Read the Official Description

Mempercepat kerjaya anda dalam perniagaan global dan mempersiapkan peluang kepemimpinan yang lebih besar melalui Program MBA Global University of Washington. Program ini memberikan pandangan luas mengenai perniagaan global dan membolehkan anda memberi tumpuan kepada matlamat kerjaya individu anda melalui elektif, projek perniagaan dunia sebenar, sijil dan ijazah dua.

Tinjauan Program

Program MBA Global University of Washington (GMBA) menawarkan profesional dengan pengalaman perniagaan antarabangsa yang terdahulu dan pendidikan perniagaan sarjana yang berpeluang membina pengetahuan dan kemahiran mereka, menyesuaikan kurikulum agar sesuai dengan pelbagai matlamat kerjaya. Calon yang ideal untuk program ini akan mempunyai matlamat kerjaya yang fokus dalam perniagaan global dan rancangan untuk mengejarnya selepas tamat pengajian.

Belajar di sekolah perniagaan teratas
Kedudukan Negara Amerika Syarikat oleh World News & World, Michael G. Foster School of Business dari University of Washington mempunyai ahli fakulti ahli dan merupakan salah satu daripada dua sekolah perniagaan AS untuk mengadakan pensijilan EQUIS antarabangsa dari Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan. The Foster School diiktiraf oleh AACSB International 'Persatuan untuk Advance Sekolah Perniagaan Collegiate.

Sediakan untuk menerajui arena perniagaan global
Memperkukuhkan komunikasi dan mempengaruhi kemahiran dengan berinteraksi dengan ahli fakulti, rakan sekelas dan eksekutif yang melawat. Mengambil bahagian dalam pengalaman pembelajaran kolaboratif yang memupuk semangat berpasukan di seluruh budaya dan disiplin profesional. Sediakan pengetahuan dan kemahiran anda untuk ujian dalam pertandingan.

Membangunkan rangkaian profesional di seluruh dunia
Sertai kumpulan profesional perniagaan antarabangsa yang berkaliber tinggi untuk penerokaan yang intensif mengenai isu-isu perniagaan global, asas pengurusan dan kajian elektif yang menyokong aspirasi kerjaya anda. Anda akan berpeluang bertemu dan belajar dengan pelajar MBA Penuh waktu dan Malam dalam kursus elektif dan memperluas kumpulan kenalan anda melalui persatuan pelajar MBA.

Majukan kerjaya anda
Pengalaman kerja terdahulu anda, digabungkan dengan projek-projek syarikat dan kajian lapangan yang diselesaikan semasa Program MBA Global, akan menyediakan anda peluang pekerjaan di seluruh dunia sebaik sahaja tamat pengajian. Pengambilan kerja bermula hanya beberapa minggu ke dalam program.

Kurikulum

Tahun pembelajaran transformasi
Program MBA Global empat suku bermula pada bulan Jun dengan teras MBA musim panas yang tertumpu yang meliputi asas-asas perniagaan. Sepanjang musim panas anda akan menyempurnakan modul kursus intensif dalam bidang seperti kewangan, perakaunan, pemasaran dan pengurusan operasi. Saiz kelas kecil membolehkan interaksi rapat dengan fakulti dan rakan sekelas.

Tumpukan pengajian anda melalui kursus pengajian elektif

Berikutan inti, anda akan menyelesaikan tiga perempat kursus kursus akademik, termasuk komunikasi lintas budaya, etika dan tadbir urus korporat, dan amalan perniagaan AS. Adalah disyorkan bahawa pelajar dalam Program MBA Global mengambil sekurang-kurangnya dua kursus elektif dengan fokus perniagaan global. Kursus elektif juga memberi peluang untuk bertemu dan bertukar idea dengan pelajar dari program MBA Penuh Masa dan Malam. Anda boleh memilih untuk mendapatkan sijil khusus dengan melengkapkan kursus elektif yang diperlukan.

Dapatkan ijazah MBA atau ijazah dua
Program MBA Global membawa kepada Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari University of Washington. Pelajar boleh memilih untuk melanjutkan pengajian ke peringkat dua dengan menggunakan sekolah lain di University of Washington.

Penonton sasaran


Direka untuk profesional dengan pengalaman perniagaan antarabangsa dan pendidikan perniagaan peringkat universiti.

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by University of Washington Foster School of Business »

This course is Campus based
Start Date
Mac. 2019
Jun 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
37,000 USD
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Jun 2019
Application deadline
Start Date
Mac. 2019
Application deadline

Mac. 2019

Location
Application deadline
End Date

Jun 2019

Sept. 2019