Mba - menyeluruh

Umum

Penerangan Program

MBA - Komprehensif

program MBA Kolej melengkapkan pelajar dengan kemahiran kepimpinan dan kepintaran perniagaan untuk berkhidmat kedua-dua keuntungan dan sektor bukan untuk keuntungan. Program ini menawarkan persekitaran pembelajaran yang berpusatkan pelajar dalam kurikulum diiktiraf oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP).

Program ini bermula dengan satu set keperluan teras (yang "Komponen Professional Common") memastikan pelajar dalam program ini akan menjadi biasa dengan kawasan asas amalan perniagaan dan kecekapan.

Berikut ini "latihan asas," pelajar akan melengkapkan 18 kredit kerja kursus lanjutan dalam kepekatan Track Komprehensif Di akhir program ini, pelajar melengkapkan set kursus capstone, yang meliputi bidang strategi perniagaan, etika profesional, dan isu-isu global .

Pelajar bekerjasama rapat dengan fakulti yang aktif dalam komuniti perniagaan di rantau ini untuk membangunkan analitikal, pemikiran utama kritis, komunikasi dan kemahiran menyelesaikan masalah. Pendekatan ini memastikan graduan dilengkapi untuk peranan kepimpinan yang beretika dan bertanggungjawab dalam perniagaan di peringkat nasional dan antarabangsa.

Kolej Mount Saint Vincent mengalu-alukan permohonan daripada pelajar antarabangsa untuk Master iaitu Pentadbiran Perniagaan (MBA) Program.

Program MBA yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah Perniagaan dan Program (ACBSP). Piawaian ACBSP akreditasi dimodelkan pada Program Kualiti Baldridge Negara, yang memberi tumpuan kepada pendekatan pembelajaran berpusatkan pelajar di dalam kelas.

Program MBA telah diluluskan dan didaftarkan dengan Jabatan Pengajian Tinggi Negeri New York, di bawah kod HEGIS daripada 0506.

MBA - Track Komprehensif

Pelajar yang memilih pilihan ini membina program pengajian lanjutan dalam berunding dengan penasihat fakulti mereka. Lapan belas kredit dipilih daripada kalangan portfolio penuh kursus yang ditawarkan dalam program MBA pada 600-tahap. Program pengajian diluluskan oleh Pengarah Program. Melalui pilihan ini, pelajar dapat menyesuaikan kursus maju mereka dalam program MBA untuk dipadankan matlamat kerjaya, kepentingan profesional, dan cabaran kedudukan semasa mereka. pelajar siswazah merancang kerjaya dalam bidang seperti pengurusan bukan untuk keuntungan, perkhidmatan awam, dan sokongan dasar dapat menyiapkan kerja maju terikat secara langsung kepada cabaran kehidupan profesional yang mereka cita-citakan.

Ijazah MBA memerlukan penyelesaian 60 kredit.

Pengecualian Kursus Kajian Sebelum

Pemohon boleh mengetepikan sehingga 24 diperlukan 60 kredit berdasarkan kerja kursus ijazah yang sesuai dalam pentadbiran perniagaan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

The College of Mount Saint Vincent is a nationally recognized independent, liberal arts college. Committed to the Catholic tradition and ecumenism, the Mount offers more than 40 undergraduate programs ... Baca lebih lanjut

The College of Mount Saint Vincent is a nationally recognized independent, liberal arts college. Committed to the Catholic tradition and ecumenism, the Mount offers more than 40 undergraduate programs, including a full array of majors and minors and professional preparation in accounting, business, communication, education, and nursing. Baca Ringkas