Struktur Program

Diploma MBA ISEG dianugerahkan apabila berjaya mendapat 90 kredit, terakru melalui kajian dalam tempoh 18 bulan. Program ini memerlukan berjaya menyelesaikan 16 teras-kursus dan 13 kursus pembangunan peribadi.

Pembangunan Peribadi

Selain di atas, MBA ISEG menawarkan aktiviti-aktiviti dalam bidang individu pembangunan peribadi dan kumpulan:

 • aktiviti kepimpinan dan pembinaan kumpulan, dengan lebih daripada 7 aktiviti luar yang berbeza dengan kerjasama rakan kongsi terkenal seperti Tentera Udara Portugis dan Portugis Tentera Laut, antara lain;
 • Seminar Pengurusan - Vital topik, yang menggalakkan perbincangan dengan tokoh-tokoh terkenal dari Perniagaan dan ekonomi;
 • Strategi Simulator (Markstrat);
 • Pengurusan Simulator (Cabaran Pengurusan Global).

ISEG telah diberikan lebih 700 Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam tempoh 30 tahun yang lalu. Hari ini alumni ini menduduki jawatan penting dalam sektor ekonomi negara dan antarabangsa, yang bekerja di syarikat-syarikat, pentadbiran negeri dan universiti. Fakulti pengajaran yang terlibat dalam MBA terdiri daripada profesor dan sarjana graduan, yang saintifik dan teknikal kecekapan memastikan campuran yang perlu pengetahuan akademik dan alat pengurusan praktikal.

Mengapa memilih MBA ISEG

 • Struktur program terdiri daripada kursus teras yang meliputi asas pengetahuan yang penting untuk seorang pengurus di abad ke-21 serta unit pembangunan peribadi, seminar dan aktiviti luar.
 • Kaedah pengajaran mengintegrasikan model konseptual dengan pendekatan praktikal, termasuk simulator pengurusan dan analisis dan penyelesaian kes-kes pengurusan.
 • Ia direka untuk bertindak balas terhadap cabaran yang dihadapi oleh eksekutif dan untuk mendamaikan kehidupan profesional dan peribadi dengan tuntutan pembelajaran kecemerlangan dalam jadual waktu selepas waktu pejabat.


The MBA ISEG di peringkat antarabangsa yang diiktiraf oleh AMBA (Persatuan MBA) dan menawarkan tahap tertinggi standard saintifik dan pedagogi.
Ketua Pegawai Eksekutif Tahap Satu
Untuk tahun ke-2 berturut-turut, yang ISEG MBA telah diiktiraf oleh Ketua Pegawai Eksekutif Magazine sebagai salah satu yang terbaik di dunia (Tahap Satu) dalam yang MBA Rankings-Autumn 2016.

Struktur Program

Diploma MBA ISEG dianugerahkan apabila berjaya mendapat 90 kredit, terakru melalui kajian dalam tempoh 18 bulan. Program ini memerlukan berjaya menyelesaikan 16 teras-kursus dan 13 kursus pembangunan peribadi.

Pembangunan Peribadi

Selain di atas, MBA ISEG menawarkan aktiviti-aktiviti dalam bidang individu pembangunan peribadi dan kumpulan:

aktiviti kepimpinan dan pembinaan kumpulan, dengan lebih daripada 7 aktiviti luar yang berbeza dengan kerjasama rakan kongsi terkenal seperti Tentera Udara Portugis dan Portugis Tentera Laut, antara lain;
Seminar Pengurusan - Vital topik, yang menggalakkan perbincangan dengan tokoh-tokoh terkenal dari Perniagaan dan ekonomi;
Strategi Simulator (Markstrat);
Pengurusan Simulator (Cabaran Pengurusan Global).

Aplikasi

Untuk layak untuk mendaftar dalam MBA ISEG anda mesti mempunyai ijazah dan juga lebih daripada 4 tahun pengalaman profesional. Calon-calon yang telah dipilih oleh panel kepada kriteria berikut:
 • CV akademik;
 • Pengalaman profesional yang berkaitan;
 • Surat motivasi;
 • temuduga;
 • Pengetahuan bahasa Inggeris menunjukkan atau perakuan kecekapan dari Sekolah Bahasa Inggeris diiktiraf.

Jika, selepas menamatkan Diploma, pelajar yang ingin terus belajar untuk ijazah Sarjana, dia / dia perlu mendaftar dalam Masters dalam program Pengurusan. Syarat khas untuk bantuan kewangan disediakan untuk MBA ISEG melalui protokol antara ISEG dan beberapa institusi kredit. .

Program diajar dalam:
 • English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
18 
Sambilan
Price
18,500 EUR
Harga termasuk program rendaman dalam sillicon Valley (San Francisco, Amerika Syarikat)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan