Read the Official Description

Pendidikan Pengurusan Kontemporari dengan Penekanan

- Sebagai visi global kami, kami bertujuan untuk membangunkan pemimpin perniagaan masa depan yang mempunyai perspektif global. Hanyang sememangnya baik untuk meneruskan visi ini. Hanyang sudah mempunyai perjanjian pertukaran dengan 146 sekolah di 20 negara.

- Fakulti kami berusaha untuk mengekalkan kandungan kursus untuk menjadi novel, mencerminkan pemikiran pengurusan kontemporari.

Fakulti Kelas Dunia Kerjasama dengan University of Oregon

- Fakulti Hanyang MBA berada di peringkat teratas dari segi hasil penyelidikan akademik di Korea. Kebanyakan mereka adalah pemimpin pendapat aktif, usahawan yang berjaya, perunding berpengaruh, dan ahli lembaga penting dalam masyarakat Korea.

- Dengan perjanjian kerjasama dengan University of Oregon School of Business, beberapa kursus MBA akan diajar oleh profesor terkenal yang diundang dari University of Oregon. Hanyang MBA akan terus mengglobalkan kurikulumnya berdasarkan visi global kami.

Buat Kurikulum Individu Anda sendiri: "Jejak yang direka sendiri"

- Kami menawarkan kurikulum yang paling fleksibel di mana-mana sekolah perniagaan peringkat tinggi, memperkasakan pelajar kami untuk menguasai kursus mereka dan masa depan mereka. Dengan memilih "Laluan Direka sendiri", pelajar kami secara strategik boleh menyesuaikan pendidikan mereka dan membangunkan bidang kepakaran khusus untuk menampung kepentingan dan kemahiran khusus mereka. Fleksibiliti kerja kursus kami memberikan kelebihan yang besar kepada pelajar kami, terutamanya apabila tiba masanya untuk mereka bersaing dalam bidang perniagaan yang sangat istimewa.

- Kami menawarkan lapan trek berfungsi: Perakaunan, Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, Pemasaran, Sistem Maklumat Pengurusan, Kelakuan Organisasi & Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Operasi & Perkhidmatan, Pengurusan Strategik & Usaha.

Penekanan Kerjasama Industri-Akademi melalui "Kajian Lapangan", "Siri Ceramah VIP", dan sebagainya.

- Kami percaya pendekatan yang seimbang untuk program pendidikan kami. Program kami memerlukan kurikulum pengurusan yang menyerang keseimbangan antara konsep teori dan pengalaman dunia praktikal. Dalam program kami, pelajar boleh menjalankan satu "Bidang Pengajian" sebelum tamat pengajian. Pelajar akan memilih topik untuk Pengajian Bidang mengikut keperluan semasa atau matlamat kerjaya mereka, dan para profesor akan membantu pelajar dalam menyelesaikan projek. Pelajar dapat mengambil alat dan teknik yang dipelajari di dalam kelas dan menerapkannya secara langsung ke tempat kerja mereka.

- Di Hanyang MBA, anda belajar bukan sahaja di dalam bilik darjah, tetapi terus dari pemimpin perniagaan dan pembuat dasar di Korea. "Siri Syarahan VIP" yang memaparkan pemimpin kebangsaan yang terkenal (seperti CEO syarikat yang berjaya, pegawai kerajaan tinggi yang berpengaruh, penulis berpengaruh, dll.) Ditawarkan sepanjang semester. Ini bukan sahaja merapatkan jurang antara teori dan amalan, tetapi juga memberi peluang kepada pelajar untuk belajar daripada pemimpin perniagaan mengenai persekitaran perniagaan yang kompleks.

- Kami mempunyai pakar industri dan pakar sebagai ahli fakulti bersama kami. Mereka berkongsi pengetahuan industri yang berharga dengan pelajar supaya para pelajar dapat menerapkan pengalaman pembelajaran tidak langsung dalam pekerjaan mereka.

Pembelajaran berorientasikan penyelesaian, berasaskan kes

- Seperti banyak sekolah MBA kelas dunia, kami menggunakan kajian kes mendalam dalam pengajaran kami. Profesor kami menggunakan pelbagai kes yang sangat baik dari HBC atau Stanford. Selain itu, mereka memperkenalkan beberapa kes Korea yang menarik yang sebahagiannya disediakan oleh mereka sendiri. Oleh itu, para pelajar mempunyai keistimewaan untuk terdedah kepada beberapa kes perniagaan penting Korea secara terus dari penulis. Sebagai tambahan kepada kajian kes, gaya dan kaedah pengajaran lain seperti bermain-main, video, simulasi dan latihan pasukan digunakan dalam kelas.

Pembukaan Grand Facility State-of-the-art

- Mungkin salah satu aspek kehidupan sekolah yang paling menarik untuk bakal pelajar MBA ialah untuk memiliki akses ke bangunan sekolah perniagaan yang canggih. Hanyang School of Business berpusat pada bangunan perniagaan baru \ 20 bilion, 15,207m2 baru pada 10 Julai 2004. Bangunan perdana baru, yang mengandungi 8 tingkat ditambah dua tingkat bawah tanah, telah siap pada tahun 2006. Ia mempunyai banyak ruang kelas amfiteater dan bilik perbincangan yang dilengkapi dengan sistem persembahan multimedia, ruang tamu pelajar, bilik darjah eksekutif, perpustakaan, makmal komputer, kemudahan makan serbaguna, bilik kecergasan serta kemudahan lain untuk pembelajaran.

Lokasi Kelebihan: 20minutes dari pusat Seoul

Salah satu kelebihan Hanyang adalah lokasi uniknya. Ia hanya mengambil masa kira-kira 20 minit dengan kereta bawah tanah dari pusat sama ada Kangbook atau kawasan Kangnam. Selain itu, salah satu jalan keluar subway (nombor 2) terletak di pusat kampus, menjadikan akses kepada sekolah perniagaan lebih mudah.

Peluang untuk Pengecualian Tuisyen

Kami menyediakan pengecualian tuisyen untuk pelajar dengan kelayakan akademik yang cemerlang. Pelajar dalam 15 peratus teratas akan menerima pengecualian tuisyen antara 30% hingga 100% dari tuisyen.

Keperluan Asas

- Prasyarat perakaunan: Pelajar yang tidak mengambil kursus perakaunan diperlukan untuk mengambil kelas perakaunan pra-syarat sebelum semester biasa bermula. Siri Kuliah Perakaunan Khas satu minggu yang intensif akan dibuka untuk pelajar-pelajar sebelum semester biasa bermula.
(Jika pelajar telah mengambil kelas perakaunan sebelum ini, dia boleh dikecualikan daripada keperluan ini.)

- Pelajar dikehendaki mengambil 45 jam kredit (15 mata pelajaran 3 kredit setiap satu) untuk menamatkan pengajian, dan prasyarat perakaunan tidak dikira ke arah keperluan tamat pengajian.

- Pelajar dikehendaki mengambil 5 kursus yang disegarkan di setiap trek dari 10 teras teras MBA

- Pelajar dikehendaki memilih satu Kursus Komunikasi Global (Bahasa Inggeris, Cina, atau Jepun) untuk lulus (jika seorang pelajar mengemukakan sijil skor bahasa asing, ini boleh dikecualikan.)

- Pelajar boleh mengambil satu Kajian Lapangan sebelum tamat pengajian: Pelajar akan memilih topik untuk Pengajian Bidang mengikut keperluan semasa atau matlamat kerjaya mereka, dan para profesor akan membantu pelajar menyelesaikan projek mereka. Pelajar dapat mengambil alat dan teknik yang dipelajari di dalam kelas dan menerapkannya secara langsung ke tempat kerja mereka.

- Pelajar sama ada boleh mengambil "Pelan Dirancang sendiri" atau "Pelaksanaan Fungsian"

- Ia biasanya mengambil masa 2 tahun untuk melengkapkan program.

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by Hanyang University School of Business »

This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
Duration
Sambilan
By locations
By date
Start Date
Mac. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Location
Application deadline
End Date