Mba pengurusan jenama mewah

Umum

Penerangan Program

Yang MBA Pengurusan jenama mewah program direka untuk melengkapkan calon-calon yang mempunyai pengalaman pengurusan yang berkaitan dengan pengetahuan lanjutan pakar dan kemahiran untuk bergerak ke peringkat seterusnya dalam kerjaya mereka.

Reka bentuk program ini akan membantu pelajar mendapat pemahaman yang mendalam tentang kerumitan pengurusan dalam konteks organisasi mewah, terutamanya apabila pasaran mewah terus menjadi lebih berdaya saing dan pelbagai dimensi, dan pengguna mewah menjadi lebih sempit.

Terdapat penekanan yang kuat sepanjang program pada pengumpulan dan analisis data untuk menyokong kompleks membuat keputusan. Pelajar akan membangunkan kemahiran analitikal perlu untuk memeriksa pelbagai isu yang melibatkan sektor mewah dan keupayaan untuk membina penyelesaian yang kreatif. Pengalaman pembelajaran yang aktif akan membolehkan pelajar untuk membangunkan pemikiran strategik, kepimpinan, kemahiran interpersonal dan kumpulan dan tinjauan keusahawanan yang lebih mendalam. Keupayaan penyelesaian masalah juga akan diusahakan melalui kajian kes, permainan perniagaan dan projek seluar hidup, diwujudkan dalam perkongsian dengan organisasi mewah terkemuka.

Jenama mewah akan terus berjaya melalui elemen-elemen utama ketulenan, eksklusif dan ketukangan, tetapi hari ini perlu diseimbangkan dengan 24/7 akses dan mendesaknya, dan mencerminkan kemajuan dalam teknologi digital dan kuasa yang semakin meningkat pengguna. MBA Mewah Pengurusan Jenama mengkaji bagaimana jenama mewah perlu mencari cara-cara inovatif untuk menangani klasik keseimbangan antara jarang dan pengembangan global.

Penilaian

modul diajar dinilai oleh gabungan kerja kursus, papan perbincangan dan ujian dalam talian diikuti dengan projek Disertasi dan perundingan.

Program Kandungan

  • Mewujudkan nilai dalam sektor mewah
  • Produk dan pengurusan jenama bagi sektor barangan mewah
  • Globalisasi dan kewarganegaraan global
  • kepimpinan yang bertanggungjawab untuk sektor mewah
  • pengurusan strategik dan pemasaran untuk barangan mewah
  • peruncitan mewah dan pengurusan pengedaran (pilihan)
  • kaedah penyelidikan dan perundingan

prospek Siswazah

MBA program Pengurusan jenama mewah direka untuk melengkapkan calon yang mempunyai pengalaman pengurusan yang berkaitan dengan pengetahuan lanjutan pakar dan kemahiran untuk bergerak ke peringkat seterusnya dalam kerjaya mereka.

Keperluan Minimum Kemasukan

biasanya sama ada

  • sekurang-kurangnya ijazah kepujian kelas kedua yang lebih rendah dalam disiplin yang berkaitan dengan perniagaan dan tidak ada keperluan untuk pengalaman kerja

ATAU

  • minimum kelas kedua ijazah kepujian lebih rendah dalam mana-mana disiplin bukan perniagaan berkaitan dan dua tahun yang sesuai pengalaman pengurusan peringkat.

Keperluan Bahasa Inggeris

tahap akademik IELTS 6.0 (atau setaraf dengan tidak ada unsur kurang daripada 5.5)

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The British School of Fashion is an innovative academic hub developed by Glasgow Caledonian University (GCU) to create and disseminate strategic fashion business insight through its provision of leadi ... Baca lebih lanjut

The British School of Fashion is an innovative academic hub developed by Glasgow Caledonian University (GCU) to create and disseminate strategic fashion business insight through its provision of leading-edge education, research and consultancy. Baca Ringkas