Mba Inovasi Mampan

Umum

Penerangan Program

Peringkat # 1 MBA Hijau oleh Princeton Review, satu tahun MBA Inovasi Mampan Universiti Vermont dirancang dari awal hingga mencabar MBA tradisional. Kami menyenaraikan beberapa pemimpin yang hebat dalam bidang ini untuk merekabentuk dan membentuk program kami.

Keputusan? Kami telah mendirikan semula pendidikan perniagaan dan gelar MBA untuk menangani langsung cabaran teras yang kita hadapi - persekitaran, etika, kemiskinan, dan ketidaksamaan-melalui lensa perusahaan dan keusahawanan. Dalam masa dua belas bulan sahaja, anda menerima ijazah MBA yang diiktiraf, yang termasuk bukan sahaja alatan tool MBA asas, tetapi juga pengetahuan, kemahiran, dan keupayaan untuk mengubah perniagaan hari ini dan mewujudkan perusahaan yang benar-benar inklusif dan mapan esok.

141475_SIMBAwebheader2020.png

Mengapa MBA Inovasi Lestari?

Misi Program MBA Inovasi Mampan di University of Vermont adalah untuk mempersiapkan dan melatih individu untuk mewujudkan peluang perniagaan yang menguntungkan dan mampan di dunia yang mengalami perubahan transformasi. MBA Inovasi Mampan ini bertujuan untuk membangunkan pemimpin generasi akan datang yang akan membina, mengganggu, membuat inovasi, dan mencipta semula perniagaan dan perusahaan yang mapan dalam dunia yang menuntutnya.

Sebagai pelajar dalam program MBA Inovasi Mampan, anda akan mendapat manfaat daripada:

Program satu tahun yang dipercepatkan

Direka untuk memberikan anda toolkit MBA penuh dalam tempoh 12 bulan supaya anda dapat kembali membuat kesan.

Semangat keusahawanan Vermont

Belajar dari dan kembangkan hubungan dengan pemimpin dari kelas induk perusahaan inovatif yang lestari, termasuk Ben & Jerry's, Burton Snowboard, Keurig Dr. Pepper, dan Generasi Ketujuh.

Pendedahan global dan pengalaman tangan

Lakukan kerja yang bermakna dan berimpak tinggi dengan rakan-rakan global yang mengetuai pertuduhan dalam perniagaan yang mampan.

Pemikiran dan amalan pemotongan

Anda akan berinteraksi dengan beberapa pemikir dan pelaku utama dalam bidang perusahaan yang mampan, baik di sini di Vermont dan dari seluruh dunia melalui Rangkaian Changemaker kami.

Pendekatan pelbagai disiplin

Kami telah mencipta kurikulum unik yang disampaikan oleh fakulti dari Sekolah Perniagaan kami, serta Jabatan Pembangunan Masyarakat dan Ekonomi Gunaan, yang disenaraikan di peringkat nasional Rubenstein School of Natural Resources, Institut Alam Sekitar Gund, Inovasi UVM, dan Sekolah Undang-undang Vermont.

Kurikulum MBA Inovasi Mampan

Pembelajaran berasaskan kelas adalah kritikal dan kurikulum MBA Inovasi Mampan adalah unik dalam reka bentuk dan fokusnya. Walau bagaimanapun, pendedahan dan pengalaman dunia nyata juga penting untuk perkembangan perspektif peribadi dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi usahawan yang mampan yang berkesan. Oleh itu, MBA Inovasi Mampan mengintegrasikan beberapa unsur yang memberikan pengalaman praktikal, bersilang dan bersambung.

Modul dan Kursus

Program ini berstruktur dalam 4 modul setiap 8 minggu. Setiap modul diperbuat daripada satu siri kursus pendek yang sengit. Bilangan kursus setiap modul berbeza-beza. Pelajar-pelajar di setiap kohort belajar dan tumbuh bersama sebagai kumpulan yang padu, dan membentuk hubungan profesional dan peribadi yang panjang.

Setiap kursus menangani isu kemampanan. Kes-kes perniagaan dikongsi merentas kursus dan kes-kes perniagaan ini menumpukan pada bagaimana syarikat-syarikat tertentu membina ekonomi yang lebih inklusif, berdaya tahan dan mampan. Kurikulum akan membincangkan secara mendalam bagaimana cabaran global yang berkaitan dengan kesinambungan, apabila dilihat melalui lensa perniagaan, dapat membantu mengenal pasti strategi dan amalan pengurusan untuk mencapai pertumbuhan ekonomi yang mampan dan pada masa yang sama memacu nilai pemegang saham.

Lestari kewangan dan kesan pelaburan lestari

Sektor kewangan sedang dibentuk semula oleh kenaikan pelaburan pasif, reformasi peraturan dan inovasi teknologi. Kekuatan ini mengurangkan peluang dalam banyak jalan kerjaya tradisional untuk graduan baru-baru ini dengan minat dalam analisis pelaburan dan pengurusan portfolio. Pada masa yang sama, pelaburan Lingkungan-Sosial-Tadbir Urus (ESG) dan Impak mendapat daya tarikan ketika institusi kewangan dan pengurus kekayaan bertindak balas terhadap permintaan kenderaan pelaburan yang semakin meningkat dengan kesan positif masyarakat. Walaupun syarikat kewangan dan pelaburan utama mengembangkan kemampuan mereka untuk menawarkan strategi pelaburan dan portfolio yang konsisten dengan mencapai kedua-dua matlamat kewangan dan sosial, jumlah pengamal dengan pemahaman mendalam mengenai kedua-dua kriteria kewangan dan kesinambungan / Kesan adalah terhad. Jalur Pelaburan Kewangan dan Impak Berkelanjutan (SFII) akan menangani keperluan ini dengan menghasilkan siswazah yang bersedia untuk membuat dan menguruskan pelaburan dan portfolio yang memenuhi objektif kewangan dan sosial.

SFII direka untuk mereka yang mempunyai kepakaran dalam bidang kewangan yang ingin mendapatkan kepakaran dalam ESG-Impact Investing sambil memperoleh MBA Inovasi Mampan. Pemohon untuk trek ini dijangka terlebih dahulu memenuhi syarat kemasukan ke program MBA Inovasi Mampan dan harus mempunyai kepakaran dalam kewangan yang diperoleh melalui ijazah MS dalam kewangan, penyelesaian (atau hampir selesai) proses CFA, atau pengalaman profesional yang signifikan.

127956_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg 

Kurikulum MBA Inovasi Mampan

Penyediaan musim panas (bersendirian, dalam talian)

Perakaunan Kewangan untuk Perusahaan yang Lestari

Modul 1: Asas Pengurusan

Strategi Perniagaan untuk Dunia yang Lestari - Pemasaran Jenama Lestari - Kewangan untuk Inovator I - Cabaran Dunia - Ekonomi Perniagaan - Kerja berpasukan untuk Inovasi Berkekalan - Perniagaan Keluarga Keusahawanan - Seminar Kepimpinan

Modul 2: Membina Enterprise Lestari

Memimpin untuk Inovasi Lestari - Mencipta Model Perniagaan Keusahawanan - Dari CSR untuk Mewujudkan Nilai Bersama Berkelanjutan - Membuat Keputusan Pemasaran Di bawah Ketidakpastian - Kewangan untuk Inovator II - Toolkit Kemapanan I - Seminar Kepimpinan

Perancangan Praktikum

Framing Awal, Senarai Idea / Peluang Projek

Modul 3: Meningkatkan Enterprise Lestari

Operasi Mampan dan Rantaian Pembekalan Hijau - Kelestarian Perniagaan dan Dasar Awam - Pembiayaan yang Mampan - Perakaunan untuk Industri Lestari - Analisis Data untuk Perniagaan Mapan - Memandu Perubahan Mampan I - Seminar Kepimpinan

Modul 4: Memberi tumpuan kepada Kemapanan

Mengemudi Perubahan Mampan II - Alat Sistem untuk Kemapanan - Inovasi Memandu dari Pangkalan Piramid - Strategi Inovasi: Dari Idea ke Pasar - Teknologi dan Dasar Tenaga Lestari - Toolkit Kemampanan II - Seminar Kepimpinan

Praktikum: Keusahawanan Mampan dalam Tindakan

Latihan Praktikum, Projek Musim Panas, & Laporan Akhir dan Pembentangan kepada Penaja Korporat

Proses Kemasukan

Adakah anda berpuas hati dengan hanya "perniagaan seperti biasa" atau anda berminat untuk memanfaatkan kuasa perniagaan dan pasaran untuk mengubah dunia?

Kami sedang mencari orang seperti anda - usahawan, usahawan dan usahawan berwawasan. Pemimpin yang berfikir secara berbeza dan mencari cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan, dan siap untuk memulakan pendidikan perniagaan yang akan mempersiapkan mereka untuk hidup secara berbeza, memimpin secara berbeza, dan keuntungan dengan cara yang berbeza. Beri kami setahun. Bersama-sama kita akan mencipta semula cara kita menjalankan perniagaan.

Program MBA Inovasi Mampan adalah tahap intensif 1 tahun yang intensif, bermula pada akhir bulan Ogos. Permohonan ke atas program ini adalah berdasarkan giliran, tarikh akhir keputusan adalah di bawah. Perhatikan bahawa beberapa biasiswa mempunyai tarikh akhir yang berbeza.

Penggerak Awal 15 Januari
Kemasukan biasa 15 April
Kemasukan Akhir 15 Jun

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since 1791, the University of Vermont has worked to move humankind forward. Today, UVM is a Public Ivy and top research university of a perfect size, large enough to offer a breadth of ideas, resource ... Baca lebih lanjut

Since 1791, the University of Vermont has worked to move humankind forward. Today, UVM is a Public Ivy and top research university of a perfect size, large enough to offer a breadth of ideas, resources, and opportunities, yet small enough to enable close faculty-student mentorship across all levels of study, from bachelors to M.D. programs. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited