Read the Official Description

Sejak tahun 1994, Kolej Perniagaan telah menawarkan Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) dalam bentuk penghantaran global. Program global menyusun sistem tiga peringkat: ahli fakulti yang pergi ke lokasi asing pada waktu yang berlainan tahun untuk mengadakan kursus pekat, arahan berasaskan Internet, dan / atau sesi kelas ringkas atau biasa di kampus WTAMU. Syarat kemasukan dan kursus untuk MBA Global adalah sama dengan program MBA kampus tradisional. Perbezaan sedikit terdapat di semua lokasi global dan beberapa lokasi berputar di sekitar pilihan diploma jadi sila hubungi pengarah program siswazah jika anda mempunyai soalan atau kebimbangan khusus.

MBA Global umumnya terdiri daripada 36 jam kredit (12 kelas) kursus dalam pelbagai mod arahan yang disenaraikan di atas. Mod penghantaran spesifik direka bentuk dalam fesyen yang memenuhi keperluan pelajar kohort khusus di pelbagai lokasi.

Kolej Perniagaan telah menjalin hubungan dengan beberapa rakan kongsi global di Taiwan, Kanada, Emiriah Arab Bersatu, dan Singapura. Rakan kongsi global membantu mempromosikan program MBA dan diploma kami dan menyediakan kemudahan kelas. Model global juga telah digunakan sebagai cara untuk melayani komuniti perniagaan serantau dengan penyelarasan program MBA 2001 antara BWXT dan WTAMU di Pantex. Penyampaian kursus perniagaan di tapak di kemudahan Pantex secara rasmi bermula pada 3 Januari 2002 dan berkhidmat lebih dari seratus pekerja pelajar.

Program Global telah terbukti menjadi pertukaran budaya penting bagi kedua-dua fakulti dan pelajar. Pelajar dapat mempelajari amalan-amalan perniagaan Amerika manakala ahli-ahli fakulti menghabiskan masa sehingga tiga minggu di lokasi asing dan dapat menimba perniagaan kebudayaan dan komersial.

Graduan dari program Global telah diupah dan dipromosikan oleh syarikat multinasional, membentuk perusahaan perniagaan mereka sendiri, atau meneruskan pendidikan mereka di peringkat kedoktoran di Amerika Syarikat.

Pelajar yang ingin mendapatkan ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan atau Diploma Pentadbiran Perniagaan mesti terlebih dahulu menubuhkan kecekapan dalam Perakaunan, Ekonomi, Statistik Perniagaan, Sistem Maklumat Komputer, Pengurusan, Pemasaran, Kewangan, dan Undang-Undang Perniagaan. Penguasaan ini boleh ditubuhkan oleh kursus yang diambil dalam program sarjana, dengan koordinasi dengan rakan kongsi global kami, dengan melengkapkan peperiksaan yang lebih tinggi, atau dengan mengikuti kursus meratakan formal.

Program taught in:
English

See 1 more programs offered by West Texas A&M University - College of Business »

This course is Online, Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date