lifelong learning Qualifications and motivation Social responsibility and safeguarding of the future Baca Ringkas
Villingen-Schwenningen , Baden-Baden , Furtwangen + 2 Lagi Kurang